Velence, nyár, szerelem

Bakancslistához adom
Summertime
100 perc, 1955

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Jane Hudson, a magányos és öntudatos titkárnő először látogat el Amerikából a vén kontinensre, annak is legszebbik városába, Velencébe. Barangolása során összeismerkedik a jóképű és kedves Renatóval, egy kis régiségbolt tulajdonosával. Bármennyire is igyekszik, nem tud ellenállni a férfi közeledésének. A romantikus kalandból szerelem lesz, aminek egy szépséghibája van csupán: Renatóról kiderül, hogy nős? Az édes-bús történethez Velence kortalan szépsége szolgáltatja a díszletet.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
csincsilla72 2016 júl. 22. - 11:35:15
Az évszázad legpocsékabb színészi alakítása egy elképesztõen gyönyörûen fényképezett városban. Jó volt látni azt a Velencét, ami még nem fulladt bele a turistainvázióba, ami még nem pusztult le teljesen, ahol még élnek helyiek is. Csak a látvány éri meg, a történet limonádé, a színészi játék feledhetetlenül rossz.
Jim Hacker 2013 júl. 25. - 13:52:15
"Az édes-bús történethez Velence kortalan szépsége szolgáltatja a díszletet".
Valóban. A történet szinte semmi. A konfliktus is leginkább a férfi és nõ lelkékben zajlik. És mégis, lenyûgözõ film. Vajon miért? Katharine Hepburn miatt, aki a színész mesterség legjavát nyújtja, és David Lean miatt, aki a nagyszerû látványt nyújtja, szavakkal és zenével vagy olykor azok nélkül. Az 1955-ben készült film (teljes egészében Velencében forgatták nyáron!) szívhez szóló üzenetet közvetít, maradandó érték.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu