Viktória és Albert

Bakancslistához adom
Victoria & Albert
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-amerikai tévéfilm, 200 perc, 2001

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Viktória 18 évesen, 1837-ben lépett a Brit Birodalom trónjára. A fiatal lányt uralkodásának első percétől kezdve a világ legerősebb hatalmának vezetése állította kemény kihívások elé. Az addig anyja szigorú felügyelete alatt nevelkedett ifjú királynő élete egy csapásra megváltozik. Nemcsak a népe iránt érzett hatalmas felelősség nyomta vállát, de uralkodóként olyan új, ismeretlen világok nyíltak meg számára, amelyekben idegenül mozgott. A politikai cselszövések, udvari intrikák, és mindennapos ármánykodások alaposan megkeserítették az újdonsült királynő életét. Szinte azonnal szembe kellett néznie az egyik legfontosabb uralkodói kötelezettségével is, az utódnemzés terhével. Külön nehézséget okoz számára a párválasztásban, hogy özvegy édesanyja udvartartásában kizárólag nők nevelték és a férfi és nő közötti kapcsolatok tabuként szerepeltek nevelésében. Hűséges udvaronca, Stockmar báró tanácsára fogadja Európa "eladósorban lévő" ifjú hercegeit, akik közül Albert, Szász-Coburg-i herceg az egyetlen, aki szinte azonnal megdobogtatja Viktória szívét. Az esküvőt évtizedekig tartó szenvedélyes szerelem követi a birodalom élén.
Viktória 64 éves uralkodása alatt pártok és kormányok buktak, kerültek hatalomra, forradalmak söpörtek végig Európán, Nagy-Britannia ipari és kereskedelmi gyarmattartó nagyhatalommá vált, amely olyan hatalmas volt, hogy fölötte - ahogy a korabeli mondás tartotta - sosem nyugodott le a nap. A korszak a brit birodalom fénykora volt. Minden változott és fejlődött, csak egyvalaki állt szilárdan a változás tengerén: Viktória, aki több mint 6 évtizeden át meghatározóan, és elválaszthatatlanul hozzátartozott a brit birodalom mindennapjaihoz, mint az ötórai tea és a hozzá adott sütemény. Senki sem tudta elképzelni a világot nélküle...

Stáblista:

Szereplők

Viktória királynő
Albert herceg
Stockmar báró
IV. William király
Lehzen bárónő
Lord Melburne

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
zora 2017 okt. 31. - 20:37:42 Előzmény csontosmeggymag
Hûha! :-DDDDDD
Ne zavarjon, hogy már 150 éve meghalt...
Így aligha lehet spoiler....
9/10
Mandzsi 2014 jan. 07. - 11:24:43 9/10
Régebben láttam a Romy Schneider féle változatot...hááát, az elég bugyuta (persze Romy álomszép benne ott is, akárcsak a Sissiként)
Ez viszont!! Életszagú....Mindenkinek ajánlom!
csontosmeggymag 2010 aug. 27. - 23:10:06 Előzmény Lizzy
hát kössz, hogy lelõtted
10/10
Lizzy 2007 dec. 26. - 00:09:48 10/10
***SPOILER PÓTOLVA***

Nagyon-nagyon tetszett, rendkívül szép, igényesen megcsinált film. Albert halálát meg minden megnézéskor megkönnyezem.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu