Film

Villám és Fürgeláb /Thunderbolt and Lightfoot/

magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték, 115 perc, 1974 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Fürgeláb és két társa, Red és Goody a sikeres bankrablás után egy régi iskola táblája mögé rejtik a zsákmányt, hogy türelmesen kivárják, míg már senki sem keresi a lopott bankjegyeket. Hárman háromfelé mennek, ám amikor Red és Goody visszatér, csalódniuk kell, mert a régi iskola helyén egy modern épületet találnak. A fiúk azt gondolják, hogy Fürgeláb átverte őket, és a tudtuk nélkül elvitte az egész zsákmányt, ezért felkutatják, hogy bosszút álljanak rajta. Amikor a lelkészként dolgozó Fürgelábra egy mise közepén rálőnek, az szedi a sátorfáját, és egy lopott autón tovább áll Villám nevű újdonsült társával.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Alkotók

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Oscar-díj (1975) - Legjobb férfi alakítás jelölés: Jeff Bridges

Vélemény:


2015. január 4. 15:59
Na igen. Emiatt elég is volt pár perc a filmből.

2014. május 7. 16:08
Nehezen bekategorizálható film, mert van benne vígjáték is, dráma is, akciójelenetek is, és még krimire emlékeztető filmes megoldások is. De szerintem alapvetően ez egy drámai alkotás, amely nem szól másról, mint magáról az életről, meg arról, hogy általában csak a legszerencsésebbek élik túl a legnehezebb helyzeteket. Jó film, nekem tetszett!

2013. június 18. 13:59
Jeff Bridges-t jelölték ezért a filmért Oscarra, mint a legjobb mellékszereplő http://www.youtube.com/watch?v=txRzUMYOUk8

Összes hozzászólás