Virtuális valóság

Bakancslistához adom
Virtuality
amerikai-kanadai sci-fi, 87 perc, 2009

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

Egy földi űrhajó száguld a világűr mélye felé, és saját elménk legijesztőbb szegletébe. A tizenkét űrhajós egy tízéves expedícióra indult, hogy felfedezzék a nagy távolságra lévő naprendszert. A hosszú űrutazás alatt, a teljes elszigeteltségben az űrhajósok számára a virtuális valóságmodulok jelentik az egyetlen kikapcsolódást. Ezek segítségével saját világot teremthetnek maguknak. Ám hamarosan rájönnek, hogy valaki megfertőzte a számítógépes rendszert, hogy ezáltal befolyásolja, irányítsa gondolataikat. Az egyikőjük szabotőr lehet.

Stáblista:

Szereplők

Frank Pike parancsnok
Billie Kashmiri
Alice Thibadeau
Manny Rodriguez
Sue Parsons
Dr. Roger Fallon
Dr. Jimmy Johnson

Hozzászólások

Szerinted?
iemjoy 2015 jan. 29. - 04:41:08
Hát õ... Nagy reményeket fûztem hozzá mi is lehet, de egy két résznél ez elillan vártam, hogy mi lesz, de nem lett semmi úgy ahogy vártam aki szereti az elgondolkodtató filmeket az megnézheti, aki nem szereti ha valami a fantáziájára van bízva az ne nézze meg.
*Spoiler*

Az egész film alatt az az érzésem volt mintha végig õk lennének egy virtuális világban és a végén ezt megmutatják amit nem tettek, ezért nem úgy alakult ahogy vártam.
Kapitány halála meg a körülmények is gyanúsak, azt hittem megakarják viccelni, és balul sül el, de nem, gyanúsított még csak tippem sincs. Illetve a külsõ behatoló a modemben sem tudom ki vagy mi lehet és mi céllal, egyedül az a felvetés áll meg, hogy manipulálni akarták a mûsort és a résztvevõket.
A kérdés, hogy valaki fantáziál, illetve a megerõszakolós rész, majd a gyilkosság és egyéb cselekmények a virtuális illetve a valós összehasonlításban igen jó megközelítésûek, hiszen minden fejben dõl el, de ha a valóságban nem történik meg akkor nem tekinthetõ valósnak, de az élmény mégis maradandó lehet.
A vége pedig, számomra teljesen érthetetlen volt, nagyon kíváncsi lennék mi a filmnek a tényleges mondanivalója.

*Spoiler vége*

Szóval van a filmnek egy olyan nézõpontja ami komoly kérdéseket feszeget és dilemmákat okozhat, emiatt mindenképp megéri megnézni.
Viszont mint filmet amibe válaszokat kapunk a kérdésekre és kikapcsol nem érdemes megnézni.
hoczimester 2013 dec. 25. - 08:35:57
Hello.Ez nem film volt hanem egy dupla részes pilot egy sorozathoz,csakhogy nem rendelték be.Erre kiadták filmként.
Gilka 2013 aug. 26. - 22:37:55 Előzmény bj029
Spolier, spoiler, spoiler! Hol marad a felirat? -.-"
3/10
bj029 2013 aug. 01. - 23:15:16 3/10
***SPOILER PÓTOLVA***

Próbálom megérteni mi mondanivalója van a filmnek. Igazából sokkal jobb is lehetett volna, kicsit befejezetlennek érzem és értelmetlennek... Talán a Kapitány rájött valamire (de mire) és megölte magát, vagy a pszichológus volt (féltékenységbõl), álom az álomban... Kicsit zavaros és átláthatatlan, ráadásul unalmas. Szerintem jóvel gyengébb egy közepes filmnél ezért csak 10/3.
joe2000 2013 máj. 09. - 15:10:32
szerintem is az a vége, hogy a kapitány rájött, hogy arra, hogy az ûrutazás is eleve egy virtuális valóságban van (ez fõleg annál a résznél volt amikor rádöbbent, hogy egyszer csak a kezébe volt egy pisztoly ami elõtte nem volt ott), és így szállt ki belõle, aztán a legvégén persze vissza tudott lépni a belsõ rendszereken futó virtuális valóságba. Az egész olyan mint álom az álomban, hasonlóan az Eredet címû filmben.
6/10
jerome86 2012 dec. 09. - 11:27:49 6/10
Egyszer nézhetõ kategória. Aki szereti az elgondolkodtató filmeket, szerintem nézze meg.

SPOILER

A film végén vártam, hogy valami nem lesz oké. :) Tehát ránk lesz bízva, hogy találjuk ki mi is történt, mi igazi és mi nem. Szerintem nem lesz, de jó lenne egy folytatás.
6/10
od.gszal 2012 okt. 25. - 17:34:15 6/10
SPOILER!

Ennek a filmnek csak akkor van némi értelme, ha:
1, a kapitány megvilágosodott, és rájött, hogy a világ sem más, mint illúzió.
2, eleve nem volt semmiféle küldetés, virtuális valóság volt az egész, kizárólag azért, hogy valóvilágféle lehessen belõle.
Utóbbit alátámasztja az. hogy a hajó indulása után hirtelen rájönnek a tudósok, hogy mindjárt kipusztul az emberiség, és ezzel befolyásolják a legénységet. Valamint az is, hogy a kapitány a halála után "visszajön". Valószínûleg a gyilkos és az áldozat is a kapitány volt. Ennek a célja az volt, hogy kiszállhasson belõle.
Hogy ki volt az, aki folyton beavatkozott a második virtuális világon keresztül, erre is van tippem, ebben kevésbé vagyok biztos, de azt gondolom, hogy az ûrhajó virtuális világán kívülrõl hatoltak be. (Hekkerek? A valóvilág szervezõi? Vagy esetleg valamelyik szereplõ, aki tudja, hogy mindez nem valóság?) Azért vagyok bizonytalan, mert valahogy a nõ megerõszakolása nem illik a képbe.
Csak ebben az esetben nem volt értelme folytatni a filmet, hiszen nincs senki aki és ami utazna a másik naprendszerbe.