Vörös tinta

Bakancslistához adom
magyar játékfilm, 88 perc, 1959

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Az új tanárnőt, Kádár Máriát a kollégák többsége kádernek tartja, csak Irma és a rajztanár, Ács Zoli kedvesek hozzá. Mária nagy lelkesedéssel lát munkához, osztálya hamarosan megszereti. Kati, Zoli lánya kifejezetten rajong a tanárnőért. A férfi beleszeret Máriába, de a nő először elutasítja. Később mégis összejönnek. Kati felfedezi a titkolt kapcsolatot. Hatalmasat csalódik mind apjában, mind tanárnőjében. Máriának felelősségteljes vidéki állást ajánlanak. Zoli válni akar, hogy összeházasodjanak. A férfi gyanútlan felesége, Erzsi épp Máriától mint osztályfőnöktől kér segítséget a családi válság megoldásában. Mária felmegy Katihoz, hogy elmondja neki, higgyen az iskolában és a becsületességben. Lemond szerelméről, és elfogadja az állást. Senkitől sem köszön el, csendben távozik az iskolából.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
labellohu 2014 márc. 30. - 12:29:58 10/10
Véleményem szerint ez a megjelenésekor és most is nagyon jó film, csak érteni kell a nyelvezetét, mondanivalóját és nem a Kádár névnél leragadni és már ezért eleve elutasítani. Minden szereplõje csodálatos. Nádasi Myrtill pl. ezután nem is játszott magyar filmben, de Pálos György is gyorsan elment utána - sajnos önszántából, pedig az egyik legszebben beszélõ magyar színész mind a mai napig!
black box 2013 jún. 24. - 23:07:46
Vannak filmek melyek megítélésén az idõ nem változtat. Ez olyan, már 59-ben is gyenge volt.
1/10
Na ezt már nem 2013 jún. 24. - 21:21:25 1/10
Pfhuu..micsoda gusztustalan bolsevista pátosszal önti le a nézõt már az elsõ pár perc után, az egyik gyerek szereplõ mondja: "milyen szép neve van! KÁDÁR Mária..."
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu