X-Men - Az ellenállás vége

Bakancslistához adom
X-Men - The Last Stand
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 104 perc, 2006

Értékelés:

342 szavazatból
Szerinted?

Xaviér professzor (Patrick Stewart) segítségével a mutánsok megtanulják irányítani és a jó ügy érdekében felhasználni képességeiket. Most azonban válaszút elé kerülnek: megőrzik különleges képességüket vagy feladják adottságaikat, és beilleszkednek a társadalomba. A kormány által kifejlesztett gyógyszer megszüntetné a másságukat, valójában a megsemmisítésük a cél. Farkas (Hugh Jackman), Ciklon (Halle Berry), Vadóc (Anna Paquin) és a többi mutáns rájönnek az igazságra, ám addigra már elszabadul a pokol.
Bemutató dátuma: 2006. május 25. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Logan/Farkas
Eric Lehnsherr/Magneto
Ororo Munroe/Ciklon
Charles Xaviér professzor
Jean Grey
Maria/Vadóc
Scott Summers/Küklopsz
Raven Darkholme
Warren Worthington III
Kitty Pryde
Cain Marko
Bobby Drake
John Allerdyce

Hozzászólások

Szerinted?
seberla 2021 jún. 22. - 11:57:59
"a mutánsok megtanulják irányítani és a jó ügy érdekében felhasználni képességeiket." NA! ettől a mondattól nem érdekel.
8/10
sawyerx 2018 jan. 26. - 17:57:02 8/10
Méltó befejezés (volt), de nagy negatívum volt nálam a rendezõváltás. Nem rossz, csak az elõzõeké sokkal jobbak voltak, a megvilágításról, fényekrõl nem is beszélve.
A sztori tetszett, a karakterek kicsit összecsapottak lettek, fõleg Ciklon változott meg, és nagyobb hangsúlyt kapott a szappanopera-szál, ami az elõzõekben nem volt ennyire túltolva. A magyar szinkronban Küklopsz új hangját még el tudtam fogadni, de Ciklon Németh Borbála-hangja... könyörgöm, azt a nõt ne engedjék többet szinkronstúdióba, katasztrófa, mind sorozatok, mind filmek terén.

===SPOILER===

A professzor halálával kapcsolatban: aki nem csak felszínes hülyegyerekként nézte a filmet, van egy jelenet, ahol a diákoknak oktatja, vajon etikus-e egy ember tudatát átültetni egy másik, agyhalott ember tudatába. Na ez a megoldás, ezzel a módszerrel élte túl Charles a megsemmisülést. Olyat is olvastam, hogy volt egy agyhalott testvére, és "belé költözött", de ez a filmben egyértelmûen nincs benn. A megoldás adott, a körítést mindenki maga képzeli el. Engem személy szerint jobban zavart, hogy Magneto a késõbbi filmekben egyszer csak ott van, ugyanúgy a képességével, mintha misem történt volna...

===SPOILER VÉGE===

Szerintem is elmarad az elõzõ két rész színvonalától, de így is egy korrekt folytatás.

8/10
6/10
Aleksandr 2017 jan. 09. - 10:24:06 6/10
Én is azok közé tartozom, akik szerint eléggé elmarad az elsõ két résztõl. Bizonyosan van összefüggés, hogy ezt nem Bryan Singer rendezte.

A sztori nem lenne rossz alapvetõen. De ez a kitalált kettõs személyiség Jean-nek, akkor Ciklonnak nem áll jól az újonnan megkapott irányítószerep (bár lehet ez szándékos), Logan elveszítette a korábbi karakterét, zavaró mértékben, plusz mikor Magneto a fél hidat elrepteti, nekem az már sok, még az extrém képességeknek is van azért határa... És szerintem is túl sok benne az eksön, összességében messze elmarad az elõzõ kettõ résztõl.

Megmondom õszintén, én jól rá**sztam azzal, hogy a stáblistánál kinyomtam, most néztem bele újra, hogy olvastam a kommenteket és így már azért másabb a befejezés.
Gabrella 2016 nov. 21. - 14:15:22
Nekem vadóc a kedvencem.
2/10
GaborT28 2015 aug. 16. - 14:09:00 2/10
Épp most nézem a superTV2-n. Szeretem a képregényeket és a szuperhõsfilmeket, de ez valami borzasztóan gagyi. Azok az effektek XD... 10/2
borkasztik 2015 márc. 13. - 22:10:16 Előzmény A76
Nézd újra ezek közül senki nem hallt meg
9/10
Larvitar 2015 febr. 18. - 17:53:42 9/10
Jó kis film. :) 10/9.
10/10
pb69 2014 szept. 20. - 22:35:34 10/10 Előzmény A76
Egyrészt az egy másik film, ami ugye újabb, tehát abszolút nem releváns itt. Nyilván nem lehet felróni egy filmnek, hogy a késõbbi készültek mennyire igazodnak hozzá. Másrészt nem haltak meg, ahogyan azt cellasto is írja.

De hogy válaszoljak is a kérdésedre: sajnos kisebb inkonzisztenciák maradtak a sztoriban, ami nekem nagyon fájó pont, de ezzel együtt kell élni. A prof. járóképessége körüli mizéria a legjobb példa erre.
cellasto 2014 szept. 14. - 17:58:46
nem haltak meg,te..

#####SPOILER#####


magneto és mistic csak"meggyógyult"
és a végén a beteg ágyban szerinted kit szólitanak charles-nak?
A76 2014 szept. 14. - 17:56:04 Előzmény pb69
***SPOILER PÓTOLVA***Az oké itt meghalt a Prof. és Magneto, Misztik is. De az hogy van hogy a Az eljövendõ múlt napjaiban megint ott vannak? ***SPOILER VÉGE PÓTOLVA***Erre kérnék tõled választ.
cellasto 2014 szept. 14. - 17:51:23 Előzmény pb69
azért támadják,mert nem a meleg singer gyerek rendezte
szerintem simán megállta a helyét a sorozatban minden szempontból :)
anonem 2014 szept. 14. - 17:40:25 Előzmény buncow
Talán Grimm-mesék és az Ezeregy éjszaka meséinek szörnyei tetszenének neked, ott leragadtál. Ez is ugyanolyan mese, érthetõ???
1/10
vizipok56 2014 szept. 13. - 15:36:08 1/10
Ha számológép kell ahhoz, hogy kiszámold, mennyi 2+2, akkor nézd meg ezt a "filmet" - tetszeni fog!
borkasztik 2014 aug. 17. - 08:37:43
Nekem is ez a rész tetszett a legkevésbé. Ez talán annak tudható be hogy rengetegen meghalnak benne. Meg alapból is a bemutató után teljesen másra számítottam. Azt nem mondom hogy rossz de pl a 2. résznek is jobb hangulata volt.
De aztán jött az Eljövendõ múlt napjai ami hál istennek eltörölte ezeket a történéseket így tudva hogy mi lesz a vég kimenetel azt hiszem szívesebben nézem meg ezt is újra :)
10/10
pb69 2014 jún. 10. - 23:37:19 10/10
Bevallom õszintén, nem igazán értem, miért támadják ennyire ezt a részt. Sok helyen olvastam, hogy nem méltó a trilógia elsõ 2 részéhez és csak elcsesztek benne mindent. Szerintem ez nem igaz, szinte tökéletesre sikeredett a lezárás és egyáltalán nem éreztem gyengébbnek az elõdeinél.

Ami nagyon tetszett, hogy itt volt a legerõsebb a filozófiai és ideológiai tartalom. A "szer" feltûnésével új rétegeket adtak a már eddig se egyszerû mutáns-ember és mutáns-mutáns szembenállásnak. Új megvilágításba helyeztek elég sok dolgot, ami elgondolkodtató és idõtállóbbá teszi az egész X-Men jelenséget.

SPOILER!
Szintén nagyon bejött, hogy elég hamar esszenciális karaktereket tüntettek el. Küklopsz, Misztik, X-Prof., aztán a végén Magneto. Végre nem azt kell látnom egy filmben, hogy micsoda küzdelem és harc, de a fõszereplõk valahogy mindig túlélik. Megvan az emberben egyfajta biztonságérzet, hogy bizonyos szereplõk úgyse halhatnak meg.
Na ennek adnak itt egy hatalmas pofont. Innentõl kezdve végig megvan az a feszkó, hogy tényleg bármelyik pillanatban bárki eltûnhet a képbõl. Ráadásul elég változatosan, hisz a halál mellett képességvesztés, önkéntes gyógyinjekció és hasonlók is szerepelnek a repertoárban.

A Prof. és Magneto viszonya zseniális. Ahogy mennek Jean-ért, ahogy Magneto feldolgozza régi barátja halálát, ahogy késõbb leoltja Pyro-t a tiszteletlenségért. A pozitívabb szereplõk reakciója is remekül kidolgozott. A Magneto-Misztik affér is komoly pluszt ad mindkettejük karakteréhez. Nagyon fontos, hogy ennyi rész után is még tudnak mélyíteni egy Rozsomák, Ciklon (Vihar) vagy Magneto szinten ismert karakteren is.
Ami így trilógiaszinten nagyon furcsa, hogy Misztik és a Prof. soha nem találkoznak azután, hogy az Elsõkben szétválnak. Nekem bejön amúgy a dolog, még ha nem szándékos, akkor is. Magyarázható, hogy kerülték egymást és nem akartak egymásnak feszülni. Misztik tarthatott is az öregtõl, mert jól ismerte és a fejébe nézhetett.

Az a kritika jogos, hogy túl sok a mutáns és nem tudunk meg róluk semmit, de engem ez nem zavar. Valahol szükségszerû is. Elvégre nem nézhetjük mindig azt, hogy az X-Men-ek harcolnak Magneto, Misztik és pár új mutáns ellen. Most igazi csata volt, amihez hadsereg kell, ami meg nem 4-5 fõbõl áll.
Arról nem is beszélve, hogy az eztán készülõ filmekben hiába van kevesebb mutáns, de nem sok újat tudtak velük mutatni. Teleportálók, telepaták, extra gyors és erõs figurák, telekinetikus képességek, de semmi igazán új ötlet. Most akkor meg minek nézzük ezek élettörténetét, miért kéne hiányolni annyira a bemutatásukat.
Eleve a filmek közt telnek az évek, történnek az eseménye, mi pedig bekapcsolódunk valahol. Nem kell mindent a szánkba rágni és túlmagyarázni.

Kicsi hibaként talán azt tudnám felhozni, hogy Jean nekem már esetenként túlzás volt. Értem én, hogy új fõgonosz, elnyomott és szabadulni vágyó démoni hatalom stb., de lehetett volna kicsit szofisztikáltabb is. De az külön tetszett, hogy végül Farkas öli meg.

Magneto és a sakkbábu esete érdekes. 3 magyarázat lehet. Az elsõ, hogy nem történt semmi, csak valamiféle természetes dologtól mozdult meg a figura, amit pusztán gondolatébresztõnek szántak. A második, hogy teljesen nem sikerült elvenni a képességét és (ha ugyan jóval gyengébb mértékben is, mint korábban, de) továbbra is képes élni vele. A harmadik pedig, hogy csak idõszakosan hat a szérum, rosszabb, mint hitték és idõvel visszatér a teljes mutáció.
Meklód fia 2014 jún. 07. - 14:01:19
na és még annyit, hogy a húzó karakterek, mint Ciklon meg Farkas, egy kicsit nagyobb hangsúlyt is kaphatott volna. De mindent összevetve, megérdemli a 8 pontot.
Meklód fia 2014 jún. 06. - 19:07:47
gyengébb az elõzõ részektõl, de azért voltak benne jó dolgok.
A Jean-t játszó néni nekem már túlkorosnak tûnt ehhez a szerephez,***SPOILER PÓTOLVA*** jó döntés volt megölni a karakterét.***SPOILER VÉGE PÓTOLVA***
buncow 2014 máj. 25. - 21:51:45
ja még annyi, hogy sírtam azon a kék kutyaemberen :D Kb. annyi szerepe volt, hogy elmondott két mondatot meg nézett drámaian és a végén úgy van beállítva, mintha minden az õ érdeme lett volna :D Beszarás, még a South Parkos mutánsokat hiányoltam, pl. a hereállú kisfiút :D
duckshoot 2014 máj. 25. - 21:47:56
Fú de veszettül megvágták. Ezért érdemes leadni.
buncow 2014 máj. 25. - 21:31:33
Ez az egész X-Men sorozat önmaga paródiája :D Meleg gandalfot különösen nehéz komolyan venni azzal a fantasztikus alakítással abban a fantasztikus jelmezben :D A többi zs kategóriás párbeszédrõl és jelenetrõl nem beszélve, hehe. Kicsit olyan volt mint az Ûrgolyhók, vagy maga a Star Trek, paródiának elmegy, a látvány se rossz, de aki ezt komolyan tudja venni egy percig is annak minden elismerésem :D Az öltönyös kék szõrös kutyaember meg a galambszárnyas gyerek, aki éppen nem pottyantotta le az alatta lévõket, Halley Barrey arany málna díjas alakítása, a közhelyes párbeszédek és monológok :D Mindegy, szórakoztató. Egyszer..
Összes hozzászólás