Véznák kontra dagik

Bakancslistához adom
Supersize VS. Superskinny
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Értékelés:

54 szavazatból
Szerinted?

Egy reality műsor, mely a táplálkozási zavarok két végletével foglalkozik; a végletes túlsúllyal és a végletes soványsággal. A sorozat lényege egy igen érdekes kísérlet, ahol egy anorexiás és egy túlsúlyos vállalkozó szellemű alanyt összeköltöztetnek. Az anorexiásnak azt kell ennie, amit a túlsúlyos főz, a túlsúlyosnak pedig be kell érnie annyi étellel, amit az anorexiás enne. A műsor érdekes és meglepő dolgokat tartogat mindenki számára.

Évadok:

Hozzászólások

Szerinted?
Bubus53 2017 márc. 06. - 20:30:36
Én szeret(t)em ezt a mûsort, de csontvázakat nézni csapatban, az már sok(k).
6/10
Bergo 2016 ápr. 08. - 17:01:27 6/10
Azért ha valaki hízni szeretne akkor nem csak többet kell enni hanem sportolni is. Nem lehet csak úgy szépen kilókat felszedni mert sport nélkül minden a hasára megy az embernek aztán nézhet, hogy felszedett x kilót de csak a hasa nõtt az meg vicc :D Ha valaki kövér annak is leginkább csak a hasa olyan, mint egy hordó ami hogyan néz már ki. Helyes étrend és sport sport sport akár otthon is.
pillangókisasszony 2012 jún. 03. - 07:41:27
Mikor ezt a mûsort nézem,mindig kedven szottyan egészségesen táplálkozni.Kár hogy a lelkesedésem a mûsör végéig tart.
Ford Mustang 2011 júl. 12. - 14:55:08 Előzmény twillight
Na igen. Vigyázni kell az ilyennel azért.
twillight 2010 aug. 31. - 13:55:08 Előzmény Fernando Mojito
A kockahas már hátrányos. A szálkás izomzat önmagát szakítja szét.
mudibarát 2010 aug. 31. - 13:12:12
Én úgy hámoztam ki, hogy csak 1 hétre cserélnek étrendet, gondolom azért, hogy nehogy véletlenül elkövessék a késõbbiekben egymás hibáját(nehogy a dagi koplalni kezdjen, a sovány meg tömni magát). De utána rendes étrendre tanítanák õket.
De lehet hogy én vagyok a hülye...
Fernando Mojito 2010 aug. 28. - 09:10:02
Remélem nem találod sértõnek amit írtam, lehet kicsit durván fogalmaztam. Egyébként saját példám is igazolja hogy ezen oldalak tanácsai mûködnek. Mindig elég sokat mozogtam az átlagemberhez képest és nem ettem sok édességet, mégis gimis éveimben egy 98 kg-s dagadék voltam! 175 centihez..
Gyúrni is vagy 4 éve gyúrok, és az elsõ kb 3 évben SEMMI eredeménye nem volt, alig fejlõdtem. Egyik oka az volt, hogy nem volt megfelelõ az étrendem, hanem KOPLALTAM. Szinte semmit nem ettem egész nap, és mégsem fogytam.. Aztán kb 1 éve nagyjából összeírtam magamnak hogy mibõl mennyi kéne (fehérje, kcal, szénhidrát stb) és vezetek egy kis füzetecskét amibe lejegyzem ha eszem vagy iszom valamit. Nem bonyolult, minden ételen szépen rajta van hogy egy adagban kb mennyi tápanyag van, szal még konyhai mérleggel sem kell bohóckodni, nem vagyunk profik. És ennek eredményeképpen most vagyok 81 kg, és úgy sikerült lefogynom hogy az izmaim meg nõttek (sok fehérje!!!).
Váll, kar, láb perifériákkal már teljesen elégedett vagyok, pocak is lement, jövõ nyárra szerintem már meglesz a pöpec kockahas is :)
Fernando Mojito 2010 aug. 28. - 08:50:15 Előzmény Zelda_of_Arel
Kedves Zelda, ez az elkeseredett dagik tipikus kifogása. Nyugodtan kõbe lehet vésni, hogy a megfelelõen összeállított étrend MINDENNEK az alapja. Ha fogyni akarsz, ha hízni, ha izmot fejleszteni, minden azzal kell hogy induljon hogy belövöd magadnak a helyes étrendet, és aztán jöhet a mozgás.
Nem fogok kisregényt írni, millió és egy oka lehet hogy miért nem peregnek le a kilók. Szerintem a legvalószínûbb hogy TÚL KEVESET eszel, ami teljesen lelassítja az anyagcserédet, mert a szervezeted bepánikol hogy el fog fogyni, és vadul raktározni kezd, szóval a hatás ellentétes. Azért fontosak a 'csaló napok', mondjuk heti egyszer, amikor nyugodtan megehetsz egy pizzát te is, vagy egy hamburgert (azért mértékkel) és ez felpörgeti az anyagcseréd, aztán folytatva a diétát végre jobban felhasználódnak a zsírszöveteid.
A másik meg, hogy ne méregesd magad naponta, mert csak elveszi a kedved. Az ember nem fogy egyenletesen, van amikor hirtelen sokat (amikor kiürül a sok felesleges víz a zsír közül), aztán hetekig semmi, majd megint durr lemegy néhány kiló. Az olyan szereknek sem szabad hinni amelyik megígéri hogy X hét alatt Y kg-t leadsz, mert csak a vizet hajtják ki belõlünk, a zsír ugyanannyi marad mint elõtte. Aztán persze néhány napig elengeded magad és hopsz már vissza is híztál. ugye ismerõs ?

A lényeg az hogy ne ilyen Nõk lapja meg hasonló médiumok nevetséges "szakértõitõl" vegyétek a tippeket, hanem vérprofiktól, és olyan helyekrõl ahol millió biokémiai kutatással igazolják hogy egy módszer mûködik.
Ajánlom például ezt az oldalt, kiváltképpen ezt a cikket :
http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_04_91_elsosegely_zsiregetes.php
Zelda_of_Arel 2010 júl. 31. - 12:19:01
Én enyhén túlsúlyos vagyok, de sokkal kevesebbet eszek mint a vékony kolléganõim. Hónapok óta csak saláta, hamlett, reggelire pirítós egy kis dzsemmel, hogy azért mégis valami szénhidrát is legyen bennem. Heti 6 óra aktív mozgás minimum, bár tegnap este 1 órát futottam. Híztam 2 kilót. Szóval tényleg nem az evésen múlik. Én ismertem olyan vékony, majdnem alultáplált BMI-vel rendelkezõ csajt, aki reggelire többet evett, mint én egész nap. Neki egy pizza délutáni nasi volt.
kabala 2010 júl. 11. - 09:13:50 Előzmény petjaaa
Mondjátok már meg, milyen szó az, h - 'nah'? Mert én ilyen magyar szót nem ismerek.
Köszi.
d18 2010 febr. 13. - 17:04:14 Előzmény Szila86
én meg 180 cm és 53 kg vagyok, na és?
elég felháborodottan írsz a témáról, csak azt nem értem, hogy akkor te magadat miért soványnak nevezed? vékony vagy, mert ilyen az alkatod. sovány az, aki vmi miatt sokat fogyott és emiatt lett karcsú. ha más nem tudja a 2 szó közti különbséget és szinonimaként használja egyiket a másikra, legalább te tudhatnád:S
4/10
Szila86 2010 febr. 02. - 22:45:52 4/10
Ennek a mûsornak van valóság alapja de csak annyi, hogy azok a szereplõk akik keveset esznek soványak akik meg sokat azok kövérek,de van nagyon sok aki rengeteget eszik mégis sovány és fordítva, tehát ha egyszerûen csak étrendet cserélnek nem mindig megoldás. ebben a mûsorban úgy mutatták be a súlyproblémákat mintha csak az evésen múlna és a több étel egyenlõ lenne a hízással de nem igaz. Én próbáltam hízni de napi 4000-4500 kalória hónapokon át sem segített 180 cm vagyok és 64 kiló.
petjaaa 2009 szept. 30. - 14:16:27
Hát totál egyet értek veletek! Szentem sem egészséges, sõt biztos vagyok benne, hogy ez így nem igaz!
Mikor én nem ettem szinte semmit, napi egy almát, vagy hamlett-et v mittomén mit, nah de lényeg, hogy utánna egy kis tányérka halálszlét kellett megennem, hát egész éjszaka hánytam, és olyan gyomorfájdalmaim voltak, hogy aludni sem birtam. Vagy halászlé helyett egyszer sültkrumplit ettem egy kicsike hússal, nah akkor is kijött rendesen.
Szóval tény, h a gyomor nem viseli el az ilyesmit! Úgyh. biztos vagyok benne, h ezek a "véznák" nem csupán piritóson meg nyers zöldségen éltek, azért vmi mást is biztosan ettek, kül. tényleg totál betegek lennének, ha megesznek egy akkora adag, zsíros kaját, chipszet, stb-t!

Am meg azt akarom még kérdezni, hogy a tegnapi mûsorban a "dagi" reggelire vmi müzlis izét evett, ami tökre szimpi volt. Vki tudja, h itthon lehet-e olyasmit kapni, és h milyen néven fut?

Am nekem is az jön be legjobban, h a csajszi kipróbálja a diétákat. De azért õ is az egészségével játszik közben...
10/10
HoErika 2009 aug. 15. - 07:53:53 10/10
Nagyon jó ez a mûsor,színte soha nem mulasztom el. Ráadásul a helyes életmód szükségességére is ráébreszt!!!!
pacica 2009 aug. 03. - 13:32:05
én szeretem a dagikat
felh 2009 aug. 03. - 13:29:40
Az egyik részben megragadta a figyelmem a következõ: Ebédnek neveztek 1 azaz egy darab kekszet meg egy bögre teát, majd a kekszet késsel-villával(!) fogyasztotta el a kövér (akarom mondani, némi súly- és zsírfelesleggel rendelkezõ) cserepartner. :)
mushi 2009 júl. 20. - 23:18:25
Nekem az tetszik legjobban a mûsorban, mikor az újságírónõ felfedezi a fogyis trükköket. :) Meg amikor a(z asszem) walesi duci nõkkel pl porszívózik, vagy sövényt nyír, utána meg megmutatja, hogy ez mennyi pl csokinak megfelelõ munka volt. Érdekes. Ezelõtt pl megtudtam, hogy majdnem 3 órán keresztül kell takarítani, hogy lelkifurdalás nélkül befalhassunk egy naagy zacskó chipszet. :D
10/10
Guba1170 2009 júl. 18. - 17:13:08 10/10 Előzmény Kendra22
Már ne haragudj, de semmi jogod, hogy az embereket dagadtnak vagy csontkollekciónak nevezd! Te sem vagy tökéletes és te sem örülnél, ha csúfolnának. Amúgy is, õk betegek.
10/10
totext 2009 júl. 11. - 20:48:14 10/10
Szerintem érdekes a mûsor, de én sem hiszem hogy egészséges csak úgy étrendet cserélni. Hiszen pont arról van szó, hogy a kövér fél milyen egészségtelenül táplálkozik. Ezek után pedig a sovány szereplõ ugyanazt az egészségtelen étrendet követi, és így tönkre is teheti a szervezetét, még akkor is ha nem hízik el.
Ugyanis a múltkor hallottam, hogy a testzsír százalék nagyon fontos, mert a zsír lerakódik a szervekre (ez látszik itt is néha amikor mutatnak egy gyomrot), és az ereket eltömíti, és ebbõl lesz például cukorbetegség meg viszér. Egy mûsorban például megvizsgáltak 3 nõt, egy dagit, egy kicsit husit és egy soványt. És a vizsgálatból kiderült, hogy míg a 2 "súlyosabb" nõ odafigyelt az étkezésre és a mozgásra, addig a sovány nem és ezért az õ szervein rengeteg zsír volt.
Úgyhogy nem csak a külsõ a lényeg, attól hogy valaki sovány még nem biztos hogy egészséges, és ha valaki kicsit husi még lehet egészséges! Viszont itt nem vizsgáltak ilyet. Amúgy meg a soványak étrendje sem egészséges, mert általában egyoldalúan étkeztek a mûsorban.
Ez fogyi mûsor, de nem egészséges életmód jegyében...
annana 2009 júl. 09. - 19:21:37
Szerintem jó ez a sorozat!!!
Összes hozzászólás