Visszatérés Óz földjére

Bakancslistához adom
Return to Oz
angol-amerikai kalandfilm, 105 perc, 1985

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Dorothy, a kiskutyájával, Totóval a piros cipellő segítségével visszatért nagynénje házába. Itt senki sem hiszi el történetét és úgy gondolják, csak képzelődik. A kislány szomorú emiatt, és visszavágyik Óz csodálatos birodalmába. Álmatlanság gyötri, ezért Emily néni kórházba viszi. Itt a modern tudomány segítségével elektromos kezelést kap. A varázslatos elektromosság újra Óz földjére repíti, ahol hihetetlen kalandok sorát éli át? A filmtörténet egyik legsikeresebb alkotásának, az Óz, a csodák csodája című filmnek a folytatása.

Stáblista:

Szereplők

Dr. Worley & Nome King
Nurse Wilson & Mombi

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
maggot1111111 2009 jan. 03. - 17:31:06
Fura ez a film. Én elõször úgy 20 éve láthattam 5-6 évesen, úgyhogy nem tudok vele elfogulatlan lenni. Talán az elsõ olyan "gyerek"-film volt (a Howard a kacsa mellett :D) amitõl rettegtem. Aztán sûrû tejerésekkel végül megnéztem, de az ÓZ név egyet jelentett a borzongással addig, míg jópár év után láttam az elsõ részt. Ezután úgy gondoltam máig, hogy ez valami horrorosított változat volt :D Fura volt 20 év után újranézni a filmet: A négylábon kerekezõ ürgéktõl féltem annó a legjobban és egy MArilyn Mansonos kép élt bennem róluk, fura volt látni, hogy annyira nem is félelmetesek... :D

Na szóval fura egy film, de nekem nagyon tetszett. Kicsit olyan, mint az elsõ, csak keserédesebben, olyan mint Vörösmarty Csongor és Tündéje, mármint hangulatban. És a Dorotyt játszó kislány valami eszméletlenül jól játszik, a kisugárzása pedig félemetesen illik a hangulathoz. Nem szabad összevetni az elsõ résszel (a filmmel), más. Bár ha arra gondolok, hogy a könyvet az író eredetileg az amerikai nemesfémmel kapcsoaltos "gazdasági válság" asszociációjaként írta meg (Smaragdváros = Washington, mert mindenki a dolláron keresztül nézi a világot; sárga tégla = az aranysztenderd rendszer stbstb), talán az erdeti Ozmának is lehet valami hasonló értelmezése.
zora 2008 jan. 03. - 10:46:02
Ez már a 2. alkalom, hogy a port.hu-n tévesen írják le egy film tartalmát! Tessék legalább megnézni a filmet, odafigyelni és úgy tartalmat írni! Dorothy ugyanis NEM az elektromos kezelés hatására tér vissza Óz földjére.
Elõször én is idegenkedve néztem és csak a vége-fõcímnél láttam, hogy ezt a folytatást is az eredeti író, L. Frank Baum írta, Ozma címmel. Ehhez képest tényleg elég gyengécskére sikeredett. De azért egyszer nézhetõ.
2/10
Sz22 2008 jan. 01. - 16:55:40 2/10 Előzmény perry
Igazad van, ez a folytatás nagyon gyenge, nem köt le. Viszont az eredeti felülmúlhatatlan:). Azt sokszor megtudom nézni még ma is:)
perry 2007 dec. 24. - 10:48:59
Magam az eredetire szavaznék.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu