Viva Django

Bakancslistához adom
Preparati la bara! / Django, Prepare a Coffin
olasz western, 88 perc, 1968

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Django búcsút vesz barátjától Davidtől, aki a politikában kíván karriert csinálni. Próbálja maradásra bírni Djangót, de neki aranyat kell szállítania a bányákból egy bankba. Útközben egy banda támadja meg őket, Django embereit és feleségét megölik, őt súlyosan megsebesítik. A támadó egy bizonyos Lucas, aki ellen Django bosszút esküszik. Öt évvel később Django hóhérként tér vissza, s megment több olyan embert a kivégzéstől, akiket ártatlanul ítéltek el. Django velük saját bandát hoz létre, s ráveszi őket, hogy harcoljanak Lucas ellen, mivel ő koholt ellenük hamis bizonyítékokat. Django viszont még nem is sejti, hogy nem Lucas a fő mozgatórúgója a bűntetteknek.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
napraforgó febr. 03. 16:54:04
Itt nincsenek jók, csak rosszak. Itt mindenki lő, tucatszámra hullanak a banditák. És a végén nincs tanulság, csak egy rakás hulla. Kár volt rápazarolni az időt.
2/10
olahmiki1959 2023 okt. 13. - 01:59:13 2/10
Sajnos, azt kell mondjam, nagyon rossz film, pedig nagy várakozással ültem le a képernyő elé.
A történet semmi, gyenge a fényképezés, a zene egy nagy nulla, a színészi játék harmatgyenge, és ki kell mondanom, hogy Terence Hillnek nagyon nem fekszik ez a keménykedő, kevés beszédű, komor tekintetű figura, ami például Clint Eastwoodnak annyira jól áll, és ami szinte a védjegyévé vált a westernekben, amelyek világhírűvé tették őt.
Azokra a hibákra már ki sem térek, amiket előttem felsoroltak - annyit azért megjegyeznék, hogy a Franco Nero főszereplésével készült, és mára már igazi klasszikussá érett Django nagyságrendekkel jobb film, ez a nyomába sem ér -, úgyhogy adok egy kegyelem kettest a filmre, de azt is csak azért, mert jó hangulatban vagyok, nagyon finom volt a vacsora! ...:)
4/10
nikato 2022 máj. 24. - 19:56:40 4/10
Most nézem Terence Hill mennyire hasonlítja a másik Djangoból Franco Nerot ebben a filmben.
4/10
nikato 2022 máj. 24. - 19:53:34 4/10
A régi westernekben olyan színpadiasan tudtak elesni és meghalni egy lövéstől. :-D SPOILER: Nem értettem a bosszút, nem jött le a feleség dolog, Django is megsérült, de sose látszott rajta. Mindenki meghal egy golyótól, persze a főgonosz fejlövéssel még felnéz és gúnyosan mosolyog. SPOILER VÉGE
Tamas Kugyela 2018 szept. 04. - 16:39:35
Terence Hill: Django az eredeti Sergio Courbucci: Django történetet dolgozza fel. Elmeséli hogy mi történt amíg Terence Hill. Django Lucas szövetkezett hogyan mivel, kivel játszotta ki.
Ugyan ezt meséli el Sergio Courbucci 1966 Django-ja amég a Ternce Hill: Django 1968 részletesebben meséli el mutatja be a történetet. Az eredeti film 1966 S.C. Django filmje
A Don't wait Django shoot szép történet éppen szintén az előzményeket mutatja be. az eredeti 1966-os film. A történet előzményeinek feldolgozásában segít a Terence Hill Django
3/10
stupek2 2016 ápr. 17. - 11:49:24 3/10
Terence Hill kezdeti próbálkozásai. Itt többször megverik, embereket akaszt. Sok a vér és a gyilkosság. Többször agyon is verik, de mindig felgyógyul, bár ezt sose látjuk. Sõt az elején le is lövik, de öt évvel késõbb mintha nem is történt volna meg. A film legrosszabb jelenete a vége.
Spoiler
Ezren támadnak Terence Hill-re, de õ ezt vélhetõen sejtette, mert elõtte elásott egy gépfegyvert, amit most ás elõ, és míg õ sorra lövi az ellenséget, õt egy golyó sem találja el. Sõt annyira vigyáz a gépfegyverrel, hogy sorozatlövés közben egyetlenegy lovat se öljön meg. Ez ám a tudomány.
goodboy 2011 szept. 15. - 18:42:59
A Django folytatása ez a film, csak itt Terence Hill alakítja Djangót és szerintem volt olyan jó ebben a szerepben mint Franco Nero. Ajánlom mindenkinek ezt a elfeledett westernt, meg merem kockáztatni, hogy jobb lett mint egy pár Bud Spencerrel forgatott westernje. Nekem mindenestre jobban tetszett.