Vonat Busanba - Zombi expressz

Bakancslistához adom
Busanhaeng
18 éven aluliak számára nem ajánlott dél-koreai horror, 118 perc, 2016

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

Az elfoglalt befektetési tanácsadó, Seok-Woo elhatározza, hogy születésnapi ajándék gyanánt elviszi elhidegült kislányát a volt feleségéhez Busanba. Már a vonaton ülnek, amikor az utaskísérő mögött felugrik egy menekülő, sebesült nő, aki nem sokkal később szörnyű kínok között meghal - ám néhány pillanattal később vérszomjas szörnyetegként tér magához, és őrjöngve ugrik rá a neki segíteni próbáló másik utaskísérőre. A Busanba induló járaton ragályként terjed el a pusztító kór, melynek hatására a halottak életre kelnek és mindenkit megölnek, aki a szemük elé kerül. A expresszvonaton egy maroknyi túlélő próbál menedéket találni, de minden állomáson hasonló állapotok uralkodnak. A híradásokból kiderül, hogy egy rejtélyes vírus elterjedése miatt egész országban ugyanez a helyzet, a kormányzat szükségállapotot és kijárási tilalmat hirdetett, mindenhol káosz és pánik uralkodik. Busan állítólag még biztonságos, ezért a mozdonyvezető elhatározza, hogy a közel 500km-re fekvő városig már sehol sem állnak meg - azonban korántsem biztos, hogy ott élőket találnak majd...Őrült tempójú hajsza kezdődik a túlélésért.
Bemutató dátuma: 2018. március 1. Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Roberto DiCapribogyó 2019 okt. 17. - 10:31:10
Tényleg nagyon izgalmas, színvonalas film, afféle horror-dráma. ~10/8
Azért azt túlzásnak érzem, amit egyik kritikában olvastam, hogy a Zombieland-Z világháború-Lengenda vagyok triumvirátus mindegyikénél jobb film. Számomra mindhárom azért jobb ennél.

A kislányt alakító színészgyerek ellopta a show-t, döbbenetesen jól játszott. Aki még kifejezetten tetszett az pont az apját játszó színész, nem voltak annyira nagy alakítást igénylő jelenetei, ezért nehéz dolga is volt, de teljesen elhittem a jellemfejlődését.

Ami nekem zavaró volt, hogy ugye feliratosan az eredeti nyelvet lehetett hallani és az európai fülemnek szokatlan nyelv inkább zavaró volt, semmint pozitívum. Szerintem egy jófajta magyar szinkron sokat dobna rajta. Meg mégiscsak egy másik kultúrkörben játszódott (állandó hajlongások, stb.), szóval én örömmel megnéznék egy európai/amerikai remake-t belőle, úgy még befogadhatóbb lenne számomra.

Amúgy döbbenetes, hogy Dél-Koreában ilyen filmet is tudnak csinálni (a látvány is nagyon rendben volt), ráadásul ilyen témára adott valaki pénzt (hál isten). Amúgy nem volt drága, ~11millió USD és ehhez képest hazájában miden 5. ember(!) látta...érted egy zombis horrort :-)! Mintha nálunk a tényleg nagy siker Kincsemet 2 millióan nézték volna meg ....ehhez képest ~400 ezren látták (és azért mennyivel család barátabb téma).
sexykex 2019 jan. 01. - 16:32:40
Több ez, mint egy zombis film. Olyan fogalmakat tűz a zászlajára, mint az önzés, önfeláldozás, összefogás. Sok mindent bemutat, sok mindent tanulhatunk út közben, amíg eljutunk a katarzisig. Annak ellenére javasolnám a film megtekintését, hogy a mondanivalóját jókora – ázsiai filmekre egyértelműen jellemző – pátosz lengi körül.
Nem tudom mennyire jellemző az emberekre a leblokkolás – valószínűleg jellemző, hiszen akkor kevesebb lenne a súlyos közlekedési baleset, azonban ezt a feszültségteremtő eszközt talán túlzásba viszi a rendező. Mielőtt bárkit elijesztenék, végül megismétlem, ez egy jó film.
8/10
beo71 2018 júl. 17. - 11:22:53 8/10
Nem véletlenül nézik már évek óta a barátaim a távol - keleti filmeket. Egyrészt megcsömörlöttek az amerikai bóvlitól, ( amit szinte csak tiniknek gyártanak ), másrészt : ezek mindig jó filmek.
Ez is egy igazi gyöngyszem : egy szimpla zombie-film, aminek SZÍVE van. 8/10.

SPOILER

..na és itt nem a nagy amcsi happy-end van...
Drága hollywoodi barátaink el nem tudnak képzelni egy ilyen befejezést, pedig az életben előfordul fájdalom is, ha tudomást veszünk róla, ha nem.
10/10
Nico71 2018 ápr. 18. - 19:55:24 10/10
Olyan sokan dicsérték már ezt a filmet, hogy nemigazán tudnék újat mondani. Csupán annyit, egyet kell értenem a pozitív kritikákkal, ez egy remek film!

A vírus, a betegség, tehát az embereket megfertőző valaminek eredetét kár lett volna részletezni. Egy valós katasztrófahelyzetben nincs rálátása az embereknek, mi okozta, honnan indult, csak a túlélésen van a hangsúly.

Spoiler!

Nem kellett volna beletenni, azt a telefonhívást, miszerint a főszereplő valamilyen vállalatának volt köze a fertőzéshez. Ha nem dolgozzák ki, akkor inkább nem is kellett volna szóba hozni.
9/10
main 2018 márc. 26. - 16:54:26 9/10
Hű, ez bizony jó film! Sokkal jobb, mint vártam. Életem első koreai filmje, de ha a többi is ilyen színvonalat képvisel, akkor biztos, hogy nem ez volt az utolsó találkozásom az ázsiai filmművészettel.
Csak azért az egyért nem adok 10 pontot, mert nem bontották ki a zombik hátterét egyáltalán: valahonnan jöttek, és ennyi. Ha erre ráfekszenek, akkor tökéletes film készült volna. Ez a hiányosság viszont annyira keveset von le a film értékéből, hogy nem is érdemes rajta rágódni.
Még ilyen filmet szeretnék, sokat, mert minden jó benne: a cselekmény, a szereplők, a zene, a vágás, a feszültség, a dráma, a mondanivaló, a látványról nem is beszélve.
9/10
10/10
Vad 2018 márc. 25. - 23:34:13 10/10
Hihetetlen, hogy végre eljutott a magyar mozikba is... 2016-ban még a főszereplő Gong Yoo is úgy nyilatkozott, hogy visszatér a tervezett második részben, de azóta nem igen hallani semmit erről, pedig 2018 végére tervezték a bemutatót anno.
Remek film, érdemes az ázsiai és skandináv filmeket és sorozatokat is felvenni a listákra, hihetetlen gyöngyszemek bújnak meg és vesznek el a sok megszokott, torkunkon lenyomott között.
8/10
Findzs 2018 febr. 12. - 11:13:01 8/10
Ez egy király film!
Így kell egy zombis filmet megcsinálni :)
8/10
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu