Világörökségeink

Bakancslistához adom
magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 27 perc, 2003

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

A Világörökség Bizottság 1996-ban nyilvánította a világ kulturális örökségének részévé "Pannónia szent hegyének" kincseit, amilyen pontosan olyan szépen jelölve meg szerepét az emberiség történelmében: "az egyetemes és európai kultúra ezeréves hídfőállása".

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Ford Mustang 2011 szept. 06. - 14:45:26
Világörökségeink közé tartozik Hollókõ, a pécsi Ókeresztény sírkamrák, Budapest, a Duna-part és a budai Várnegyed, valamint az Andrássy út és történelmi környéke, az ezeréves pannonhalmi Bencés Fõapátság és természeti környezete, a Hortobágyi Nemzeti Park, az Aggteleki- és a Szlovák Karszt barlangjai, a tokaji történelmi borvidék, és nem utolsó sorban a Fertõtó.
A Fertõ tó vagy röviden – fõleg a helybéliek által használt alakjában – Fertõ, Magyarország északnyugati határa mentén, Sopron közelében található tó.
A Fertõ tó Európa legnyugatabbra fekvõ sztyepptava és szikterülete. Területén Ausztria és Magyarország osztozik úgy, hogy nagyobbik része osztrák terület. Partvidéke a magyarországi Fertõ-Hanság Nemzeti Parkhoz és az ausztriai Neusiedler See – Seewinkel Nemzeti Parkhoz tartozik. A Fertõ-táj és ennek részeként Fertõ tó a világörökség része. A Fertõ tó Közép-Európa harmadik legnagyobb állóvize, mintegy 20 ezer éves.
A Balaton után Közép-Európa második legkönnyebben felmelegedõ tava. Hõmérséklete nyaranta nem ritkán eléri a 30°C-ot.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu