Wonder Woman 1984

Bakancslistához adom
BA - 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akciófilm, kalandfilm, fantasy, 151 perc, 2020

Értékelés:

121 szavazatból
Szerinted?

Diana Prince csendesen éli a szuperhősök hétköznapi életét a vibráló, csillogó ’80-as években: bár szuperképességeivel tisztában van, antropológusként dolgozik és csupán kis csodákkal teszi könnyebbé a halandók életét inkognitóban. Ám ez a túlzás korszaka is, amikor sokan úgy hiszik, hogy mindent megkaphatnak. Ez a törekvés vezérli Maxwell Lordot és a szuperképességeit Wonder Woman árnyékában kifejlesztő Cheetah-t is. Ahogy Maxwell és Cheetah egyre inkább saját elképzeléseik megszállottjává válnak és veszélybe sodorják a világot, Dianának is fel kell készülnie ellenfeleinek megzabolázására. Össze kell gyűjtenie minden erejét, bölcsességét és bátorságát, hogy szembeszállhasson a gazemberrel és az időközben emberfeletti erőre és gyorsaságra szert tevő Cheetah-val.

Az elsöprő sikerű Wonder Woman után a folytatásban az első film stábja segítségével ismét egy csodálatos, erős női figura száll harcba – a közelmúlt Európájában és Amerikájában.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
lurdba nov. 12. 22:47:22 3/10
Jó nagy csalódás...1x nézős se...
5/10
The Cortez aug. 31. 23:51:20 5/10
Wonda Woman 2. önálló kalandja jóval gyengébb, mint az előző. Utóbbi a váratlan komplexitása-igényessége-élményszerűsége, a stúdió koncepciójához való hűsége, Gal Gadot meglepő alakítása és hitelessége, valamint a feminista propaganda mellőzése miatt volt működőképes. A folytatásban továbbra sincs gond a főszereplővel, viszont az első felvonás, illetve a szétcseszett DC-moziverzum korábbi darabjainak telibeszarásával, a rengeteg üresjárattal meg a forgatókönyvben található, óriási méretű lyukakkal már annál inkább.
A nyitójelenetben látható olimpiai verseny látványos, egyben ötletes, de aztán a plázás harcban egyből egy Disney-rajzfilmbe illő, röhejes ökörködéssel szolgálnak ki minket az alkotók. A legjobb, legizgalmasabb akciószekvencia egyértelműen a sivatagi autósüldözés. Az alkotás egyébként a finálén kívül, semmi darkosságot nem tartalmaz (ott is csak azért húzták lejjebb a fényeket, hogy ne lássuk milyen szar a CGI), tehát itt nemcsak a Themyscirán játszódó részek alá, hanem szinte a játékidő egésze alatt nyomathatták volna az In the summertime-ot. A 80-as évek hangulatában semennyire sem merül el, így bármikor pöröghetne a cselekmény, amit eleve baromság volt ebbe a korszakba helyezni.
A sztori középpontjában álló varázskaviccsal való játszadozás kreatívnak mondható, ám a végére sikeresen túltolják. Kristen Víg karaktere rohadtul klisés ellenség (kábé ugyanaz, mint Michelle Pfeiffer Macskanője, Jim Carrey Riddlere & Jamie Foxx Electrója), ráadásul sikerült egy plázapicsa szintjére degradálni, ugyanakkor a végjáték előttre – a dizájnját leszámítva – azért összeszedi magát. Pedro Pascal szála érdekes, kissé filozofikus, azonban a logikátlan, erőltetetten érzelmes befejezésre, egy megalomán barom válik a többször kínosan viselkedő figurából. A zenei témák a már ismert Is She With You? kivételével, szintén nevetségesek.
DUNAWÖLD aug. 27. 16:01:26 Előzmény kybuck
Szuvas fog aside, mindig is szerettem volna tudni, miert vidulnak diàkjaim, amikor Wonde Wumant említem.
Valaki mondja meg... 🙏😇
offtopic
Sz. Péter ápr. 13. 18:14:10 Előzmény sorozatneked.hu
Mármint a mandalorit? ;)
4/10
sorozatneked.hu ápr. 13. 00:13:52 4/10
4/10

Azt hittem az első résznél ez jobb lesz...hát...tévedtem. Nem hiszem, hogy újra fogom nézni, nincs értelme. De érdekes volt látni a gombás főgonoszt. :)
4/10
szentipatrik94@gmail.com febr. 11. 13:34:33 4/10
A film megnézése után némi csalódottságot érzek, tipikus töltelékfilm, kicsit kaotikus, de valahogy mégis unalmas lett ez a DC produkció. Az első rész alapján kicsit többet vártam tőle.
2/10
Révész István 2022 dec. 19. - 00:44:13 2/10
Amerikai szemét…
Andrew8 2022 ápr. 26. - 13:16:57
Szerintem a Marvel filmek többségében direktre paródia megy gonoszok és story terén azt még se veszik észre sokan fura.
6/10
FICEK9 2021 okt. 26. - 19:18:12 6/10
Sajnos kivételesen igazuk volt azoknak a kritikusoknak akik nem dicsérték a filmet :(. Meg se közelíti az első részt. Indokolatlanul túlnyúzott, én 45 percen keresztül vártam hogy legyen végre valami értelme a filmnek, addig nem tudtam hova tenni a storyt. De sajnos utána se javult sokat a dolog. Az 1984-re utalóan vártam volna egy komolyabb retro feelinget, de semmi. Az Űrdongóban ezt sokkal jobban megoldották! A színészeket sajnálom, mert ők megpróbálták kihozni a storyból a maximumot, de nem sok esélyük volt.
6/10
Ildikó Nóra 2021 szept. 10. - 12:13:27 6/10
Az első rész, a Wonder Woman sokkal jobban tetszett, így ettől a folytatástól többet vártam. Kissé nevetséges volt Pedro P. és Kristen W. karaktere is, néha, mint egy paródiában. A szinkron, filmzene tetszett.
2/10
NJo 2021 szept. 02. - 21:20:02 2/10
nem jó
andraszoltan 2021 aug. 30. - 20:55:55 Előzmény kesztió
ott a pont.
kybuck 2021 júl. 28. - 06:26:34
A film szögegyszerű üzenete: ne egyetek túl sok édességet, mert könnyen gyomorrontás és szúvas fog lehet a vége! Nagyjából így lehet dióhéjban összefoglalni, amit láthatunk és ez azért kár, mert egy ütős gonosztevő talán jobb lett volna (WW évtizedes bibliotékája alapján biztos kitalálhattak volna jobb cselekményt is) a didaktikus és sok helyen túl szirupos történet helyett. Az jó, hogy főhősnőnk immár magabiztosan jön-megy világunkban, de az a kicsit dedós karakterábrázolás, amit a körülöttelévőkön látunk már kevésbé. (A nyakló nélküli kívánságok bajkeverő történetét amúgy szintén már megannyi formában dolgozták fel, a népmeséktől a Hupikék törpikék A varázstojás c. képregényéig.) Nekem az első résszel is voltak fenntartásaim (logikátlanságok, elnagyolt karakterek) és ebből a szempontból ez a folytatás is így tesz, túl azon, hogy ezt az egész mostani WW-interpretációt elhibázottnak tartom, főleg Steve Trevor kikukázásával, aki itt is csak amolyan kívánság-illúzióként tér vissza egy időre. Gal Gadotot mindig jó a szerepben látni, mert nemcsak szép, de kedves, szimpatikus benyomást is kelt, viszont a vele készült WW-filmek eddig sajna mindig hiányérzetet hagytak maguk után, itt is ez történt a fentebb vázoltak miatt.
kesztió 2021 júl. 14. - 21:09:33
Úgy látatlanban azért rákérdeznék (és remélhetőleg anélkül, hogy valakinek is belegázolnék a lelkivilágába): mégis, 12 éves kor felett melyik is ennek a műfajnak a célcsoportja? (Mert az alatt nem ajánlott, ugye.)
kekmedve20 2021 jún. 02. - 16:36:05
Nem túl nőies alkat a főszereplő, inkább olyan lányos. Ez a randa hajdivat meg már véget érthetne a nőknél.
Sonnabend 2021 jún. 01. - 23:46:42 Előzmény Sz. Péter
???
a vágyról, az igazságról-hamisságról, az identitásról, a társadalom működéséről szól, számos érdekes kérdést és problémát vet fel, nyilván csak egy részét válaszolja meg és persze vitatható és egyszerű, bár pozitív módon. egy könyvet lehetne írni belőle.
Sz. Péter 2021 jún. 01. - 21:28:22 Előzmény Sonnabend
"mélyen filozofikus"?!
Ez?
És mi a mondanivalója?
Sonnabend 2021 jún. 01. - 19:12:39
mélyen filozofikus film, de sajnos túl sok az eléggé tipikus hollywoodias megoldás és kissé hosszúra nyúlik. nyilván sokkal jobb mint számos blockbuster, tehát pl. jobb mint a dark knight vagy az infinity war, de azért ennél is lehetett volna jobb
6/10
nefefe 2021 máj. 30. - 22:53:46 6/10
Az atlantiszos bevezető tetszett - és jó is lett volna, ha korai évekkel foglalkozik a film. Aztán ugrás - és megjelent Superman női változata. A film további részében - néhány jó jelenet kivételével - szinte untam magam. Sok szuperhősös filmet láttam, de ez nem tartozott a jobbak közé. Az is érdekes volt, hogy a Diana-utánzat erősebb lett, mint az eredeti. Vajon hogyan? A végén a sok propaganda, a nyálas szöveg és az atomellenesség - ja, és a szokásos amerikaiasan csöpögős vége sem - kellett volna, inkább a film műfajához méltó megoldást kellett volna találni. A zenéje túl harsány, idegesítő volt. A hasonló filmek között csak közepes.
6/10
Towner 2021 máj. 04. - 12:39:06 6/10
Ez viszont szuper (Gal Gadot Hans Zimmer):
https://www.youtube.com/watch?v=-s-80f3v3C4
Összes hozzászólás