Virtuális elme

Bakancslistához adom
Menno's Mind
amerikai sci-fi kalandfilm, 96 perc, 1996

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Menno (Bill Campbell) számítógépes szakember, aki egy, a kormány által működtetett üdülőközpontban dolgozik, mely a virtuális valóságban kínálja az embereknek a lehetőséget minden vágyuk kiélésére. Menno elszigetelt, de kényelmes munkáját nem szívesen sodorná veszélybe, ezért nem mer hangot adni kételyeinek a való világban egyre zsarnokibban viselkedő kormánnyal szemben. Inkább barátjával, Simon-nal találnak ki maguknak fantasztikusnál fantasztikusabb virtuális világokat.
Menno-t nem érdeklik azok a megmozdulások, melyek az új elnök-jelölt, Felix Medina módszerei ellen irányulnak. Medina hatalmat akar minden áron, és hogy megnyerje a választást, a virtuális technika segítségével akarja befolyásolni az embereket.
Csak a titokban szervezkedő, rebellis lázadók lennének képesek megakadályozni Medina hatalomra jutását, mely a totális diktatúrát jelentené az emberek tudata felett. Amikor vezérüket, Mick Dourif-et Medina emberei meggyilkolják, a külvilág figyelme hirtelen Menno-ra irányul. Dourif egyik vezető embere, Loria ugyanis letölti a halott Dourif agyát Menno tudatába.
Miután Dourif agya átveszi felette az irányítást, Menno-t is elkapja a lázadók lelkesedése. Neki és Loria-nak azonban menekülnie kell Medina elől, aki számos halottat maga után hagyva próbál a nyomukra bukkanni.
Menno közben nemcsak elfogadja, de meg is érti a lázadó Dourif céljait, és immár saját jószántából is hajlandó harcolni azokért. Loria segítségével kieszel egy zseniális tervet, mellyel meg tudnák állítani a zsarnok Medina-t.
A történet felhívja a figyelmet arra, hogy ha napjaink és a jövő technológiái rossz kezekbe kerülnek, annak szörnyű vége lehet, és ez bárhol megtörténhet.

Stáblista:

Szereplők

Felix Medina
Taylor szenátor
Zachary Powell szenátor
Mick Dourif

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?