Volt egyszer egy erdő

Bakancslistához adom
Il était une foret
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető francia dokumentumfilm, 78 perc, 2013

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Luc Jacquet filmje egy csodálatos utazásra invitálja nézőit, mely során olyan perspektívából ismerhetjük meg környezetünket, melyre korábban nem volt lehetőség. Láthatjuk, hogyan alakultak és formálódtak Földünk legnagyobb esőerdői, azok a lélegzetelállító, az ember számára ez idáig zárt világok, melyeket napjainkban a kipusztulás veszélye fenyeget.
Bemutató dátuma: 2014. június 5. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
cinemad szept. 22. 17:45:56 5/10
Nem vagyok elragadtatva. Közel sem annyira szép, mint amennyire egy természetfilm lehetne, vagy a fenti képek ígérik. Kevés igazán lenyűgöző képet mutatnak, helyette érthetetlen bóvli animációkkal van telepakolva, illetve non-stop azt mutogatják, hogy egy bácsika, akiről semmit nem tudunk meg, mered a semmibe vagy rajzolgat valamit (Legalább narrálná ő, mert így az sem jön át, hogy ő egy turista, botanikus, természetfilmes, vagy valami rajzművész. A wikipedian meg tudom nézni én is, de...). Ebből a kettőből úgy tűnik, hogy nem igazán tudták az elmesélendő történetnek megfelelő képekkel megtölteni a filmet, ezért volt ezekre szükség, hogy ne végig egy (statikus) fát mutassanak. Az elmesélt történet is elég lapos, nem ragadja meg annyira a figyelmet. Ugyanakkor persze pozitívum, hogy a bennünket körülvevő csodálatos világról szól és azért volt benne pár nagyon érdekes dolog, amiről fogalmam sem volt. Sőt az is igaz, hogy ezt követően, tényleg másként nézek rá egy fára vagy erdőre... Egyszer megnézhető, de nálam a varázslat abszolút elmaradt.
szömörcsög 2014 okt. 08. - 14:42:42 Előzmény juhaszjani
Azért van, ahol az animáció kimondottan hasznos, például, annál a fafojtó füge (Ficus subscrabrida) bemutatónál, ahol a fa koronájából fejlõdik ki a növény. Viszont nagyon zavaró, hogy „pár évtized alatt” fejlõdnek ki az új lepke és golgota-virág fajok… EZ MARHASÁG!
1/10
juhaszjani 2014 szept. 12. - 09:06:19 1/10
Ez a film nagyszerû lett volna de elrontották az olcsó, gyenge, gagyi animációkkal, még a kedvem is elvette a filmtõl, de ettõl végignéztem. Elõnyére váljék, hogy a mesélõ narrátor nagyon elragadó és lebilincselõ, hangulata lenne a filmnek nem is kicsi, csak ne lennének azok a gyenge animációk benne. Nem hiszem el, hogy nem tellett volna egy rendes valódi gyorsított felvételes kamerás felvételre.