Vinyan - Az elveszett lelkek

Bakancslistához adom
Vinyan
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia-belga-angol-ausztrál thriller, 96 perc, 2008

Értékelés:

49 szavazatból
Szerinted?

Jeanne és Paul képtelenek feldolgozni kisfiúk halálát, akit a délkelet-Ázsiában pusztító szökőár miatt vesztettek el. Hat hónappal a tragédia után még mindig a helyszínen vannak, amikor a kétségbeesett Jeanne egy felvételen látni véli gyermekét, és bebeszéli magának, hogy kisfiát elrabolták. Férje szkeptikus ugyan, de mivel képtelen elvenni feleségétől a reményt, elutazik vele Burma veszélyes dzsungeleibe, ahol egy emberkereskedő banda tagjának segítségével próbálnak a gyermek nyomára bukkanni. Hamarosan azonban legszörnyűbb rémálmaik válnak valóra.
Bemutató dátuma: 2010. április 29. Forgalmazó: Cinetel Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Vixodite 2011 okt. 24. - 00:46:54 9/10
Szerencsédre sosem fogod távolról sem átérezni, milyen lehet, mikor egy anya elveszti a gyermekét. Talán az egyetlen motiváció, ami ilyen abszurd tettekre késztethet egy embert.
1/10
MoonShine 2011 szept. 15. - 17:08:02 1/10
Ez valami hihetetlen rossz film.....
conchita 2011 máj. 22. - 13:09:24 Előzmény Direktor09
Ez egy kaka volt.
1/10
Nice 2011 febr. 20. - 17:53:17 1/10
Ez még a gyenge jelzõt sem éri el..... pfff...
3/10
Tibet 2011 jan. 24. - 14:30:28 3/10
Épp az elõbb fejeztem be, így még friss az "élmény".

Sajnos csalódás volt, pedig nagy reményekkel ültem le elé. A legnagyobb probléma, ahogy elõttem is írták a teljesen értelmetlen, logikátlan cselekményvezetés... mintha a forgatókönyvíró csak épp leírta volna ami eszébe jut, az összefüggéseket leszarva.
Pedig többet is ki lehetett volna hozni belõle.

3/10
Direktor09 2010 dec. 26. - 18:39:48
Könyörgök...ez mi az fa..om volt? Ekkora baromságot már rég láttam. Ritkán akadok ki filmtõl, próbálom értékelni az értékelhetõt, de ebbe semmi értékelhetõ sem volt.
SPOILER
A rendezõnek agyára ment a dráma és elfelejtette, hogy nem a happy end, hanem a még nagyobb drámai hatás kedvéért használ fel fiktív elemeket:
1.vajon ki vitte el a hajót, ha a kínai meg a thaiföldit is meghalva láttuk?
2. ha a férfi álmában látta a gyereket - márpedig csak álom lehetett, mivel miért jelent volna meg ott a fiúk aztán meg miért futott volna el? - akkor a nõ amikor kinyíratta a hannibál gyerekekkel miért mondta azt, hogy hagyta elfutni a gyermeküket??? Ha álom volt akkor hogy látta a felesége, hogy mit látott a férje? Ez aztán a lelki kapcsolat...
3. A nõt miért nem nyírták ki a hannibál gyerekek, miért fogadták el vezetõnek?
4. Egyáltalán honnan került oda ilyen sok hannibál gyerek?
5. A fickó miért nem használta a fegyvert?

Csupa logikai bukfenc, az egész film nem szól semmirõl, csak a szenvedésrõl, ami szomorú és drámai, de nem 2 órán keresztül csupa érthetetlen gondolattal.
az utolso szamuráj 2010 dec. 17. - 20:12:18
Nincs azzal semmi gond,ha egy kicsit zordobban kezelt mûfajba bele próbállnak csempészni némi mûvészi igényt:de ne így.Mert ha nem lenne a szép táj és a végén a szerencsés kissrácok melltapija,csak az az érzés maradna,törd szét a lemezt azonnal.
Persze,igazából ezek se sokat segítenek,mit mondjak.
1/10
porkolabm 2010 nov. 21. - 15:01:57 1/10
Beteges film, és vége lesz mielõtt a választ megkaphatnánk a kérdéseinkre.
2/10
firpo 2010 nov. 10. - 04:14:07 2/10
Mi a franc volt ez???
Ha nem szotyiztam volna a "film" közben, akkor elalszom.A két idióta és a sáros gyerekek története:D
10/10
graw2 2010 nov. 03. - 00:18:19 10/10
Most néztem meg a filmet, nekem bejött! 10/10
1/10
charlie.obrian 2010 okt. 31. - 17:39:29 1/10
Hát ezen nincs mit szépíteni, ez egy kib*szott szar film. Az mindig nagy kihívás, ha csak néhány szereplõ van a filmben, hiszen akkor a sztorival kell a székbe szögezni a nézõt. Az pedig itt egy nagy nulla. Egyetlen dolgot nem lehet elvitatni, gyönyörûen van fényképezve. De ez nálam sokadlagos szempont...
mandamanda 2010 okt. 31. - 14:41:47
Ennél undorítóbb, érthetetlen, zagyva filmet életemben nem láttam még.
1. Nem értettem belõle semmit, azon kívül, hogy a fiukat keresik.
2. Nem volt vége. Vagy volt egyáltalán? A nõ megbolondult vagy mi történt?
3. Ki az, aki ezt a hülyeséget kitalálta?
Azt hittem a leírás alapján, hogy ez tök jó film lesz, ahol majd az emberkereskedõk nyomára bukkannak és hazaviszik a fiukat. Ehelyett ebbõl semmit nem értettem.
És van olyan hozzászóló, akit azt írta, hogy k.jó film és érdemes megnézni. Háát... az, aki ezt élvezte, normális elmével nem rendelkezhet, az már biztos.
Borzasztó, kritikán aluli, nézhetetlen, morbid film.
1/10
dartsmester 2010 okt. 31. - 08:15:34 1/10
Ez a film elvett 1.5 órát az életembõl! Ne nézze meg senki! 1/10
1/10
grubesa 2010 okt. 31. - 06:45:29 1/10
Hát igen...., mi is ez?
Egy hülye, idegesítõ, összehányt, ócska "mûvészfilm".
Ennyi.
1/10
5/10
Singaporeflash 2010 okt. 11. - 10:48:35 5/10
Erõltetettnek és mesterkéltnek éreztem, ráadásul az utolsó jelenet kimondottan undorító. Szeretem a szürreálisat, az abszurdot, a groteszket, de ez egyszerûen beteg, elnyagyolt és helyenként még nekem is túl lassú volt, pedig én szeretem a lassút. Annyira eredetiek akartak lennei a készítõk, helyette csak kapkodás lett az egészbõl. Ebbõl sokkal többet ki lehetett volna hozni. Kellemetlen filmélmény volt, kellemetlenül viselkedõ szereplõkkel. Volt benne egy-két eredeti megoldás, fõleg a zajok tekintetében, de összecsapott munkának érzem, mintha a rendezõ csak azért a néhány jelenetért akarta volna megcsinálni a filmet. Szerencse, hogy Thaiföldön és Burmában játszódik, ha nincsenek a különleges helyszínek, akkor 3/5-öt adok rá.
sumatra 2010 jún. 09. - 16:06:58 Előzmény MAUER
Kedves MAUER és Don X!
Nektek fizetnek a hozzászólásokért?
Ha tévedek akkor elnézést kérek; csak furcsának találom, hogy csakis ilyen jellegû (mindenféle kifejtés nélküli) ajnározó kommentjeitek vannak, és csak olyan filmekhez, amiket a Cinetel forgalmaz...
1/10
judlo 2010 máj. 30. - 12:37:48 1/10
MI A SZAR EZ A SZAAAAAR?????????????????

FELHÁBORITÓ!!!!!! SE ZENE,SE SZÖVEG, SE SEMMI ÉRTELMEEE!!!!!!!!!!!!

MAXIMÁLISAN 1 PONT A 10-BÕL!!!!!!!!!!!!!
fellini 2010 máj. 07. - 23:03:30
Kedves Filmbarátok! Ma láttam a filmet, és mivel nagyon nem tudtam vele mit kezdeni, gondoltam, megnézem az eddigi véleményeket. Be kell vallanom, én a Nem Javasolnám Megnézésre táborba tartozom. Jenny007 leírását találom a legösszefogottabbnak. Szerintem is, ebbõl sokkal jobb is kisülhetett volna, jelen állapotában viszont egy kuszaság lett a történetbõl. Próbáltam én is a szülõ(k) mindent megtesznek a gyermekükért vonalat követni, de ez már inkább megszállottság volt, és nem volt már köze az összeszedett gondolkodáshoz. Ezen a vonalon persze tekinthetjük a filmet úgy, mint egy traumán átesett házaspár tagjainak személyiségének szétesését, és a film inkább az õ viziójuk (és így az irracionális történetszövés még elfogadható is lenne) bemutatása, és nem racionális történetszövés. Ha így nézem, akkor az õrületet néhol még egész jól ábrázolta a film, illetve a szinészek. De összességéban nem tudtam megfejteni, hova akart a film kilyukadni, a puszta ábrázoláson kívül volt-e más célja is a rendezõnek. A sáros gyereksereget például abszolút nem értettem. Õk valamiféle rossz lelkiismeretet voltak hivatva ábrázolni? Õk az anyának a kivetülései voltak, és igazából az anya ölte meg a férjét (fantáziájában a gyerekekkel megcselekedve), mert õt tette felelõssé a történtekért? A gyerekek pedig csak viziók voltak? Azoknak a hozzászólóknak nagyon kiváncsi lennék a véleményére, akik maximális elragadtatással szóltak a filmrõl. Mi váltotta ki csodálatukat? A filmnek a légköre egyébként engem nagyon emlékeztetett Joseph Conrád A sötétség mélyén címû könyvének filmadaptációira. Gabecov véleményét pedig nem osztom. Sok féle koprodukció született már, ilyen is és olyan is, jó és rossz egyaránt. Persze elõfordulhatnak mutyizások is, de alapvetõen egy film elõállítása túl drága, és ilyenkor össze lehet kalapozni a pénzt különbözõ országok támogatásából. Szerintem mutyizás nélkül egy rendezõ ennyit tudott kihozni a témából.
4/10
Jenny007 2010 máj. 03. - 10:14:03 4/10
oké megvan, a másik ott volt a fán.
én nem beszélek le senkit errõl a filmrõl, aki szereti az elvont filmeket az jól szórakozhat rajta.de tény hogy még egyszer nem fogom megnézni...
gabecov 2010 máj. 02. - 22:24:17
Nos a másik fószer az volt, aki aláhullt a fáról, és kõvel dobálták a fa tetejérõl. Egyébként nem láttak a szülõk semmiféle gyreket, agyukra ment a magas páratartalom, meg a hiábavaló keresés. Nem is értettem, hogy miért utaznak el valakik (egy elmosódott videofelvétel alapján) a halál fütyijére, oda a hol 6 hónappal azelõtt a cunami (!) elvitte a gyereket. A szülõket nem vitte el? Ilyen életszerûtlen, hiteltelen, zagyva filmet még soha nem láttam. Emberek! Ébredjetek! A francia-belga-angol-ausztrál kooprdukciók ideje lejárt. Az államok közötti lemutyizott, állami pénzbõl megtámogatott (lásd a feliratokat az elején) "alkotók" lélelktelenül, alacsony színvonalon teszik a dolgukat. NEM érdekük, hogy a nézõközönség tömött sorokban közelítse meg a vetítõtermeket. Szégyen-gyalázat ez a film, és természetesen bárki, aki a fórumok alapján szeretne dönteni, hogy megnézze-e vagy sem, annak csak annyit tudok mondani, hogy: NE TEGYE. Inkább egyen egy jó pörköltet a jegy árán....
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu