Veszedelmes viszonyok

Bakancslistához adom
Dangerous Liaisons
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai romantikus dráma, 120 perc, 1988

Értékelés:

268 szavazatból
Szerinted?

Stephen Frears filmje sokadik feldolgozása Choderlos de Laclos azonos című regényének, mely a múlt században tiltott olvasmány volt. Őszinte történet férfiak és nők cselszövéseiről, praktikáiról, szövevényes testi és lelki kapcsolataikról. Mindennek középpontjában a XVIII. század Franciaországának fülledt és romlott erotikája áll. Gyönyörű jelmezekben pompázó szereplők, az egzaltált, ugyanakkori rendkívül erotikus John Malkovich, a szépséges Michelle Pfeiffer, a fiatal, vonzó Uma Thurman remekül érzékeltetik e kor hálószobáinak, titkos budoárjainak történéseit. A gazdag és öntelt Merteuil (Glenn Close) fogadást ajánl a nőcsábász Valmontnak (John Malkovich). A feladat: elcsábítani az erényes, de gyönyörű Madame de Tourvelt (Michelle Pfeiffer). Ám Valmont csapdába kerül, mert áthágja azt a szabályt, melyet a legfontosabbnak tartott: "Soha ne légy szerelmes!"
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Marquise de Merteuil
Vicomte de Valmont
Madame de Tourvel
Madame de Volanges
Chevalier Danceny
Madame de Rosemonde
Cécile de Volanges

Alkotók

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
Bodellger 2018 jún. 08. - 00:38:48
Jó, hagyjuk már. John Malkovich kiváló színész, én kedvelem, de mint sármőr? Nevetséges. Sajnos egyáltalán nem tudtam komolyan venni ezt a filmet.
10/10
Lili Marleen 2018 febr. 03. - 22:35:16 10/10
Kiállta az idõ próbáját, 30 év után is zseniális film.Malkovich,Glenn Close,Pfeiffer tökéletes.
trudy 2017 nov. 07. - 22:05:11
Nem elõször néztem meg és talán ez azon kevés filmek egyike, amit életem során sokszor újra tudnék nézni. Mindig lehet benne valami újat felfedezni. Persze, lehet vitatkozni, hogy milyen világ az, amiben az emberek élete csak a szerelmi viszonyok körül forog, és lehet azon is vitatkozni, hogy egy klasszikus regényt nagyon nehéz megfilmesiteni, de én ezek ellenére is úgy gondolom, hogy ez a film túl tudott nõni egy szimpla megfilmesitett regény jelentõségén és mai szemmel nézve több szempontból is felettébb értékelhetõnek tartom. Nem tudom eldönteni, hogy a mára már legendás szinészek közül melyik alakitott nagyobbat, de talán ha sorrendet kellene felállitanom, akkor Michelle Pfeiffer lenne az elsõ. Nagyon hiteles, ahogy ezt az abszurd, mégis emberi nõi karaktert hozza, teljesen átélhetõ jelenetek sorozatát nyújtja. Aztán jön Glenn Close, és szorosan utána John Malkovich, de csak azért mert az õ alakitása elképesztõen modoros, abból a jófajta modorosságból, ami Latinovitsra is jellemzõ volt, és épp ezért könnyedén viszi a vállán az egész filmet. Ezen kivül pedig annak ellenére, hogy nem tartom egy kimondottan jóképû szinésznek, a kisugárzásával simán kenterbe veri az olyan mai vezetõ szinészeket, mint Fassbender, Ryan Goslingról nem is beszélve (nem is emlithetõek egy lapon...)
nagi 2014 dec. 20. - 13:08:17
Jó. Nagyon! Milos Forman jobb!
5/10
Atis88 2014 júl. 27. - 19:12:16 5/10
Nos, nekem ez unalmas volt. Negyedénél ki is kapcsoltam. Olyan nehezen indulnak be a dolgok, hogy meg se vártam. Meg egyébként se nagyon tudott lekötni ez a csábítsunk el mindenkit mert miért ne téma. 5/10.
10/10
sanderson 2013 aug. 16. - 16:50:46 10/10
Nagyon jó film. Michelle Pfeiffer ezzel az alakításával varázsolt el, és azóta kedvenc színésznõm. Kár, hogy felette is eljár az idõ....akárcsak felettem :)
10/10
somliv 2013 júl. 30. - 23:19:48 10/10
Nagyon nagy film! Malkovich óriásit játszik benne. Madame de Tourvel-t sajnáltam a végén!
10/10
next36 2013 júl. 21. - 09:11:32 10/10
Abszolút kedvenc! Tökéletes, teljesen hiteles színészi játékok és kivitelezés. 10/10
GreenBay 2013 ápr. 19. - 10:32:47
Hatalmas film! Malkovich utánozhatatlan.
10/10
Nira1900 2013 jan. 04. - 00:28:03 10/10 Előzmény Zöldmáli
Valóban érdekes, átfutottam, de engem csak az eredeti elképzelésemben erõsített meg. :) A francia filmeknek nagy elõnyük az érzelmesség, de én nem erõltetném egy olyan mû esetében, mely karaktereinek jellemében sokkal több rejtett vagy akár torzult vonás van, mintsem bármiféle sérülékeny érzelem vagy intimitás. A darab lényege az álca, de nem a felszínes, este ledobható változat, hanem valami olyan álarc, ami bizony már rászáradt a viselõjére. Amit a film elején a púder és rizsporfelhõ, az ezer alsószoknya, a körülményes, hosszadalmas és kötelezõ öltözködés is remekül mintáz.
Zöldmáli 2012 dec. 27. - 20:42:21 Előzmény rockqueen
"Miért is hallt meg Madame de Tourvel? Ez annyira nem volt világos nekem."

SPOILER!
A szégyenbe. A világ elõtti szégyenbe a házasságtörés miatt, és a szerelme bánásmódja miatti személyes szégyenbe.
Lásd még: pszichoszomatikus megbetegedések.:)
Zöldmáli 2012 dec. 27. - 20:37:19
Danceny a hárfatanár. A márkiné szeretõjét Gercourt-nak hívják.

Itt különben van egy jó kis összehasonlítás a francia (Milos Forman-féle) és az amerikai feldolgozásról:
http://www.colinfirth.extra.hu/oldalak/filmek/valmont_osszehasonlitas.html
Szerintem érdekes.:)
Killbox 2012 dec. 27. - 12:38:36 Előzmény Calypso
***spoiler***

Miért a filmben nem ez történt?
Danceny, a márkiné szeretõje bejelenti,hogy elveszi feleségül Cecile-t.
Erre a márkiné megkéri Valmonte-ot,hogy csábítsa el a lányt, bosszúból. Ha megteszi,akkor a szeretõje lesz.
10/10
Nira1900 2012 dec. 26. - 02:55:38 10/10
Az egyetlen eset, azt hiszem, amikor az amerikai változat jobban tetszik nekem, mint a francia (Valmont). A könyvet is elolvastam utána, és azt figyelembe véve is megállja a helyét a film. Pontos, lényegre törõ felépítés, kitûnõ színészek. Különösen tetszik, hogy nem kimondottan szép színészeket választottak a két fõ rivális hódító szerepére, így még jobban kiemelhetõ a játékuk hitelessége. John Malkovich - hogy mi a vonzó benne? :) Amellett, hogy jó színész, valamilyen titokzatosság árad belõle. Ezt minden szerepében érzem, és ez nagyon izgalmassá teszi. :)
Sadenal 2012 okt. 22. - 01:00:04
Ez a film nálam úgy vonult be a filmtörténelembe, mint a legnagyobb sza*kavaró film. Egyszerûen óriási volt, fõleg Malkovich grimaszai (nem is értem, hogy õt mért nem jelölték 1 díjra sem) meg Close hideg tekintete. Amikor mesél arról, hogy csak csöndben ült és hallgatott és így vált azzá ami. Meg a Malkovich-féle riposzt a végén... egyszer mindenkinek látnia kell. Egyik legjobb kosztümös film.


9/10
Calypso 2012 júl. 05. - 15:44:10
a probléma csak az, hogy az eredeti mûben, Merteuil márkiné arra akarja rávenni Valmont-t, hogy Cécile-t csábítsa el..., miközben õ lángra lobbant erkölcsös Tourvelné iránt... a többi stimmel :)

de a film tényleg tökéletes
10/10
bettt 2012 febr. 20. - 20:18:50 10/10 Előzmény greghouse
Magával ragadó jelenség, fantasztikus, izgalmas színész. Minden filmjében beleszeretek, karizmatikus. A profizmus ahogy játszik... zseniális.
csoki@ 2011 dec. 31. - 12:24:04
Ott a pont! :))
offtopic
kata3 2011 dec. 31. - 03:04:41
Azt hiszem ezt te sosem fogod megtudni! :-DDD
csoki@ 2011 dec. 31. - 02:52:46
Kedves Greghouse!
Nem tartom kizártnak, hogy ezzel a kérdéseddel lavinát zúdítottál magadra :)
A válasz egyébként egyszerû: sárm. Nekem nem kifejezett kedvencem Malkovich, de tény, valami van a pasiban. Hihetetlenül érdekes a tekintete, ugyanakkor van tartása, talán kicsit merev is. Így, mindenestül van benne valami, ami érdekessé teszi.
Én nem szeretem a kifejezetten "szépfiúknak" titulált pasikat. Sõt, nekem általában azok a pasik jönnek be, akikre az átlag nõ azt mondja, ronda (szándékosan használom ezt a szót). Kivétel ez alól Brad Pitt. Fogalmam sincs, mi jó van benne, de valamiért tetszik. Szintúgy bejövõs pasi nálam, akitõl a felhasználói nevedet kölcsönözted (ha nem tévedek :) ), Hugh Laurie is. Ugyanakkor, nagyon sokszor hallom lányoktól, hogy micsoda pasi Huhg Grant. Tudod, ha az az ember hozzámérne, én sikítozva rohannék ki a világból... Ez az én véleményem néhány hirtelen eszembe jutó férfiról. Döntsd el, férfiszemmel ezek közül ki szexi, és ki nem az.
Visszakérdezek. Miért jön be a pasiknak Glenn Close? Nekem kifejezetten unszimpatikus nõ, hihetetlenül jó színészi tehetséggel. Vagy pl. Demi Moore? Egyszerûen nem értem, mi a szép abban a nõben... Na mindegy, a lényeg, hogy hál istennek nem vagyunk egyformák. Kinek ez tetszik, kinek az, így jut pár a világban (majdnem) mindenkinek.
Egyébként még annyit ahhoz, hogy Malkovich-ot választották kétszer is a legszexisebb pasinak, az ilyen felmérések általában néhány felkapott magazin kérdései alapján dõlnek el. Véleményem szerint nem mérvadóak, az én véleményem sokszor nem egyezik az ilyen felmérések eredményével, ráadásul ezt így konkretizálni (szerintem) nem is lehet...
Összes hozzászólás