Wakefield

Bakancslistához adom
amerikai dráma, 106 perc, 2016

Értékelés:

39 szavazatból
Szerinted?

Howard Wakefield látszólag sikeres ember. A férfi jól menő ügyvéd, szerető felesége van és két lánya, és komfortos háza a külvárosban. Belülről viszont fuldoklik. Egy nap valami elpattan benne, és Howard elrejtőzik a garázsa padlásán. A családja nem érti, mi történt vele, a férfi a padlás ablakán keresztül figyeli őket, kívülállóként kémleli a feleségét. Ahogy az önként vállalt elszigeteltség egyre hosszabbra nyúlik, Howard gondolkozni kezd: az élete visszatérhet-e még a régi kerékvágásba?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Joseph Barbera 2023 dec. 03. - 01:05:46 9/10 Előzmény seberla
Csak finoman tenném hozzá, hogy éppen ezek a száraz rutinfeladatok vezettek oda, hogy a fickó elgondolkodott élete értelméről, illtve kivette a szabadságát, hogy elgondolkodhasson...
9/10
Joseph Barbera 2023 dec. 03. - 01:02:36 9/10
Jó film volt, és mivel magam is elmúltam már 50 éves, maximálisan meg tudom érteni a főhősünket. Az ember ekkorra már elgondolkodik egyfajta kilépésen, változtatáson...Főhősünk az egész film során folyamatosan indokolja tettét, és végig jó humorú, illetve elég fantaszta és szélsőségesen eltökélt. Talán csak ez lehet különleges. Teljesen átlagos rendezői fogás, hogy a végét nyitva hagyja, éppen azért, hogy a néző eldönthesse, milyen legyen a befejezés.

Spoiler lehet...

Szerintem akárhogy is reagál a család, a fickó elég ügyes, hogy kimásszon a slamasztikájából, és elképzelhessük a boldog, idilli véget, ahogy egy tipikus amerikai filmben egy tipikus amerikai családtól elvárható. ;-)
10/10
leho 2022 jan. 05. - 01:31:04 10/10
Végre megint egy jó filmet adott az M2 a filmklubjában.
seberla 2019 jún. 28. - 11:13:59
Ez egy film, de remélem úgy írják meg, hogy helyreáll az elméje, mert ugye addig fent kell tartani a házat, fizetni a mindennapokkal járó kiadásokat. A két gyereket iskoláztatni, öltöztetni, etetni, az asszonynak sürgősen állást kell keresni ha eddig nem volt. Ráadásul egy keresetből hosszútávon igen nehéz és még lehetne sorolni.
5/10
Dr. Classic 2019 jún. 27. - 16:23:54 5/10
Többször is azon kaptam magam, hogy elég betegnek gondolom a filmet, értve ezalatt elsősorban a cselekmény fő motívumát. Nehéz azonosulni a főhőssel, ennyire önként kiszúrni saját magukkal ritkán szoktak emberek, még ha valami önismereti megtisztulás mögé is bújtatták a... nehéz erre jobb szót mondani lecsövesedést. Spoiler nélkül nehéz a film végéről beszélni a cselekmény annyira egy irányba vezet, hogy láthatóan hogy meg kell oldani valahogy a film végi nagy jelenetet, nem lehet csak úgy elsétálni (mellette.) A nagy probléma viszont az, hogy a forgatókönyv-írónak kvázi fogalma sem volt hogy hogyan és miként kellene reagáltatni a főhősünk családjának tagjait a nagy záró heppeningre, ezért nagy "bölcsen" úgy döntött, hogy.... nem oldja meg sehogy! Így viszont úgy álltam fel a székemből, mint egy hatalmas kiütéssel beharangozott boxmeccsről, ahol a hosszú, és lassan kibontakozó tapogatózás után, végülis nagy izgalmak híján egyszercsak lepereg a meccs...
Berguson 2018 ápr. 13. - 23:29:12
Érdekes egy film volt, csak a vége valahogy...
SPOILER lehet: nagyon kíváncsi lettem volna hogy mit szól végül a család a családfő "visszatéréséhez".
Ferenczhalmi Ferdinánd 2018 febr. 28. - 09:57:53
Csatlakoznék az elõttem szóló véleményéhez. A film számomra is érdekes volt, nem találtam vontatottnak, unalmasnak, annak ellenére sem, hogy gyakorlatilag a film nagy része egy helyszínen játszódik.
A vége viszont tényleg \"befejezetlen\".

tortura 2018 febr. 04. - 10:12:18
Szerintem is jó film volt. Viszont más befejezésnek jobban örültem volna.
SPOILER LEHET!!!

Az valahogy végig természetesnek tûnt, hogy nem lép le, vissza fog térni a családhoz. Mégis zavart hogy úgy lett vége, mintha ollóval vágták volna el. Érdekelt volna a feleség reakciója, a miértek, a kérdések és a fellelhetõ válaszok. A gyerekek hogy élték meg, stb. Hogy zökkennek vissza a régi kerékvágásba, egyáltalán sikerül-e még?
Hogy a férj bevallja, hol s hogy töltötte a számûzetését vagy letagadja?
Egyébként szerintem még sokkal ütõsebb lett volna, ha nem kivakarva, hanem úgy hajléktalanként csöngetett volna be....

Mindezzel együtt egy jó film volt, ajánlom megnézésre.
9/10
expa 2018 febr. 03. - 18:05:53 9/10
Szerintünk jó film volt...