Volt egyszer egy Németország

Bakancslistához adom
Es war einmal ein Deutschland... / Bye bye Germany
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német vígjáték, 102 perc, 2017

Értékelés:

46 szavazatból
Szerinted?

Frankfurt, 1946. David Bermann és barátai túlélték a holokausztot. Egyvalamit akarnak mindennél jobban: maguk mögött hagyni Németországot, és Amerikába emigrálni. De hogyan szerzik meg az ehhez szükséges pénzt? Hamar megtalálják a megoldást: háziasszonyokat bűvölnek el házaló kereskedőként, és egyre közelebb kerülnek céljukhoz. Davidot azonban utolérik múltjának árnyai. Miért van két útlevele? Hogy került évekkel ezelőtt Hitler hegyi nyaralójába? Lehet, hogy együttműködött a nácikkal? Sara Simont, a lelkiismeretes amerikai tisztet nem hagyják nyugodni ezek a kérdések, és elhatározza: kideríti, merre járt és mit csinált a férfi a háború alatt. Egyre nehezebb azonban kivonnia magát David hatása alól...
Bemutató dátuma: 2017. december 7. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Szereplők

David Bermann
Sara Simon különleges ügynök
Fajnbrot
Holzmann

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
P.Bajusz jún. 24. 19:00:07 1/10
Nincs benne néger főszereplő. Ma már elfogadhatatlan. Ezért egy csillag.
6/10
alien1976 jún. 21. 21:48:08 6/10
Érdekes volt ez a film, hogy maga a világháború utáni zsidókérdést, nem brutál fájdalmasan, hanem pici humorral, más megközelítésben mutatta meg.
Néha kicsit unalomba fulladt az egész, próbálták többször is felrázni ezt a filmet, történetet, ahogy haladt előre, de csak némi csekély sikerrel jártak. A legnagyobb problémám, hogy nem ismertem meg a karaktereket. Elnagyoltak voltak, senkit nem ismertem meg eléggé.
Vígjátéknak sem nevezném. Egyszernézhető film, mely a maga módján igen is érdekes, s akár elgondolkodtató, s tényleg, a zene az tetszett.
offtopic
Tiberio jún. 16. 15:01:37 Előzmény Aktiduj
Úgy van; mármint maga a tematika konvertibilis fizetőeszköz, aminek vásárlóértékét a világ ma sem kérdőjelezi meg. De vannak kivételek: Yehudi Menuhin már 1979-ben megtette és ő meg is tehette (kitette a kérdőjelet), Az ember zenéje c. könyvében.

A filmet nem láttam, nem tudom, 1 pontot ér-e, vagy 10-et, de a lent látható pontozás is látlelet, ahogy az is, hogy engem nem érdekel a film; ez pedig - hogy nem érdekel - nem független a tematikára rakódott több évtizedes értelmezési hordaléktól.
10/10
botta-melinda 2018 jan. 28. - 15:38:43 10/10
Persze, vannak benne poénok - van olyan is, aki nevet is rajtuk -, de nem vígjáték. A sok horror-holokauszt-film között azonban egy más megközelítésû, kedves, szép, megborzongató. Nekem bejön. Igaz a film elején látható mottó: ebben a filmben az is igaz, ami nem az. Így nem is csap be. 10/10!
1/10
Aktiduj 2017 dec. 29. - 00:47:11 1/10
Vontatott, lassú, mondhatni unalmas. Vígjátéknak semmiképp se nevezhetõ, de a dráma sem átütõ. A szereplõknek morzsákban mérhetõ a karaktere, a képi világ egyhangú és sötét, a külvilágból emberekkel szinte nem találkozunk, holott akkor már véget ért a háború, élet volt. A történet nem hiteles, hiszen teljességgel irreális. Némi antiszemita(ként is felhasználható) felhanggal, hiszen a zsidók ügyeskednek, átvágnak, túlélnek, gazdagodnak - kiválóan illik a sztereotípiához. A túlélõk lelkiismeret-furdalása újszerû téma lenne, itt épphogycsak fellibbentve. Mintha elvárás lenne a zsidó ill. holokauszt-tárgyú filmeket felértékelni önmagában a témájuk miatt, pedig nem ártana, ha erre rá is szolgálnának.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu