Virradat

Bakancslistához adom
Sunrise
amerikai romantikus dráma, 95 perc, 1927

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

A falusi tisztaságot a városi romlottsággal szembeállító történetben "egy városi nő behálóz egy parasztot, elülteti benne felesége meggyilkolásának gondolatát, végül is a jó mégiscsak diadalmaskodik a férfiban." (Gregor-Patalas: A film világtörténete)
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • Oscar-díj

  1929
  Legjobb film
 • Oscar-díj

  1929
  Legjobb női főszereplő: Janet Gaynor
 • Oscar-díj

  1929
  Legjobb operatőr: Charles Rosher

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Sadenal 2011 júl. 12. - 11:13:48 7/10
Jobban tetszett, mint a Nosferatu, de az istenért se tudok kibékülni a némafilmekkel. Olyan szokatlanok, de remélem elnézitek ezt nekem. :D Viszont a részeg kismalac tényleg király volt benne!


7/10
10/10
Coleman 2008 szept. 17. - 11:04:34 10/10
Van úgy, hogy a sok gond, baj eltakarja a legfontosabb dolgokat. Néha nem látjuk, amit látnunk kéne és már azt sem tudjuk miért vagyunk a másikkal. Ezt gyakran egy radikális esemény változtathatja meg, mikor minden megvilágosul és lecsupaszítva csak az marad, ami igazán fontos. Utána pedig jön a virradat. Néha ez persze csak illúzió...
Murnau filmje egyszerûen csodálatos! A drámai részek meghatóak, a vígjátéki részek szórakoztatóak és viccesek (a részeg kismalac szerintem filmtörténeti kép, brilliáns), minden úgy mûködik, ahogy kell! 81 éves a Virradat, de érzelmileg sokkal közelebb került hozzám, mint a mai filmek zöme. Egyedül a végével kapcsolatban vagyok bizonytalan, nem csodálnám, ha esetleg a stúdió belenyúlt volna, nekem nagyon ez az érzésem, ettõl még a Virradat az, ami, remekmû!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu