Villám és Fürgeláb

Bakancslistához adom
Thunderbolt and Lightfoot
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akció-vígjáték, 115 perc, 1974

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Fürgeláb és két társa, Red és Goody a sikeres bankrablás után egy régi iskola táblája mögé rejtik a zsákmányt, hogy türelmesen kivárják, míg már senki sem keresi a lopott bankjegyeket. Hárman háromfelé mennek, ám amikor Red és Goody visszatér, csalódniuk kell, mert a régi iskola helyén egy modern épületet találnak. A fiúk azt gondolják, hogy Fürgeláb átverte őket, és a tudtuk nélkül elvitte az egész zsákmányt, ezért felkutatják, hogy bosszút álljanak rajta. Amikor a lelkészként dolgozó Fürgelábra egy mise közepén rálőnek, az szedi a sátorfáját, és egy lopott autón tovább áll Villám nevű újdonsült társával.

Stáblista:

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Oscar-díj

    1975
    Legjobb férfi alakítás jelölés: Jeff Bridges

Hozzászólások

Szerinted?
wowow 2015 jan. 04. - 15:59:40 Előzmény kgabor45
Na igen. Emiatt elég is volt pár perc a filmbõl.
8/10
breeder 2014 máj. 07. - 16:08:12 8/10
Nehezen bekategorizálható film, mert van benne vígjáték is, dráma is, akciójelenetek is, és még krimire emlékeztetõ filmes megoldások is. De szerintem alapvetõen ez egy drámai alkotás, amely nem szól másról, mint magáról az életrõl, meg arról, hogy általában csak a legszerencsésebbek élik túl a legnehezebb helyzeteket. Jó film, nekem tetszett!
markinho1 2013 jún. 18. - 13:59:51
Jeff Bridges-t jelölték ezért a filmért Oscarra, mint a legjobb mellékszereplõ http://www.youtube.com/watch?v=txRzUMYOUk8
7/10
Rahar 2012 jún. 24. - 14:30:02 7/10
A film megnézése után közvetlenül nem tudtam azonnal véleményt alkotni, vártam néhány napot és elgondolkodtam a filmen. Az elsõ kiforratlan véleményem az volt, hogy ha nem is kiváló, de egy jó film. A színészek játéka hiteles. A képi megvalósítás igényes, több helyen érdekes kameraállást alkalmaztak, nekem kifejezetten tetszik. Az alaptörténet kiváló, a templomos jelenet kiváló kezdést ad az alkotásnak. A cselekményvezetés sem rossz, bár ezen gondolkodva több hibát is találtam a filmben.
***SPOLIER***
A fõszerelõt értelmetlen, sõt kifejezetten káros volt megpróbálni megölni a film elején Elfogadom, hogy nagyon hatékony így a film kezdése, de logikátlan. A másik két bûntársnak a pénz kellett, tehát akkor el kellett volna fogni a fõszereplõt és nem megölni, hullaként nehezen mondhatta volna el, hogy hol a pénz.
A másik nagy problémám a film végi pénzmegtalálás. Véletlenül belebotlanak a helybe, ez nagyon meseszerû. De ez még nem is lenne számomra nagy probléma, viszont az már számomra hihetetlen, hogy átszállítottak egy kis templomot és egy iskolát és nem vették észre a tábla mögött elrejtett pénzt és táskákat. Tudom, hogy napjainkban vannak már olyan költöztetõk, akik az egész házat egyben képesek elszállítani, de tudtommal 1974-ben még ilyen nem volt. Tehát szét kellett szedni az épületet, akkor meg biztosan meg kellett volna találni a tábla mögötti cuccot.
***SPOILER VÉGE***
9/10
GeltonReTarder 2011 márc. 27. - 21:42:06 9/10
szeretem ezt a filmet.
mekkora már csak az az ötlet is, hogy egy
***SPOILER***éppen prédikáló "pap"-ra Mauserrel lövöldözõs***SPOILER VÉGE*** jelenettel indul a mozi, aztán meg csak sodródik az ember fia, mintha szabad és független lenne, mint a karakterek nagy része.
humor, szex, ökölharc, egy csomagtartónyi nyúl, óriási puska, szajhák, transzvesztita, õrült sofõr, szõrös punci, és nem utolsó sorban szakértelem.
frankó életérzés, csak sajna ebbõl a valóságba, csupán a celluloid illata és tapintása jön át. itt mindenképpen.
9/10
GeltonReTarder 2011 márc. 27. - 21:17:05 9/10 Előzmény kgabor45
bizony, bizony. jackie chan nemes szinkronorgánumát kapta.
keményen kiábrándító!
kgabor45 2011 febr. 28. - 22:31:45
Jeff Bridges magyar hangja szörnyû. Egy mutáló ripacs. Nem szégyenlik a csatorna magyar "gazdái"? Vagy mindegy, csak olcsó legyen? Tud errõl az MGM? Nem hiszem, a csatorna nyilvánvalóan büszke az MGM névre.
8/10
F_E_B 2009 dec. 01. - 13:35:04 8/10 Előzmény Moszy
A portos írás többi része sem nagyon stimmel: Villám és három társa rejti el a pénzt. Az ötletgazda meghal, a két maradék társ azt hiszi, hogy Villám elhozta a pénzt, ezért kezdik üldözni.
A vége egész emberi (nem egy Ocean's eleven).
Moszy 2009 okt. 11. - 21:13:32
Inkább fordítva: Villám (Clint Eastwood) dolgozott a film elején lelkészként, és Fürgeláb (Jeff Bridges) lett az új társa.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu