Vér és csont

Bakancslistához adom
Blood and Bone
amerikai akciófilm, 93 perc, 2009

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Michael Jai White neve garanciát jelent rá, hogy nem Hollywoodi szépfiúk betanult mozdulatait fogjuk látni a képernyőn _ kőkemény, küzdősportban jártas figurák, villámgyors, technikás akciók csontropogás és vér vár ránk. Bone (Michael Jai White) nem keresi a bajt, de ha az megtalálja, akkor kő kövön nem marad. A börtönből szabadulva Bone elindul, hogy hogy megtartsa szavát, amit egykori cellatársának, egyetlen benti barátjának tett: megvédeni annak családját. A feladat közel sem egyszerű, ugyanis a felültetett férfi felesége időközben egy utcai harcokat szervező gengszterfőnök drogfüggő nője lett, fiát pedig örökbefogadták. Bone viszont nem az a fajta, aki megijed egy kis harctól….A filmben pár kultikus küzdősportos alak is felbukkan: Bob Sapp (K1) és Kimbo Slice (MMA).

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Dörflinger máj. 20. 19:57:49 3/10
Unalmas volt végig a főszereplő magabiztos és érzelmektől mentes arckifejezését látni.
Végig mint egy érzéketlen robot, úgy játszotta a szerepét, pedig volt ebben a történetben sokféle szál.
A film túlnyomó részét az utcai bunyó tette ki, (ami néha elég gagyira sikeredett) trágár beszéddel párosítva, a végén volt egy kis enyelgés egy hölggyel, majd egy végső bunyó, a fő gonosszal.
3/10

Főhősünk nem kevés embert nyírt ki, de a végén csak úgy lazán elsétált. Frankó...


8/10
Nótárius 2020 jún. 24. - 01:54:12 8/10
A frissen szabadult rab Isaiah Bone (Michael Jai White !) keményen szembeszáll a Los Angeles-i alvilág beteges kegyetlenségű vezetőjével és az őt eleinte csak legyőzni, később megölni akaró utcai harcosokkal, hogy teljesítse a börtönben meggyilkolt barátjának tett ígéretét.

A kategóriájába illő sémáival együtt is remek hangulatúan színvonalas, akciódúsan izgalmas film, karakteresen jó szereplőkkel; valamint szinte "lekottázhatóan", mozzanatról mozzanatra jól követhető küzdőtechnikájú, igényesen összeállított brutális bunyókkal!

Tán az alábbi zenéje idézi fel legérzékletesebben a film hangulatát:
Blood and Bone Anxiety X
https://youtu.be/cDZmHPA8J7g