World Trade Center

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai thriller, történelmi dráma, 129 perc, 2006

Értékelés:

236 szavazatból
Szerinted?

2001. szeptember 11. szokatlanul meleg nap volt New Yorkban. Will Jimenónak, a kikötői rendőrség (PAPD) tisztjének megfordult a fejében, hogy kivesz egy szabadnapot és hobbijának, az íjászatnak hódol, de azután mégis úgy döntött, bemegy dolgozni. John McLoughlin őrmester, a PAPD köztiszteletben álló veteránja akkor már órák óta ébren volt, mivel minden reggel másfél órát kellett utaznia, míg beért a városba. A két férfi és kollégáik mind Manhattan központja felé tartottak, ahogy mindennap. Ám ez a nap más volt, mint a többi.A riasztásra elsőként reagáló PAPD csapat Manhattan központjából a World Trade Centerhez vonult. Öt férfi, köztük McLoughlin és Jimeno, bementek az épületekbe, és csapdába estek a romok alatt, amikor a tornyok összeroskadtak. Csodával határos módon McLoughlin és Jimeno életben maradtak, de hat méter mélyre temették őket a betontömbök és fémdarabok. Bár nem látták egymást, hallották, hogy mindketten életben vannak, és a következő tizenkét órát úgy élték túl, hogy a családjukról, a munkájukról, a reményeikről és a csalódásaikról meséltek egymásnak. Az ő történetüket mondja el Oliver Stone filmje, a World Trade Center.A film John és Donna McLoughlin, valamint William és Allison Jimeno igaz történetei alapján készült.
Bemutató dátuma: 2006. szeptember 28. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

John McLoughlin
Will Jimeno
Allison Jimeno
Donna McLoughlin
Christopher Amoroso
Dave Karnes
Chuck Sereika
Scott Strauss

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Midnight67 jan. 13. 20:30:25 7/10
A film kerüli a politikai vonulatot, gyakorlatilag a romok alá szorult főszereplők szenvedéséről szól.
Ez nem baj, mert dráma és nekem ezzel kategóriával nem szokott bajom lenni, de sokak épp ezért unalmasnak találhatják. Én becsülettel végignéztem, de azt ki nem találtam volna, ha nem látom, hogy Oliver Stone rendezte..
7/10
mikipapa56 2019 szept. 30. - 08:15:22 7/10
Egész jó!
offtopic
ceia 2016 szept. 12. - 01:17:03
Azért biztos nem olyan könnyû már mint akkor volt. Szétszivatják az utasokat a repülõtereken a biztonsági elõírásokkal, pont emiatt.
De ha újra megindulna egy elkötött gép valami nagyváros felé, úgy lelövik, mint a huzat. Mégegyszer nem hagyják, hogy ezrek haljanak meg. A gépen csak 200 körül vannak. Még mindig a jobb választás. Megmenteni õket már úgysem lehetne.

Ezen a videón egy pasas telefonál a 2. torony 105. emeletérõl. Panaszkodik, hogy nagyon sok a füst és kéri, hogy mentsék meg. A diszpécser nyugtatja, hogy már megy a segítség, de persze hazudik. Ez a dolga. A becsapódás feletti emeleteken levõk menthetetlenek. A pasas éppen azt magyarázza, hogy kinek az irodájában vannak, amikor elkezd összeomlani alattuk a torony. Közben látható a képen, is ahogy megsemmisül az épület, amiben az a pasas is ott van valahol. Nem is sejtették, hogy össze fog omlani. A pasas még felkiáltott (oh my god!) és a hangjában benne volt a meglepetés és az elszörnyedés a felismeréstõl, hogy itt a vég, és hogy ilyen módon!
https://www.youtube.com/watch?v=lsE3fUWMfx0
drProktor 2016 szept. 11. - 23:43:05
A film maga valóban kissé látványosra sikeredett, valamint érzelgõsre is.
De az dobja az elsõ követ Stonera, aki kevesebb érzelgõsséggel,
hitelesen formált volna egy eféle tisztelgõ emlékfilmet.
10/10
Szissssz 2016 febr. 14. - 17:11:57 10/10
Nagyon szép és megható film volt!
Érdemes volt megnézni!
Nálam ez 10/10!
Tisztelgés az emberi nagyságok elõtt!
Meklód fia 2014 szept. 12. - 17:56:17
engem amúgy nem viselnek meg az ilyen katasztrófák. Próbáltam sírni de valamiért nem ment. Talán azért nem rázott meg annyira, mert tudom, hogy úgyis elõre megvan írva minden, ami ellen úgyse lehet tenni semmit. Az Isteneink kezébe vagyunk, õk döntenek sorsainkról.
offtopic
cellasto 2014 szept. 12. - 15:50:14
csak szerényen megjegyzem,hogy szerintem king találta ki a" repülõvel a toronyház ellen"hadviselést :)

a menekülõ ember címû könyv vége:

"A gép magassága egyre csökkent, most már úgy suhant a tetõk fölött, mint óriás ezüst
denevér; a jobb oldali szárnyvég alig három méterrel hibázta el a Glamour áruház
felhõkarcolóját.
Hardingban megvakultak a képernyõk az interferenciától, és az emberek ostoba, rettegõ
hitetlenséggel bámulták a falat.
A mennydörgés betöltötte a világot.
Killian fölnézett az íróasztaláról, és kitekintett szobája üvegfalán.
A déli városrésztõl a Félholdig eltûntek a város, hunyorgó fényei. Az egész ablakot
betöltötte egy közeledõ Lockheed TriStar repülõgép. Villogtak a lámpái, és Killian a
mérhetetlen megdöbbenés, a borzalom és hitetlenség egyetlen õrült pillanatáig még láthatta,
hogy Richards õt bámulja. Az arca vérben ázott, fekete szeme égett, mint az ördögé.
Richards vigyorgott.
És felemelte a középsı ujját.
- Jézusom! - Killiannek ennyire maradt ideje.

...000...
A Lockheed kissé megdõlve csapódott bele a Játékok Tornyába, a magasságnak úgy a
háromnegyedénél. A tartályban még megvolt az üzemanyag jó egynegyede. Sebessége
megközelítette az óránkénti ötszáz mérföldet.
A robbanás borzalmas volt, bevilágította az éjszakát, mint Isten haragja, és még tizenkét
háztömbbel arrébb is záporozott a tûz az égbõl."

Copyright ©1982 by Richard Bachman(Stephen King)
Meklód fia 2014 szept. 12. - 13:19:56
Bármennyire is tagadják, még a videofelvételekbõl is kivehetõ az irányított robbantás. Szeptember 11.-e egy összeesküvés, amit Amerika csinált meg.
offtopic
Edmond Dantes 2014 szept. 12. - 11:59:26 Előzmény tortura
OFF
Most járok ebben a topikban elõször, és most már érdekel, mit írtál anno, ami eltûnt? Mert csak futó ránézésre, ami viszont n e m tûnt el=más hszok, az nem semmi...Stephen King is megirigyelhetné, ha olvasná egyiket-másikat-sokadikat...és írna egy 9/11 scifit, ha eddig nem tette. De lehet h a(z) (jó)ízlése távol tartja a témától. Megértem.
offtopic
Edmond Dantes 2014 szept. 12. - 11:52:34
OFF
Megadnád a szállodád nevét? Szobaár? Érdekelne. Kösz, Móriczka
filoszemitabélus 2014 szept. 12. - 10:32:58
A zamerikaiak a demokráciát védik minden eszközzel és sohasem hazudnak!
Akinek kérdése van, az majd Guantanamo-n felteheti.
Festõ környezet és biztonságos, jól õrzött hely. Mindenkinek ajánlom.
Sz Peter 2014 szept. 12. - 10:24:39
Mindenesetre voltak furcsa dolgok de fõleg a Pentagon-nál.
Ott ugyanis SENKI nem látott semmilyen repülõgépet közeledni/becsapódni és roncsokat sem.
Emlékszem akkoriban, hogy nem volt egyetlen egy szemtanú sem - pedig nem egy-két ember járt akkor arrafelé - aki megerõsítette volna a repülõs sztorit.
A videokamerák felvételei pedig "véletlenül" eltûntek.
nikato 2014 szept. 11. - 22:25:47
Olyasmit hallottam, hogy úgy épültek, hogy a repülõgép becsapódás nem dönthette volna le õket, ráadásul több robbanást is hallatszott. Valószínû a szomszéd épületbõl robbantották fel a TNT-ket, másnapra a szomszéd épületet is felrobbantották. A törmelékeket szuper gyorsasággal elszállították. A földön megtalálták az egyik terrorista útlevelét amit teljesen épen a repülõbõl esett ki!! Nem fura? Ezek alatt az elnök vmi óvodában tartott beszédet és abszolút nem sietett sehova... vannak érdekes dolgok az üggyel kapcsolatban.
ceia 2014 szept. 11. - 22:01:51
A film tényleg gyengécske és Cage-t akkor lássam, amikor a hátam közepét de nem volt semmiféle belsõ munka. A YT videók pedig azt mutatnak, amit akarnak. Túlnyomó részük photoshoppolt. Ha holmi feltöltött videó alapján hiszed el, hogy az USA kormány áll az egész mögött, akkor te sem vagy kevésbé naív, mint bárki más. Én láttam olyan videókat is, amiken lebuktatnak eredetinek tûnõ videókat, bebizonyítják, hogy fake. Meg olyat is, ami eléggé biztos, hogy valódi, pl. egy nem amerikai házaspár készítette a tornyokra nézõ közeli szállodai szoba ablakából. Egyébként pont azért sem lehetett volna átvágás, mert túl jól dokumentálható egy ilyen katasztrófa, mint ahogy lett is. Bármikor bárki készíthetett róla felvételt aki éppen ott volt, és szakértõk meg tudják állapítani, hogy eredeti-e a videó.. óriás világraszóló botrányt kockáztattak volna, sõt, gyakorlatilag biztos lett volna a lebukás, ilyet nem lehet félremagyarázni 2011-ben, azon a technikai szinten. Az USA kormány és hadsereg óriási hibákat követett el a támadás kezelésében, de "csak" ennyi a bûnük, nem több. Addig még sosem támadták meg õket közvetlenül, és nem is hitték volna, hogy elõfordulhat. De kizárt, hogy ne tanultak volna belõle.
Attrax 2014 szept. 11. - 21:27:12
9/11 a hazugság napja.The day of the shame and lie.Ha valami kétkedõ naiv ember leülne és megnézné a filmet a csövön kétsége nem férne ahhoz mi is történt valójában.A film is hazug pocsék unalmas gyönge mit Nikkédzs maga...
ceia 2014 szept. 11. - 21:25:03
oktondi pocok 2013. szept. 07. 19:10 | 1201/1212
Meklód fia 2013. szept. 19. 14:49 | 1202/1212

Érdekes hozzászólások, és még én vagyok-e jól.. Az egyik az összeesküvés-elméletben hisz, dacára annak, hogy a valaha legjobban dokumentált terrorista támadás volt. A másik azt hiszi, hogy mégegyszer elõfordulhatna ilyen.. Kizárt. Ráadásul képzavarban is van, NEM ABBAN az épületbe dolgoznának, amit már egyszer ledöntöttek, hanem legfeljebb egy másik ugyanolyanban :) Ezt a poént többször nem játszhatják ki a terroristák, ennyire azért nem hülyék az amcsik. Nem véletlenül ezeket rombolták le, az USA és a kapitalista világ jelképei is voltak, szerepeltek rengeteg New-Yorki képeslapon éppen úgy, ahogy a szabadságszobor. Alig van New Yorkban jászódó film, amiben ne lettek volna láthatók. Tehát nem csak a világkereskedelem központi épületei voltak, sokkal többek annál. Igen, szerintem újra kellett volna építeni. Ha nem is ugyanolyanra, de nem belenyugodni, hogy akkor most ledöntötték és elérték amit akartak.
gadus 2014 szept. 11. - 19:56:48 Előzmény stenmore-
Miért ne leplezõdött volna le?
offtopic
Sz Peter 2014 szept. 11. - 19:05:53
Pearl Harbor-ban is voltak jelek.
Illetve percre pontosan tudták, hogy a japánok mikor fognak támadni mivel az egész rádióforgalmat lehallgatták és dekódolták.
Mégsem tettek semmit mivel kellett a casus belli.
tortura 2014 szept. 11. - 18:18:46 Előzmény stenmore-
Engem totál nem zavar, ha hülyének néznek. Mindenkinek joga van, hogy azt gondoljon a dologról, amit akar. Én egyébként sem szoktam hinni az összeesküvés-elméletekben. Már annyiszor hallottam én is, hogy nem is a terroristák voltak, stb. stb. Ennek csak az az egy aprócska tény mond ellent, hogy õk maguk is büszkén vállalták és vállalják is a mai napig. Nem egy, nem kettõ videoüzenetben. És még fenyegetõztek is további robbantásokkal. Amelyek meg is történtek Londonban, Madridban, stb. A vallási fanatikusokról minden el tudok képzelni.
Én nem hiszem, hogy az USA saját magát felrobbantotta volna. Abban viszont hibásnak tartom õket, hogy tudniuk kellett volna elõre, hogy mi készül. Voltak jelek. Ráadásul a terroristák pont ott képezték ki magukat pilótának Arizonában. Aztán a felvételeken is láthatóak, hogy simán felengedik õket a gépre. Holott körözött személyek voltak. Fent kellett volna akadniuk a rostán. De akárhogy is volt, ez az egész szeptember 11 egy borzalom, ilyennek nem szabadna megtörténnie.
De mindenki azt hisz, amit akar. Csak ne akarja a másik torkán lenyomni. Én a magam részérõl nagyon szeretném megérni azt, hogy egy olyan világban élhessek, ahol senki nem akar semmit felrobbantani, eltéríteni, stb. Milyen jó is lenne úgy felszállni egy gépre, hogy negyed ennyi idõ menjen el a biztonsági intézkedésekre, mert senkinek nincsenek rossz szándékai. Naiv vagyok, tudom, mert én ezt már nem fogom megérni.
tortura 2014 szept. 11. - 18:10:01 Előzmény stenmore-
Nem vagyok új.... De tapasztalatlan lehet. Azt se tudom, hogy kell nekik közvetlenül írni. De nem is akarok, mert ezt is elolvashatták. És nincs benne semmi olyan, amiért szégyellnem kéne magamat.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu