Velem mi lesz?

Bakancslistához adom
One Giant Leap 2: What About Me?
angol dokumentumfilm, 2008

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Velem mi lesz? 4 év alatt a világ 50 különböző pontját érintve készült el. A film az emberiség kollektív őrületét vizsgálja: mennyire önzőek vagyunk kapcsolatainkban, milyen telhetetlenek vágyainkban, mennyire ragaszkodunk pozícióinkhoz, mennyi gyermekkori sérülést hordozunk, mégis mindezek ellenére mennyire képesek vagyunk gondolkodni és újat alkotni.

A projekt gerincét a 1 Giant Leap zenéje adja. Egy laptopstúdió szolgáltatja az előre megkomponált háttérzenét, amelyhez újabb és újabb hangsávok adódnak hozzá: a nemzetközi sztárok, mint Alanis Morissette, KD Lang vagy Michael Franti mellett beduin muzsikusok, kínai repperek, gaboni pigmeusok, egyiptomi népzenészek, japán dobosok és a mai világzene nagyjai szólalnak meg.

Miközben Duncan és Jamie olyan világhírű gondolkodóknál, íróknál és előadóművészeknél keresték a bölcsességet, mint Noam Chomsky, Eckhart Tolle és Stephen Fry, hétköznapi emberekkel is szóba elegyedtek, sírásókkal, taxisofőrökkel, agysebészekkel és utcakölykökkel. A beszélgetésekből kiderül, hogy nemcsak a kreativitásunk és a hitünk az, ami mindnyájunkat összeköt, hanem mindenekelőtt az őrületünk!

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?