Yerma

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar-NSZK játékfilm, 107 perc, 1985

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Yerma, a szép fiatalasszony az idilli Andalúzia egyik falujában él férjével. Mindketten gyermek után sóvárognak, de Juan nem tudja teljesíteni asszonya vágyát. A férj a hiányérzetét munkába folytja és próbál a vágyott gyermeket pótolandó minden földi jót megadni Yermának. Yerma és gyerekkori szerelme, Viktor között felébred a szenvedély, de kapcsolatuk a kicsi, tradicionális gondolkodású, de élesnyelvű emberek falujában nem teljesedhet be. Juan sosem mondta feleségének, mennyire szenved a tehetetlenségtől. Az erősödő és belül mélyen eltemetett fájdalom, Juan véletlen halálát okozza.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
tkapi@citromail.hu márc. 20. 08:49:00
tkapi@citromail.hu márc. 20. 08:43:14
"A magyar kritikusok kifogásolták, hogy – feltehetően a koprodukciós partner igényei miatt – Gyöngyössy izzó dráma helyett már-már idillien fotografált melodrámát forgatott. Kifogásként hangzott el az is, hogy a külföldi főszereplők – Gudrun Landgrebe és Mathieu Carrière – sem fizikai adottságaikkal, sem színészi teljesítményükkel nem voltak képesek érzékeltetni a lorcai mondanivalót. " https://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C3%B6ngy%C3%B6ssy_Imre
Lehet, mindazonáltal nagy filmélmény volt.
tkapi@citromail.hu márc. 20. 08:12:39
Thonuzaba márc. 19. 22:58:32
A film első felében azon gondolkodtam, hogy elkapcsolok. Lehet, hogy egy óra kellett hozzá, hogy átérezzem a hangulatát (talán túl "művészi" volt nekem - jelentsen ez a szó bármit is), de az is lehet, hogy a film élénkült meg. Mindenesetre úgy éreztem, hogy a közepétől végre már történik is valami.
DUNAWÖLD márc. 19. 21:25:07
A Port is kunhalmival tanulta a hejjjesssiràssst?!! "Munkàba folytja"
Xxy92 márc. 08. 14:49:02
2021. március 19. (péntek)
21:05
M5

Az M5 igazi filmkülönlegességgel ajándékozza meg a díszes publikumot : ) - - Kíváncsian várom ezt az alkotást!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu