Vitus

Bakancslistához adom
svájci filmdráma, 100 perc, 2006

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Vitus egy fiatal fiú, aki teljesen olyan, mintha egy másik bolygóról érkezett volna. Olyan éles a hallása, mint a denevéreknek, úgy játszik a zongorán, mint egy virtuóz művész, és lexikonokat tanulmányoz. Nem csoda, hogy a szülei úgy érzik, fényes jövő vár gyermekükre. Azt szeretnék, ha Vitusból zongoraművész lenne. A kis zseni azonban jobban szeret a hóbortos nagypapa műhelyében játszani. Repülésről és normális gyermekkorról álmodik.

Stáblista:

Szereplők

Vitus von Holzen, 12 évesen
Helen von Holzen
Nagypapa
Leo von Holzen
Vitus, 6 évesen
Gina Fois

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
pixma 2015 ápr. 13. - 12:42:26 1/10
hát nekem katasztrófálisan unalmas volt. Eleje jól kezdõdött, vártam, vártam, hogy ebbõl valami jó lesz, de semmi. A film nagy része lehetettlenül unalmas volt!
Tisztelet, ha valaki máshogy gondolja!
proklima 2015 márc. 01. - 04:58:59
S ahogyan mindenkit átvert, mikor "lebutította" magát....
proklima 2015 febr. 26. - 16:11:01
Nagyon jó példa arra, amikor a szülõ "rátelepszik" gyermekére, s saját önös vágyait próbálja érvényesíteni, figyelembe se véve gyermekének vágyait. Az anyának 0 pont, a filmnek 9/10
10/10
myatom 2008 ápr. 24. - 06:07:02 10/10
Életem egyik legkedvesebb filmje, fantasztikusan szép mese, remek karakterekkel, történetszövéssel. A maximális pontszámot felülrõl konvergálva adtam. :o)

Kiugróan szépen lett filmezve Vitus zongorázása, mivel mindig az hallatszódott, ami látszódott: ráadásul sokszor szépen mutatta film a nemkönnyû virtuóz daraboknál a zongorista kezét. (Nem is igazán értem, hogy tudták felvenni). Ezek mellett eltörpül, hogy a kotta, ami olykor látszódott, az viszont már más volt, mint ami hallható volt. Óriási volt az orosz zongoraiskola paródiája, ahogy a zongoraszólammal dúsított Mozart Requiem Lacrimosa tétele is. Emiatt a film OST albumának beszerzése is kötelezõ mutatvány volt számomra.

Csak a zongorabetétekért is sokszor megnézhetõ film.
Anke 2008 febr. 11. - 01:41:45
A film elsõ félórájában a szokásos családi drámákhoz hasonlóan indul a film, azonban a frappáns csavar inkább szórakoztatóvá teszi a filmet, mint drámaivá. Biztosan nem lesz kultusz film, de jól rávilágít arra, hogy egyes szülõk a gyermeknevelés közben elfelejtkeznek arról, hogy a gyereket önmagáért is szeressék és önálló emberként kezeljék, ne pedig csak a gyerek teljesítményével legyenek elfoglalva.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu