Wagner

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-magyar tévéfilmsorozat, 54 perc, 1983

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Drezda, 1848. Richard Wagner II. Frigyes August szász király udvari karmestere. Szenved a fenséges kisváros szorításában és lázadozik az udvar ostoba, korlátolt emberei ellen. Gyújtó hatású beszédeket mond és felesége, Minna minden mesterkedése ellenére az 1849-ben kitörő forradalom a barikádokon találja. A forradalom leverése után körözést adnak ki ellene, menekülnie kell és több mint egy évtizedig nem léphet német földre.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
user11 2014 jún. 02. - 20:49:05 Előzmény Angéla Glázer-Szalczinger
A filmesek fizettek a gimi kibérléséért egy halom pénzt, abból épült a csarnok. A gázsinkat nem kellett felajánlani szerencsére.
Angéla Glázer-Szalczinger 2014 jún. 01. - 21:14:44 Előzmény user11
Én akkor még csak általános iskolás voltam. A kórusban énekeltem, kötelezõ volt menni a kórustagoknak és németül elõadni egy Wagner mûvet. Roppant boldogok voltunk, mert nem kellett suliba menni, és nagy élmény volt nézni egy igazi filmforgatást. Meg autogramot gyûjteni Richard Burton-tõl. Nekünk ez bõven elég lett volna...
De pár napon belül igen csak jó gázsit osztottak széjjel, amit mi nem is vártunk. (Az persze lehetséges, hogy a gimisek felajánlották a gázsijukat a tornacsarnokra, arról nincs tudomásom... :) )
user11 2012 aug. 26. - 00:25:34
A film több jelenetét Tatán forgatták 1980-ban, pl. a nyitó képet is az Eötvös Gimnázium udvarán, ahol a mester(R. Burton) felballag egy dombon álló kastélyba(az a gimi), meg a gõzhajós jeleneteket, a nagy vacsorát a szabadban.kisebb lövöldözéseket, stb.Több napig tanítási szünet volt, statisztáltunk. Állítólag a forgatási pénzbõl épült a gimi sportcsarnoka.
offtopic
hasyee 2011 jún. 06. - 14:43:12 Előzmény zlin142
Kedves zlin142!

A fórumhozzászólásod alapján, Neked megvan a teljes Wagner-sorozat. És ha jól látom, budapesti vagy. Megoldható lenne a film átmásolása valamilyen módon? Ha kell, adok üres DVD-t, vagy akár még fizetek is pluszban érte. Már régóta próbálom megszerezni a sorozatot, de szinte lehetetlen...
Válaszodat elõre is köszönöm!

Üdv,
hasyee
zlin142 2010 jún. 04. - 11:01:08 Előzmény TRS
Kedves Ausztriában élõ! Nekem megvan a teljes sorozat. Ha igényled, írj! Elkészítem. Hogy jutna el hozzád? Üdvözlettel: Gyula, Budapestrõl.
TRS 2010 ápr. 25. - 11:06:41
Helló!

Ausztriában élek és sajnos csak nagyon rosszul jön be nálam a M1 (meg csak a 4ik résznél vettem észre hogy bemutatjá a M1!)! Valaki töletek felvette a sorozatot DVD-re meg felveszi a többi részeket is? Ha igen, szívesen megvásárolnám valakitöl!
Köszönöm elöre!
offtopic
far vik 2010 ápr. 16. - 09:56:37
Csak félig off, nekem az jutott eszembe, hogy a legnagyobb zsenik egyben mekkora önzõ rohadékok is egyben...
pozsizsuzsi 2010 ápr. 02. - 11:34:32
És ha mindez nem lenne elég: egy elképesztõ utószinkron. Fájdalmas volt.
Tudtam én, hogy oka van annak, hogy nem emlékszem szinte semmire a sorozatból (kivéve tán a mi Ludwigunk szerepeltetését, ami szintúgy nem lódított az ügyön semmit), hát ma reggel rájöttem arra az okra.
kgyuri0 2010 ápr. 02. - 11:25:27
Hát, azért egy Wagner ennél lényegesen többet érdemelne.
Kár, hogy nem tellett egy normális cselekményre, így az egész darab (az elsõ alapján) kusza s szwedett vedett romantikus bombasztikus klipgyüjteményre emlékleztet, a mûveltséget sem különösebben terjeszti a kevés adat miatt.

Szinészi játék zérus, mit is várhatnék RichardBurtontól.
A zenei betétek(sajnos inkább aláfestés) legalább Wagner. Legalább persze az jó.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu