Víziszony

Bakancslistához adom
La peur de l'eau
kanadai thriller, 122 perc, 2011

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

André Surprenant rendőrőrmester nemrég vált el a nejtől. Egy lázadó tinédzser lány apjaként megpróbál átlagos életet élni. A férfi Quebec partjainál, a Magdalena-szigetek körzetben teljesít szolgálatot, ami kissé irónikus annak fényében, hogy fél a víztől. Egy nap holtan találják a polgármester lányát a tengerparton, Rosalie-t megerőszakolták és meggyilkolták. A nyomozást a Montrealból érkező Gingras felügyelő vezeti. Amikor Surprenant látja, hogy a felügyelő tévúton jár, magánnyomozásba kezd a társával.

Stáblista:

Szereplők

André Surprenant
Denis Gingras
Genevieve Savoie
Bernard Duval
Jacques Flaherty
Julien Cormier
Majella Bourgeois

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
alien1976 2020 okt. 14. - 21:53:04 10/10
Nagyon jó krimi. Ügyesen vezetett szállal. végig lekötötte az embert. A karakterek nagyon jók voltak. A rendőrnő mosolya mindent vitt, fantasztikus volt minden percben. De ami a legjobban tetszett, hogy a főhősünk egy szimpla kis rendőr, nem egy macsó, kigyúrt, mindenkit elkapok, lelövök típusu zsaru. Hanem egy olyan rendőr, aki végigviszi azt az utat, amit érez, és gondol, hogy szerinte megfelelő, és hiába a hibák (amiket akár ő is okozhat), azokat feldolgozva, megy tovább, és melózik, és dolgozik. Csak ajánlani tudom. A film végén, a következő gondolat fogant meg bennem : Ez folytatásért kiált.
10/10
elvisz59 2015 febr. 16. - 08:27:50 10/10
Csatlakozom az eddigi két hozzászólóhoz: az átlagosnál sokkal jobb krimi, érdekes karakterek, fordulatos, jól felépített történet. Érdemes lenne folytatni a fõszereplõkkel. A kanadai filmeknél egyébként nincs átmenet: vagy nagyon rosszak, vagy nagyon jók. Ez az alkotás az utóbbiak közé tartozik: 10/10.
9/10
Pantagruel59 2015 jan. 06. - 23:43:12 9/10
Valoban,jol irod! Adtam neki egy eselyt es nagyon jo volt! Az a helyszin (Quebec)alomszep,a kis kollegina (Genevieve),azokkal a gyonyoru barna szemeivel meg azzal a cuki rajongassal az arcan... elvezet volt minden jelenete! Jok a karakterek,jo a felepites es csak azert 9/10,mert van a filmben nemi kis naivitas,de el tudtam vonatkoztatni tole es,mivel mar csomorom van a sok buta szuperhosos meg UFOva kepzett FBI es CIA ugynoktol,meg iron,steel,bat,X man-tol,amerikakapitanytol,hulktol,pszichopatolog,emberevo,agyament(es kivelezhetetlen)csapdakat keszito sorozatgyilkosbolsorozatotcsinalo sorozatokbol,feludules volt ez az abszolute emberi kis intermezzo a mai filmgyartas kloaka-pocegodreben!
9/10
NADALFAN 2013 dec. 16. - 15:57:40 9/10
azt kell mondanom nagyon jó kis krimi, + érdekes és jó karakterek, némi humorral megfûszerezve. csak ajánlani tudom 9/10.