Volt egyszer egy Táncdalfesztivál

Bakancslistához adom
magyar koncertfilm, 50 perc

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Egy hűvös októberi estén forróvá lett a Papp László Sportaréna színpada és nézőtere. A 60-as évek legendás előadói a Táncdalfesztiválok legsikeresebb dalait adták elő a majd' telházas publikumnak. A könnyeket és mosolyokat egyaránt fakasztó - divatosan szólva retro - este feledhetetlen eseményeit rögzítették kameráink. Tessék helyet foglalni, idézünk.

Szereplők: énekes fellépő előadóművész - Kovács Kati; énekes fellépő előadóművész - Bakacsi Béla; énekes fellépő előadóművész - Németh József; énekes fellépő előadóművész - Mátray Zsuzsa; énekes fellépő előadóművész - Fenyvesi Gabi; énekes fellépő előadóművész - Poór Péter; énekes fellépő előadóművész - Dobos Attila; énekes fellépő előadóművész - Magay Klementina; énekes fellépő előadóművész - Karda Beáta; énekes fellépő előadóművész - Késmárky Marika; énekes fellépő előadóművész - Paudits Béla; énekes fellépő előadóművész - Delhusa Gjon; fellépő zenekar - Nonstop együttes ; énekes fellépő előadóművész - Bódy Magdi; énekes fellépő előadóművész - Soltész Rezső; énekes fellépő előadóművész - Vincze Viktória; énekes fellépő előadóművész20 - Kovács Kati; énekes fellépő előadóművész - Eszményi Viktória; énekes fellépő előadóművész - Horváth Attila; fellépő zenekar - KFT együttes ; fellépő zenekar - Korál együttes ; énekes fellépő előadóművész - Horváth Vilmos; énekes fellépő előadóművész - Tárkányi Tamara; fellépő zenekar - Juventus Zenekar ; énekes fellépő előadóművész - Pálfy Zsuzsa.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
ehajno 2011 dec. 25. - 18:39:28
Nyugodjon békében!
Petterson 2010 júl. 08. - 19:32:20 Előzmény eventoj
Ott még egyenlõre csak a dalok szövege és kottája van fent, én jobban örülnék a hangfelvételnek, mert a szüleim abban az idõben az Eszperantó Szövetségben dolgoztak, gondoltam meglepném õket egy-egy ilyen hangfelvétellel, de még nincs fent egy sem.
mammamijja 2010 júl. 08. - 18:13:05
Na a fele sem igaz a majdnem teltházból.
A befogadó képesség 11.000 fõ.
Az eladott jegyek száma (ebbe benne voltak a tisztelet jegyek is)3.650, nevezetesen 1/3-ad ház.

Csak a pontos tájékoztatás kedvéért.

Az egyik szervezõ voltam: István

A képen Pálffy Zsuzsával
zaffarano 2009 dec. 27. - 11:08:39
Én felvettem videóra, és már megnéztem egy csomószor! Utólag már sajnálom hogy nem vettem jegyet erre a koncertre. Több olyan mûsor kellene, ahol nem playbackrõl meg az egész, hanem élõ hanggal, nagyzenekarral, ahol megmutatkozik az énekes és a zenekar igazi tudása. Persze akik a Fásy mulatós vagy Budapest tévés stílusú zenés mûsorokhoz szoktak, megértem a felháborodásukat a mostani Táncdalfesztiválos koncerttel kapcsolatban. Jó látni, hogy a rég elfeledett énekesek azért nem felejtettek el énekelni, csak épp nem fõzõmûsorban vagy a maunikában szerepelnek. Engem is zavart hogy hamar lekevertek sok dalt, de ahogy utánajártam a google-val, ki lesz adva a teljes koncert dvd-n, tuti megveszem! Talán a KFT és a Nonstop együttes, amit a legkevésbé szeretek az összeállításban, de a "mondd meg ha kellek", a "hány éjjel vártam" és a "szóljon hangosan az ének" a remek hangszereléssel lehengerlõ volt számomra! Kovács Katiról nem is beszélve! Húúúú
3/10
Maluchi 2009 dec. 25. - 00:38:05 3/10
Valóban elég kiábrándító volt ez az 50 perces "koncertfelvétel". A felkonfok semmitérõk voltak, és nem is értem hogy lehet annyira megalázni az egykori mûvészeket azzal, hogy a produkciójuk felét lekeverik.

Egy-egy 20-30 másodperces rövid interjúval vagy archív felvételekkel fel lehetett volna tuningolni a mûsort, és nem folyt volna össze. Lehetett volna belõle akár kettõ vagy három 50 perces adás is.

Végre egy jó mtv-s kezdeményez lett volna ez a film, de sajnos saját kardjába dõlt. Tessék újra elõvenni a mustert és a régi felvételeket... Megéri!
offtopic
mezoi51 2009 dec. 24. - 23:31:38
Én is nagy várakozással ültem a TV elé, aztán több csalódás is ért...
Nem tudom miért nem lehetett végigjátszani a dalokat???
Az "Almát eszem" és "A boldogságtól ordítani tudnék" c. dalok soha nem szerepeltek egyik táncdalfesztiválon sem! Magay Clementina és Dobos Attila igen, de ezek a dalok soha!
Valamint a Non Stop és a Juventus együttesben olyan zenészek is játszottak, akik anno soha nem voltak az együttes tagjai...
eventoj 2009 dec. 23. - 21:12:32
Ma már/még csak kevesek számára ismert, hogy az elsõ táncdalfesztivál sikere apropóján 1967-ben volt egy "Eszperantó Táncdalfesztivál" is Budapesten, több tucat résztvevõvel, 2 elõdöntõvel, stb...

Abban az idõben az eszperantó is az egyik lehetséges kitörési útvonal volt az ismertség, a nemzetközi kapcsolatok felé, így ezen a fesztiválon indult eszperantó nyelvû dalok éneklésével többek között például Máté Péter, Karda Beáta, Szécsi Pál vagy Dékány Sarolta is.

Az Eszperantó Táncdalfesztivál elveszettnek hitt hangfelvétele pár héttel ezelõtt került elõ...

Bõvebb infó hamarosan a http://www.eszperanto.hu oldalon lesz majd olvasható.
zgabor121 2009 dec. 23. - 21:07:33
Az lett volna a legjobb, ha régi felvételekbõl állították volna össze a mûsort. De nem baj, majd Szilveszter éjjelén visszautazunk az idõben.
fredi60 2009 dec. 23. - 20:56:42
Azt hittem, a királyi tévé már nem tud lejjebb süllyedni. Sajnos tévedtem! :(
"Volt egyszer egy Táncdalfesztivál" olvastam a mûsorújságban és örültem, hogy újr ahalllhataom, átélhetem az egykori idõket.
Erre fel mit tapasztaltam ma? A szakmából kiöregedett (mi több, évek õta nem praktizáló énekesek - ahogy a konferanszié is mondta az egyik együttes elõtt: "közel 40 év után újra a színpadon" - léptek fel nézõk elõtt.
Ráadásul - hab a tortán! - minden számot 1-1,5 perc után lekevertek. Hát, köszönöm szépen ezt az élményt. :(
Amúgy is egyre több a konzervmûsor a "Magyar Televízió" csatornáin!
Ezek után remélem, a maradék állami támogatást is megvonják a csatornától. Nézhetetlenebb, mint a sokak által joggal kritizált csigatévé vagy retekklub. De azokat legalább nem mi fizetjük!
visitor 2009 dec. 23. - 20:37:40
Én is szívesen megnéztem volna az egészet, nem csak a felét:-)
csudri82 2009 dec. 23. - 20:35:06
Az hagyján, de nincsenek is nézõk és akkora playback az egész...
marcipan424 2009 dec. 23. - 20:19:02
Megörültem, hogy lehet nosztalgiázni, de sajna minden számot csak félig adnak le:(( Ha már rögzítették akkor miért nem adják le, mondjuk két részben és akkor nem kellett volna besûríteni egy részbe:((
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu