X-Men - Az eljövendő múlt napjai

Bakancslistához adom
X-Men: Days of Future Past
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai fantasztikus akciófilm, 131 perc, 2014

Értékelés:

303 szavazatból
Szerinted?

A mutánsok köztünk élnek. Ez így volt a múltban is, és így lesz a jövőben is. Legfeljebb nem ebben a sorrendben. Az alternatív jövőt, a mutánsok és emberek közti háború újabb fejezetét bemutató filmben az X-Men-mozik mindkét generációja játszik: a több, egymást keresztező idősíkon bonyolódó történetben Xaiver professzor tanítványainak nemcsak az emberekkel és az emberekben örök ellenséget látó mutánsokkal kell megküzdeniük - immár robotokat is bevetnek ellenük. A sok mutánsnak és a sok harcnak egyetlen célja van: meg kell akadályozni egy a jövőben készülő katasztrófát. De erre csak egyféleképpen van lehetőség: meg kell változtatni a múltat.
Bemutató dátuma: 2014. május 22. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • BAFTA-díj

    2015
    Legjobb vizuális effektusok jelölés
  • Oscar-díj

    2015
    Legjobb vizuális effektusok jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
kékibéla 2019 aug. 21. - 11:36:44 3/10
Gagyi szemét. Még a korábbi részekre nézve is szégyen.
Robzombi 2019 márc. 27. - 10:57:07
sexykex ! Nyilván azért tetszik sokaknak. mert kisgyerekként sokan szerettek volna szuper képességet, esetleg hős lenni. És ha ők nem is lehetnek azok szívesen néznek valakit aki az vagy az lesz. (Én speciel ha nőről van szó első sorban a csini testhez álló ruci miatt szeretem :) De szeretem ezt a fantazi világot. ) Csodálom, hogy még hogy hogy nem kapott saját filmet Spider-Woman. (egyik fajta sem)


sawyerx ! SPOILERES!!

Egy kérdésem lenne. szerinted az nem kavart be kicsit sem ,hogy Raven(Mystique ) felvette Stryker alakját , és elvitette magával a Logan-t a laborba ? Magyarázd meg kérlek az minek kellet ? Azóta se született rá magyarázat egyik filmben sem. Ha ő vitte be és végezte el a Adamantium bevitelét a testébe, akkor az igazi Stryker mégis honnan tudta mi történt, a 2. Xmen filmben? miért emlékezet úgy hogy ö tette ezt Logan-el. és Mi szükség volt erre ??? Kérdezem én. Hacsak nem azért jött be a képbe hogy később kihozhassanak valamit belőle. (egy történetet) Mert ez így nem állja meg a helyét, és tök értelmetlen. Ha netán nem emlékeznél ilyen jelenetre a film végén volt mikor kihalászták Logan-t .

Itt látható a szeme.
https://www.quirkybyte.com/wp-content/uploads/2018/07/Mystique-X-Men.jpg

És nem ,nem lehet hogy maga Stryker is mutáns. Mert akkor megint csak bekavarna a 2. részbe, mert akkor szenvedett volna mint a többi mutáns. De ő akkor mikor az emberekre fókuszált a prof. Ja és nem beszéltünk még arról hogy a Logan előzmény filmbe is bekavar. (bár az mag is kissé katyvasz volt.)
7/10
sexykex 2019 márc. 27. - 08:44:25 7/10
Attól, hogy én nem értem a képregény őrületet, attól az még létezik. Nem tudom mi visz rá egy írót – pl. Tolkien –, hogy megalkosson egy nem létező fantasztikus világot, aminek megírja a történelmét is. Hiszen a földi történelemben is van példa szinte mindenre és rengeteg a feldolgozatlan terület. Azt még kevésbé értem, hogy az emberek tömegei miért vetik rá magukat erre, mitől lesznek rabjai, megszállottjai ezeknek a meséknek olyan szinten, hogy szinte szétmarcangolják az értetleneket, a hitetleneket.
Valaki egyszer kiagyalta a mutánsokat. Nem kellett hozzá túl nagy fantázia egy nagyobbacska gyerek is kitalálhatott volna ilyen lényeket. A maszkmesterek, trükk mesterek és CGI-guruk, akik manapság uralják a filmvásznat azután rákattantak erre és a többi szuperhősre. A néző pedig, ahogyan azt a szó is mutatja, csak néz és elvarázsolja a látvány. Egy idő után a gondolatok sekélyessége, vagy hiánya már nem is zavarja.
Ezt a filmet sem érdemes túlgondolni, annak ellenére, hogy vannak bizonyos mélységei. Az unszimpatikus kisember – óvakodj a törpétől – legyártja a fasiszta észjárású mutánsmentesítőket és kis híján kipusztul egy kisebbség, amit a filmszakma nem engedhet meg, ezért megmentik őket. Ha komolyan veszem a mutánsok lehetőségeit, akkor azt kell mondanom, igenis szükség van rájuk. Mindössze a robotok szoftverét kell kicsit feltuningolni, robotzsarusítani és megvédeni a hackerektől.
8/10
sawyerx 2018 febr. 06. - 17:38:50 8/10
Olvasom több helyen, hogy ez a film nehezen követhetõen megbolygatja az idõvonalat. HOL? Akinek van egy kis esze és képes figyelni a filmre, szerintem nem kunszt kell hozzá, hogy megértse :D

Nekem egyedül továbbra is az az egyedüli bajom vele, hogy a jövõbeli történések nincsenek megalapozva, kidolgozatlanok, nem is kapunk belõlük sokat, és a régi fõhõsök is csak úgy ott vannak. Aki nem láttaa régieket, nyilván nem fog izgulni egy összvissz két másodpercet látott karakterért - például Ciklon. Illetve, hogy a megalapozatlanságba beletartozik az is, hogy Charles egy kurva mukkot nem szól róla, hogyan élte túl a korábbi totális megsemmisítését. Azt értem, hogy a tudatát átvitték egy agyhalott emberébe, de attól még hogyhogy ugyanúgy néz ki, és ugyanúgy kripli?

Az új "fiatal" generációs trilógia közül ez tetszik a legjobban, nagyon bejött, hogy vegyítették a régi-új karaktereket, és Logant is jó volt a fos Farkas után ugyanabban a stílusban látni. A sztori jó volt, de a fiatal mutánsok közötti kapcsolatok még mindig olyan hihetetlenek nekem. Charles/Eric és Mystique románca... És hogy Mystique ilyen jámbor volt valamikor, bár arra utalnak, hogy a párizsi eksön változtatta meg. Egyébként az idõbelassító srácot nem értem, miért nem vitték magukkal, simán legyõzhettek volna bárki, mint egy cheat, mint a sasok a gyûrûk urában kb.

Erõs 8/10, kár, hogy a következõt elbaszták.
Gabó28 2018 jan. 05. - 17:46:24
Nagyon jó rész lett ez is, sztárparádéval, ütõs beszólásokkal!
Ezüstliliom 2016 ápr. 18. - 12:11:12
Köszi!:) Igen, tudom már... nagyjából... Csak a TV-ben mindig más részeket kapok el, ezt meg már rég láttam.:( Majd visszajövök, ha érdemben tudok nyilatkozni. Bocs mindenkitõl!:)
cellasto 2016 ápr. 17. - 22:44:16
õ jeane,ha segít a kép
azt hiszem õ az egyetlen 5-ös fokozatú mutáns(de lehet a számot nem jól tudom)
és logan(wolwerine)nagy szerelme
Ezüstliliom 2016 ápr. 17. - 19:58:11 Előzmény idõjós1010
Sajnos már nem emlékszem rá.:( Rég láttam. Na, majd...
8/10
idõjós1010 2016 ápr. 12. - 11:43:21 8/10
Nem láttad a filmet ? Kezd el õket nézni elõröl. Többre megyünk vele, mint azzal, ha én most elkezdem magyarázni mi merre hány méter. Fura, hogy te mint X-men rajongó, nem vagy vele tisztába, hogy Farkas kibe szerelmes a legelsõ rész óta fülig.
Ezüstliliom 2016 ápr. 12. - 11:34:52 Előzmény idõjós1010
Akkor körülírnád, melyik nõ is az a Jean?:)
8/10
idõjós1010 2016 ápr. 06. - 23:22:17 8/10
Ez konkrétan a második részben van. Szóval általánosságban igaz farkasra. Jó jellemzést adott róla.
cellasto 2016 ápr. 06. - 12:53:12 Előzmény Ezüstliliom
az biztos,hogy az apokalipszis sok nõi nézõt fog veszteni,mivel nem lesz benne hugh jackman :)

egyébként nekem is a kedvenc karakterem,mindig vívódik az állati és az emberi énje közt :)
Ezüstliliom 2016 ápr. 06. - 11:55:03 Előzmény idõjós1010
Ez ebben a részben van? Mert ezt még sajnos nem volt szerencsém látni. Csak általánosságban írtam, amit írtam.
8/10
idõjós1010 2016 ápr. 06. - 07:41:49 8/10
Pedig én pont ilyennek látom. Nem mindig. Ez is hozzá tartozik. Számomra a legirritálóbb benne, az a Jean iránti vágya. Egyrészt Küklopsz nõje, másrészrõl pedig Jean szarik rá magasról (némi túlzással), de õ mégis mint egy dúvad csapott le rá. Mintha neki alanyi jogon járna. Alig hogy meglátta, õ akarja, és pont. Full kõ bunkó.
Ezüstliliom 2016 ápr. 05. - 13:44:44 Előzmény idõjós1010
Nekem viszont pont Farkas az egyik - ha nem a legnagyobb - kedvencem.:) Tetszik a frizurája is. Más filmekben, ahol normálisan néz ki Jackman, már nem is tetszik annyira. Férfiasnak hat, primitív macsóság nélkül. Nem az a fajta "eldicsekszem, hány pofát vertem már be, mert olyan erõs vagyok" tipus, de sugárzik belõle az erõ.
8/10
idõjós1010 2016 ápr. 04. - 20:13:29 8/10 Előzmény pb69
Igen, ez abszolút így van, és ezzel tisztában is vagyok, de azért valljuk be, láttuk már farkast eszméletlenül heverni, halhatatlan léte ellenére is többször. Am magneto azt kezd vele, amit akar. Mint ahogyan a professzor is. A nagy riválisa, Klüklopsz is leégethetné a nyakáról azt a múltszázadi fejét. Ha pedig nem adamantium tartaná helyén a buksiját, bárki lecsaphatná azt, és akkor halhatatlan barátunknak annyi. Ha nem tudna bunyózni, igazából semmi látványos nem volna abban, hogy gyógyulnak a sebei. Képernyõn ez már sem nem újdonság, nem látványosság.
9/10
pb69 2016 ápr. 01. - 23:58:07 9/10 Előzmény idõjós1010
Rozsival kapcsolatban már hallottam párszor ezt a gondolatmenetet, de neki nem az a legfontosabb jellemzõje, hogy karmai vannak, hanem a regenerálódási képessége. Mivel képes magát elképesztõen gyors ütemben gyógyítani, nem csak mindenféle sérülés 99,99%-a ártalmatlan rá nézve, de nagyon lassan is öregszik. Lehet, hogy elsõ blikkre nem tûnik annyira potensnek a többi mutáns közt, de sokan hajlamosak megfeledkezni arról, hogy szinte halhatatlan. Most ehhez képest a karmai már csak a ráadás, ahogyan az adamantiummal alaposan megerõsített csontváz is.
8/10
idõjós1010 2016 márc. 24. - 20:07:01 8/10
Élményben sokat ad a film, de különben pedig meglehetõsen nagy katyvasz. A bõvített változatot láttam egyébként. A jövõ, az nagyon kidolgozatlan, a múlttal pedig olyan szövevényesen vegyítették, hogy az valami hihetetlen.

Az X-men filmekkel amúgy én nem igazán szimpatizáltam soha. Az elsõ rész nem lett a szívem csücske. A második talán még kevésbé. A harmadik rész volt az, ami megragadott, és talán az elsõ farkas rész még az, ami nyomot hagyott bennem, bár farkas karakterét sosem szerettem. Sem a stílusa, sem a képessége nem nyûgöz le. Frizurája pedig egyenesen irritál, pofaszörzetével együtt. Frankón illenek a karmai bármelyik akciófilmbe, de véleményem szerint a mutánsok nagy része, messze felülmúlja õt erõben, és látványosabb, döbbenetesebb dolgokra képesek. Érdemtelenül agyonsztároltnak érzem. Mégis azthiszem hogy a 2009-es farkas rész végülis nekem bejött.
trikaja 2015 júl. 14. - 11:13:29
Elõször tetszett, másodjára talán ... Látványos volt, de kiábrándultam belõlük. Régen tetszettek a képregény filmek.
Valentin Jaksa 2015 jún. 23. - 18:58:39 Előzmény donnieddarko
Cselekményileg valóban a '13as Farkas után játszódik,de a két történet között 10 év van.Ha megnézed,'73ban azt mondja hogy 50 évvel küldték vissza,szóval az Eljövendõ múlt napjai 2023ban fut,így az a 10 év alatt Logan karma is helyreállhatott.
Összes hozzászólás