Wonder Woman

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akciófilm, 141 perc, 2017

Értékelés:

314 szavazatból
Szerinted?

Diana (Gal Gadot), az amazonok hercegnőjét legyőzhetetlen harcosnak képezték ki, de békében teltek a napjai. Míg meg nem látja az első férfit. Egy pilóta, Steve Trevor (Chris Pine) lezuhan a parton, és óriási háborúról beszél, amely a kinti világban dúl. Diana biztos benne, hogy Árész, a háború istene áll a háttérben, és úgy dönt, hogy a meglepett pilótával elhagyja az otthonát, hogy megállítsa a vérengzést. Hamarosan a frontvonalban találja magát, ahol felébred emberfeletti ereje, és rájön, hogy a mi a végzete.
Bemutató dátuma: 2017. június 1. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Diana Prince / Wonder Woman
Steve Trevor
General Antiope
Queen Hippolyta
Sir Patrick
Maru / Doctor Poison
Etta Candy

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
sorozatneked.hu 2023 ápr. 11. - 03:07:11 5/10
5/10

Annó még moziban láttam és annyira nem jött be. Aztán megnéztem az új Thort és gondoltam épp itt lenne az ideje megnézni a Wonder Woman második részét is, de előtte megnéztem még egyszer ezt. Hááát...a Thor után kimondottan tetszett. :) Szerintem a DC még mindig el van maradva a Marveltől, de ha a Disney igy folytatja, hamarosan egy szinten lesznek. :( És nem jó értelemben.
6/10
szentipatrik94@gmail.com 2023 febr. 11. - 13:25:19 6/10

Gal Gadot nagyon jó választás volt. Egy átlagos előzménysztori.
5/10
Petyka13 2023 febr. 09. - 23:37:31 5/10
Hozzám a MARVEL világ áll közel, de a színészek miatt adtam neki egy sanszot. Hát azt hozta amit vártam... a szokásos túltolt amcsi nyál DC-t. Sajnos nem okozott meglepetést.
DUNAWÖLD 2022 szept. 25. - 18:43:07 Előzmény Lámai Dala
Ki mondta, hogy ő játssza?
Liz Taylor forog a ...
Kivel dug? A hollywoodi tesókkal.
Csaladban marad a lóvé.
DUNAWÖLD 2022 szept. 25. - 17:19:03
Tény, hogy megveszekedett filmvadász létemre, nem dereng a GaL Gadot neve.
9/10
The Cortez 2022 aug. 21. - 17:21:35 9/10
A stúdiónak azért itt is sikerült valamennyire telibeszarnia a koncepciót. A Themyscirán játszódó, zöld füvön edzős részek alá simán bevághatták volna Mungo Jerrytől az In the summertime-ot, a tengerparti harcjelenet alá pedig az Inner Circle-től a Sweatet, mivel ezek a képsorok olyan szinten nyárias színorgiák voltak, amilyeneket nem láthattunk az A galaxis őrzői-filmek óta. De a kezdés után a mozi szerencsére összekapja magát tónusilag, és rendesen besötétedik a screen.
A Wonder Woman kellemes csalódás, sőt, a korábbi DC-moziverzumbeli alkotásokhoz képest ez egyértelműen mestermű. Itt van átgondolt, izgalmas, összeszedett forgatókönyv, erős hangulat meg érthető motivációk. Nincs összecsapott eredettörténet, se erőltetett komolykodás, se antiszínészekből álló csapat, ráadásul senkit sem hívnak benne Marthának. Ebben végre van súlya a drámának, a cselekmény jól megírt, kellően érzelmes, helyenként feszült + poénos. Persze akadnak benne sablonos nyálaskodások, viszont legalább nem kínosan izzadtságszagúak, s nem is tolják túl őket. Azt lehet mondani, hogy a mű minőségileg a 2 ezelőtti legjobb Marvel mozi – a Winter Soldier & a Civil War – színvonalán mozog.
Gal Gadot szintén nagy meglepetés. Én hittem benne a legkevésbé, nem gondoltam volna, hogy meggyőzően tudná alakítani Wonder Womant (vagy hogy bármilyen más szerepet hitelesen eltudna játszani), de annak ellenére is sikerült neki, hogy alkatilag itt sem az igazi. Jól hozza az idealista, kissé naiv, ám a céljait tekintve teljesen azonosulható szuperhőst. Chris Pine szimpatikus mellékszereplő, és kurva jó a kémiája a főhőssel. Az ismertebb angol arcok ugyancsak remek választások voltak. Az ellenségeket eltalálták (bár érthetetlen, hogy Danny Huston mit keres itt az X-men Origins után), ráadásul még 1 csavar is kötődik az egyikhez, amely a játékidő közepe táján kitalálható. Na jó nem az, de én valahogyan megsejtettem.
Ami még hatalmasabb pozitívum, az az, hogy a Wonder Woman nem politikai propagandafilm! Éppen ezért csalódást okozhat azoknak, akik az utóbbiban reménykedtek, na meg abban, hogy Diana 1 turházós, suttyó Oláh Ibolya lesz. Ezzel simán agyon lehetett volna vágni az egészet, viszont szerencsére nem így történt. Hallhatunk 1 zseniális kritikát a házasságokról-párkapcsolatokról, ami nagyon nagy szó 1 hollywoodi blockbuster esetében.
Hibaként 2 koppintott jelenetet lehet kiemelni: az egyik Gal Gadot & Chris Pine utolsó közös jelenete (ezt már láttuk az Amerika Kapitány 1. részében, csak ott fel voltak cserélve a nemek), a másik pedig Ares & Diana látomásos párbeszéde (melyet szinte ugyanígy láttunk a Man of Steelben. Cameók nincsenek, mondjuk itt hülyén is néztek volna ki. Ellenben 1 másik DC-karakter emlegetésével ügyesen keretbe zárják a sztorit.
A hasonló jellegű Amerika Kapitány 1. része sajnos nem tudott ennyire komplex lenni, mint ahogy a Wonder Woman előtti DC agymenések sem. Nagyjából ezen a szinten kellett volna mozogniuk a mozijaiknak, és akkor mára 1 komolyan vehető stúdió lennének. Kár, hogy már évekkel ezelőtt elcseszték a filmes univerzumukat.
6/10
offtopic
Nótárius 2022 ápr. 23. - 16:17:31 6/10
A rasszistákra valló, rendkívül sértő szóhasználatának az ismételgetése, a film helyett csak a bőrszínnel foglalkozó hozzászólási aktivitása, valamint a korábban ehelyt is említett történelmi tények* teljes figyelmen kívül hagyása; a színleg való tagadásával ellentétben, egész pontosan megmutatja, hogy kikkel, illetve mivel van baja, problémája.
Ha valakitől, mégoly ide nem valóan is idéz, legalább akkor illő lenne az ő nevét mégiscsak nagybetűvel írnia.
Sz. Péter 2022 ápr. 23. - 12:39:29
Vagy csak egy képregényből készült film?
6/10
Nótárius 2022 ápr. 23. - 12:22:36 6/10
Egy mitikus fantasy képregény-filmtől nincs sok értelme történelmi hitelességet elvárni.
Kiváltképpen értelmetlen ezt tenni egy a bőr színén fennakadó, szemellenzősen téves állítással. *
Ugyanis: "A Római Birodalom multietnikus állam volt. A Kr. u. II. századra nyugat-keleti irányban Hispániától Mezopotámiáig terjedt a területe, magában foglalta a Földközi-tenger egész partvidékét, így Egyiptomot és Júdeát is. Nagy Sándor indiai hadjáratai nyomán görög közösségek jöttek létre olyan távoli vidékeken is, mint a mai Afganisztán vagy Tádzsikisztán. E földterületeket a kereskedelem és a diplomácia mellett a hódítás és az alávetettség is egyben tartotta, és sem a görögöktől, sem a rómaiaktól egyáltalán nem állt távol, hogy etnikai alapú sztereotípiákat fogalmazzanak meg a tőlük különböző népekről. Azt viszont hiába is keresnénk irodalmi, történelmi vagy etnográfiai műveikben, hogy ők magukra mint „fehér fajra” gondoltak volna, és magukat másoktól bőrszínük alapján különítették volna el. A tárgyi emlékek ugyanerről tanúskodnak: a római korszakból fennmaradt emberábrázolások az elithez tartozók körében is mindenféle bőrszínt mutatnak be, legyen szó római freskókról vagy egyiptomi fáraók ábrázolásairól."

Egyébként pedig, például nyelvi (Wow!)  vonatkozásokban számos valódi anakronizmus és valószínűtlenség van a filmben, de ebben a műfajban azokon se érdemes problémázni.
5/10
huanmigel11 2022 ápr. 16. - 23:25:52 5/10
Bajuszos Hádész
8/10
offtopic
Oooo 2021 okt. 22. - 13:22:58 8/10 Előzmény Zahire
Igen, és mindenki szabadon eldöntheti, hogy Zahire, vagy mégis inkább Heltai Jenő  szavára ad ... 
¯\_(ツ)_/¯
Zahire 2021 okt. 20. - 16:19:59 Előzmény Oooo
Heltai legalábbis így gondolta...
8/10
offtopic
Oooo 2021 okt. 11. - 01:47:57 8/10 Előzmény Zahire
"Akit az istenek szeretnek,
Örökre meghagyják gyereknek."
¯\_(ツ)_/¯
2/10
Lámai Dala 2021 okt. 10. - 09:33:05 2/10
Connie nielsen már a radiátorban is borzalmasan gyengén muzsikált, itt szintén.
Nem tom hogy miért, de végig az volt az érzésem (szigetes szitu), hogy az amazonoknak az életükből 1 jó nagy tömés hiányzik, de nem a fogászati.
Főhősnőnk 1 bazi nagy karddal a hátán sétálgat egy estélyen, és ez senkinek nem tűnik fel.
Ha Győrben, vagy BP-en kimegyünk az utcára, a szembejövő nők kb. 75%-a, vagyis 3/4-e különbül néz ki , mint GG.
És még lehet, hogy az alakítása is hitelesebb lenne, mint GG-é.
Szval nem tom, ki dugja GG-t, de hogy nem a tehetsége miatt tart ott ahol.
És akkor még Kleopátrát is ő játsza majd a tervek szerint.
4/10
NJo 2021 szept. 02. - 21:18:51 4/10
nem jó
2/10
sawyerx 2021 jún. 04. - 09:31:03 2/10
Havonta egyszer nézek egy DC-filmet, mégiscsak korunk egyik "művészcsodája", sorrendben asszem ez a negyedik, és nekem az első, amit félidőnél kinyomtam, annyira szar. A szigetes dolog bejött, minden más agybutítóan gagyi. A kötelező kvótákon, hősi monológok és sablonos szuperhősös dümdüdümm zenéken még túl is tenném magam, de ez a színésznő ebben a csodanő szerepben egy vicc :D
Addig bírtam, mikor egyedül a bugyirucijában kiszalad a frontra, lövi egy tucat katona a nyílt terepen, a két csuklóvédőjével meg kivéd mindent, még a gránátokat is....

2/10
Norbert Szalai 2021 jan. 12. - 17:59:55 Előzmény Norbert Szalai
Az előző kommentet a Wonder Woman 1984-hez akartam írni. :)
Norbert Szalai 2021 jan. 12. - 17:50:15
Sokkal gyengébb,mint az első rész.
Nálam az első 10/8
míg ez a második 10/6
8/10
Julia Dream 2021 jan. 02. - 13:42:30 8/10
A WW84 viszonylagos bukása kapcsán Patty Jenkins mostanában sokat védekezik az első rész vége miatt.

Valóban nehéz megbocsájtani neki (és persze a stúdiónak), hogy Ares imponáló, rejtélyes karakteréből - amit Thewlis olyan kitűnően szokott szokott megformálni - az utolsó pillanatban egy kiábrándító, CGI orgiával megtámogatott ordibáló idiótát csinált. Ezért tűnik sokak számára érthetetlennek a castingja.


Kétségtelen, hogy szerethető film, ami a spoilerben írtakat leszámítva tetszett is, de azért remélem megmaradtak a fan service áldozatául esett eredeti felvételek és egyszer láthatunk majd belőle egy rendezői változatot.
Zahire 2020 nov. 28. - 18:34:50
Gyerekeknek biztosan nagyon tetszetős film, sajnos én már nem vagyok gyerek ...
Összes hozzászólás