Vénusz

Bakancslistához adom
Venus
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol vígjáték, 95 perc, 2006

Értékelés:

59 szavazatból
Szerinted?

Maurice és Ian ősrégi jó barátok, veterán angol színészek, akiknek soha nem sikerült igazán a csúcsra jutni de nyugdíjas éveik alatt is kitartóan próbálkoznak, Maurice például haldokló pácienst játszik egy tévésorozatban. Évek óta bejáratott szokások szerint élnek, reggelente kedvenc kávézójukban mennek menetrendszerűen egymás idegeire. Egy napon betoppan Ian vidéki unokahúga, Jessie (Jodie Whittaker), aki alaposan a feje tetejére állítja a két öregúr életét. Iannek nincs elég türelme hozzá, Maurice viszont szárnyai alá veszi a lányt és elhatározza, hogy megmutatja neki London kulturális sokszínűségét. Miközben Maurice próbálja átadni élettapasztalatát Jessienek, rá kell döbbennie, mennyire keveset tud saját magáról, holott élete már a vége felé közeledik.
Bemutató dátuma: 2007. július 19. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • BAFTA-díj

  2007
  Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Leslie Phillips
 • BAFTA-díj

  2007
  Legjobb férfi alakítás jelölés: Peter O'Toole
 • Golden Globe-díj

  2007
  Legjobb színész - drámai kategória jelölés: Peter O'Toole
 • Oscar-díj

  2007
  Legjobb férfi alakítás jelölés: Peter O'Toole

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
tóthlászló 2022 jún. 06. - 09:18:08 10/10
Carope diem - idős korban is, Peter OTool óriási alakításában. Emlékeztet Marquez: Bánatos kurváim emlékezete című remekére.
8/10
Zsomika 2022 máj. 30. - 19:25:10 8/10
Nem vígjáték. Bár, nevettem egy-két jelenetén, de alapvetően az elmúlás, az élet szeretete, a vágy a témája. A vágy, mely nem öregszik, csak a test. Csak még egy utolsó érintés, egy utolsó illat és a végtelen tenger hűs érintése. Az egyszerű lányka megérzett valami nagyon fontosat: a férfi életszeretetét. Arábiai Lawrence-től Maurice Russelig...Peter O'Toole-nak megadatott.
9/10
nick név 2016 szept. 16. - 10:19:23 9/10
Az öregségrõl ilyen nagyszerû filmet... Manapság úgysem beszél errõl így szinte senki. Az öreg lét vagy az örök fiatalság illúziója mögé van elbújtatva, vagy egyszerûen csak a tizensokadik havi nyugdíj kérdéskörére van lebutítva.
Minden tiszteletem a rendezõé, és természetesen Peter O’Toole-é. Ebben a filmben is tisztán látszik, hogy tényleg nagy színész volt.
Estudante 2014 jan. 17. - 02:23:04 Előzmény baro1984
Csak egyetérteni tudok, jó mozi! altamyra pedig - alapvetõen már azt sem értem, hogyan került ilyen típusú film közelébe, a kommentje elég sokat elárul... Ja és fogalmam sincs, miért erõltetik a vígjáték kategóriát, nagyon félrevezetõ és nem csak ennél a filmnél.
6/10
Edmond Dantes 2013 szept. 11. - 22:02:21 6/10
Tutira megy a film: öregedés,öregség, elmúlás örök témája, mindez egy színész életében, szóval színház a színházban, ami általában biztos siker. Plusz fiatal rakoncátlan vadvirág, õ Vénusz,plusz Vanessa Redgrave plusz Peter O'Toole sokadik jutalomjátéka, sokadik el-nem-nyert Oscarja. És mindez kevés.
paleosoft 2013 aug. 14. - 15:20:48
a film teljesen masrol szol mint a leirasban es tok jo!!... arrol hogy hogyan klasz elni az eletet es veul hogyan erdemes elmenni, hogy meg azzal is csak mosojt lopjunk kedveseink orcajara
stenmore 2013 aug. 14. - 00:19:22
Vén kecske is megnyalja azt a sót.
Dolphus Lundgrennus 2013 aug. 13. - 17:27:33 Előzmény Rahar
"this is definitely not a fucking comedy" - de csodaszép film. Már csak a jó öreg Peter O'Toole miatt is érdemes megnézni. 9/10
6/10
Rahar 2011 júl. 06. - 18:01:28 6/10
Furcsa film, a színészek, még a mellékszereplõk is nagyon hitelesen játsszák a szerepüket. Az alaptörténet nem keltette fel az érdeklõdésemet, de türelmesen vártam és a cselekményvezetés igencsak érdekesre sikerült. Egy öregember élet és szépség iránti szeretetét mutatja be. Érdekes és a maga módján szép film. Az én életszemléletem különbözik a fõszereplõétõl, ezért az ilyen jellegû mondanivalóval nem tudok mit kezdeni. Ennek ellenére én 10 pontból 6 pontra értékelem. Az öreget egyáltalán nem tartom kujonnak vagy pedofilnak, szerintem ez rossz megközelítés lenne bármely nézõ részérõl.
10/10
Láng László 2011 máj. 01. - 21:18:12 10/10
Én egy - a mai ricsajban csöndesen meghúzódó - remekmûnek tartom, minden egyes részletében. Kifejteni itt nincs tér. Emelkedett és felkavaró. Csak ki volt az a balfék, aki a mûsorban a vígjáték címkét aggatta rá?!
9/10
Obránszky Ármin 2008 szept. 20. - 02:25:15 9/10 Előzmény baro1984
Azt írod, h a Vénusznak "nem is volt különösebb üzenete", majd' alább gyakorlatilag megfogalmazod, h mi is az az örökérvényû, sajnos fájóan aktuális tanulság, amit a film minden szájbarágás nélkül fogalmaz meg: ha értéktelen, ostoba koloncnak tartanak, akkor aligha fogod elhinni magadról, h többet érsz annál, h egy közönséges bunkóknak add oda magad. Jessie is azt érzi, h púp a szüleinek, majd öreg rokonának a hátán, mindenki lehetõleg postafordultával szabadulni akar tõle, senki nem tartja semmire és valljuk be õ is minden erejével azon van, h megfeleljen a róla kialakult képnek. A változás akkor áll be az önképében, amikor rövid idõre az általa oly' sokszor megformált hulla szerepet elõre láthatóan a közeljövõben élesben is eljátszó színész, Maurice szemével látja magát, aki a neveletlen liba helyett/mellett Vénuszt, a csodálatost, a szépet is felfedezi benne és megajándékozza élete utolsó szerelmével. Egy idézet jut eszembe mindig a film kapcsán: "Olykor azt gondoljuk, a szegénység éhesnek, mezítelennek és hontalannak lenni. Mégis a legnagyobb szegénység nemkívántnak, nem szeretettnek lenni és tudni, hogy senki sem törõdik veled. El kell kezdenünk gyógyítani ezt a szegénységet a saját otthonainkban." /Teréz anya/
Kifinomult, szívmelengetõ, fontos film.
leobloom 2008 szept. 11. - 22:15:30 Előzmény Sámbár
Felejthetetlen film a lassú elmúlásról és a múlhatatlan életszeretetrõl, a szépség, az érzékiség utáni vágyakozásról, a nemzedéki korlátokat nem ismerõ érzéki szerelemrõl... és hát semmi gusztustalan nincs benne! Egy õszinte, megrázó film, kötelezõ fiataloknak és idõseknek egyaránt!
Sámbár 2007 dec. 08. - 23:23:44
üdv!
kitûnõ film, és sosem felejtem el.
egy öreg barátom képét idézte.
köszönet az alkotóknak!
baro1984 2007 nov. 22. - 00:23:58 Előzmény altamyra
kérdezném, hány éves vagy, Altamyra, de az adatlapod szerint 21, kevesebbnek gondoltalak, kb a kisebbik lányom szintjét ütöd meg(pfuj, undorító, ciki stb), csak remélni tudom, hogy felnõsz egyszer, akkor már másképp is "láthatsz" egy ilyen filmet.
A film persze qva jó volt, ha nem is volt különösebb üzenete, de pl elég jó kortünetet mutatott a mai fiatalok egy rétegérõl,(ami elég széles, sajnos).Jessie képviselte a mai "fejlett" társadalmunk vadhajtását, nevezhetjük agyatlannak, bunkónak, de csak egy gazdátlan, szó szerint neveletlen gyerekrõl van szó, aki esendõ, aki felkészületlenül lebeg az élet (zûr)zavaros vizein, és nyeli a habokat.
Én rengeteg, túl sok ilyen fiatalt látok, itt, a való világban, akik sokkal kevesebben lennének, ha szeretettel, okos törõdéssel nevelnénk utódainkat, sokkal több idõt fordítva rájuk.
Báró
altamyra 2007 nov. 11. - 09:18:23
Röviden és tömören Pfujjjjjjjjjjj!!!Nagyon nem tetszett, gusztustalan volt....nem tudom hogy egyáltalán mi volt a cél, mert a többi rész borzasztóan elnyomta....a csaj egy halom pfujj volt színtén, rettentõ magas agyi szint, két pofára zabálva közölni egy rakás bunkó hallgatás után hogy modell akarok lenni...a vén kecske meg gusztustalan volt a nyakszagolgatással....semmilyen volt és még fordult is egyet a gyomrom...nem jó...
Holden 2007 aug. 01. - 23:24:27
hát,hát...
az tény, hogy jókat lehet nevetni a film alatt, de nekem valami bent maradt... kicsit csalódtam... sztem egyátalán nem domborították ki eléggé a modell-vénusz dolgot, meg azt sem, hogy a tata mennyire keveset tud magáról... sztem túl rövidre sikerült a film... azért tetszett
Dzshonny 2007 júl. 21. - 00:25:10
Nagyon jó film! Peter O'Toole élete egyik nagy alakítását nyújtja.

Mindenkinek csak ajánlom tudom.