Vészjelzés után

Bakancslistához adom
Crash Scene Investigation
ismeretterjesztő filmsorozat

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A sorozat a közelmúlt néhány súlyos vonat- és tengeri balesete részleteinek ered a nyomába, hogy felderítse: miként zajlottak le ezek a tragédiák, és miért kellett bekövetkezniük?

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
Yorbi 2006 dec. 30. - 21:17:26
Hát most nagyon nem fejteném ki a véleményem. A film érdekes volt, a színvonal a várakozásomnak megfelelõ. Csak egy kisebb, de igen lényeges tévedésre -<a target="_blank" href="http://www.port.hu" title="www.port.hu">www.port.hu</a> oldal szerkesztõinek tévedésére- hívnám fel a nagyérdemû (és a weblapszerkesztõk) figyelmét. A film ismertetõje úgy kezdõdik, hogy "...egy utasokkal zsúfolt szerelvény kisiklott, ..."
Nos kérem szépen, a filmben balesetet szenvedõ (és okozó) jármû tehervonat volt. Ergo az elöl négy, hátul két mozdonnyal közlekedõ tehervonaton csak a mozdonyvezetõk és a fékezõk utaztak. Sajnos ketten meghaltak közülük. De nem volt "utasokkal zsúfolva" a szerelvény. 69 tehervagonban mintegy kilenc ezer tonnányi áru utazott s -kisiklás után- ez borult a kaliforniai kisváros vasút-közeli házaira - a hat mozdonnyal együtt 1989 májusában. Az ismertetõ további részei pontosak.