Yesterday

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol zenés vígjáték, fantasy, 112 perc, 2019

Értékelés:

113 szavazatból
Szerinted?

Mi lenne, ha...?
Mi lenne, ha az egész világ elfelejtené minden idők legzseniálisabb zenekarát, a Beatlest?
Mi lenne, ha csak te emlékeznél a felejthetetlen slágerekre?
Mi lenne, ha elkezdenéd játszani a mesés négyes dalait, és egy csapásra világsztár válna belőled?
És mi lenne, ha a hirtelen hírnév kikezdené a magánéletedet?

Az IGAZÁBÓL SZERELEM írójának és a GETTÓMILLIOMOS rendezőjének új, romantikus vígjátékában ezekre a kérdésekre is választ kapunk idén nyáron.
Bemutató dátuma: 2019. június 27. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
sexykex ápr. 12. 10:38:34 9/10
Egy fantasztikus ötlet. Nem csak fantasztikus, de félelmetesen jó is. Tökéletes zenékkel! Amikor a népek már megőrültek a Beatlesért, én még az első táncdalfesztivált néztem a televízióban és mire igazán őrült lettem, már inkább rockzene szólt. Led Zeppelintől a U2-ig számtalan kedvencem volt, de a Beatles örök szerelem. És egyre inkább az lesz Danny Boyle is, mert gyermeki naivitással szürcsöltem új limonádéját.
Bordács Andrea ápr. 02. 23:53:44 Előzmény WynNyback
Az egyrészt a te hibád, hogy a gyerekeid nem ismerik a Beatlest, de ez a film amúgy sem a Beatlesről szól
Bordács Andrea ápr. 02. 23:51:40 Előzmény statham
Hát az már a te hibád, hogy Beatles-filmre, valami remake-re vágysz. Ez a film teljesen másról szól, a legkevésbé sem Beatlesről
vuvuvu febr. 06. 01:10:54 Előzmény szenbanyasz@gmail.com
"nem raktak bele pc-skedést, érzékenyítést és kultúrális marxizmust." Azért pl. volt egy WOKE-utalás a filmben... amikor a főhős a White album címet javasolta, akkor arra azt mondták hogy az nem lehet, mert túl white... (ennyit a társadalomkritikáról DB-módra :-) PS BTW DB még mindig zseniális, éljen soká!
vuvuvu febr. 06. 01:06:41 Előzmény WynNyback
"A gyerekeim és a korosztálya (20 alatt) nem ismerik a Beatlest. " Lehet hogy a film pont róluk szól ? Az újszülöttnek minden vicc új...
vuvuvu febr. 06. 01:05:31 Előzmény statham
Nézd meg a Trainspotting-ot és a Gettómilliomost, és akkor megérted hogy ez egy Danny Boyle-film :-) Bár a film totál fikció, ugyanakkor fejet hajt a Beatles előtt... Ed Sheeran hihetetlen jófej, hogy elvállalta saját magát és hogy van annyi önirónia benne hogy kimondja "ő Mozart, én meg Salieri"... Nagyon tetszett, ahogy a Trainspotting és a többi Boyle-film is. Nem kell Beatles-remake-et várni, viszont észre kell venni a társadalomkritikát, az elrejtett apró utalásokat, persze ehhez kell némi tájékozottság a világ dolgaiban :-)
WynNyback jan. 06. 08:49:04
A gyerekeim és a korosztálya (20 alatt) nem ismerik a Beatlest. Ezért a film nem is tudta őket megszólítani.
szenbanyasz@gmail.com 2021 szept. 05. - 22:21:47
Érdekes, eredeti a film alapötlete, és a megvalósítás is elég ahhoz, hogy elszórakoztassa az embert két órán át. De abban is egyet értek itt a néhány előttem szólóval, hogy a szerelmi szálat nagyon nem találták el: nem világos, miért szerelmes a két főszereplő egymásba, és ha azok, akkor a "nagy esemény" előtti 10 évben miért nem jöttek össze, és az esemény után mi változott. Ezért a szerelmi szál eléggé súlytalan, nem tud nekik drukkolni az ember.

Aztán az is kicsit elszalasztott lehetőség, hogy szerintem a mai zeneipar a régi Beatles dalokat rettenet tüc-tüc szarokká hangszerelné és formálná át - erre egyébként van is egy-két utalás a filmben ("Hey, dude"), de nem vitték végig, gondolom azért, hogy a dalok úgy szólhassanak, ahogy mindenki ismeri őket.

Végül érdekes megjegyezni azt is, hogy "színvak" castinggal működött a film és ez jó. A főszereplő karaktere egy átlagos brit figurára van megírva, és annak ellenére is meghagyták annak, hogy színesbőrű színész játsza, tehát nem raktak bele pc-skedést, érzékenyítést és kultúrális marxizmust. Egyszerűen csak hagyták, hogy egy brit karaktert egy színész játszon el, aki mellesleg színesbőrű is, (és egyébként szerintem kifejezetten jól játszott).
5/10
rajdi 2021 aug. 28. - 11:49:32 5/10
A lényeg: akik egy 1bites, klisékkel teli szerelmes filmre (akarom mondani romantikus vígjátékra) vágynak, azok megkapják egy érdekes történet és jó zenék kíséretében, adhatják rá a 7-8-9 pontot. Akik egy jó sztorira vágynak, Beatles számokkal, kapnak mellé egy bugyuta szerelmi szálat ami le is oltja a lámpát, bármit is vársz: 2-3-4 pont.
1/10
statham 2021 jan. 17. - 16:43:22 1/10 Előzmény Oooo
Sure, I do! ;-)
7/10
Oooo 2021 jan. 17. - 15:16:35 7/10 Előzmény statham
Keep calm and love the Beatles. ;-)
1/10
statham 2021 jan. 17. - 12:19:01 1/10
Az IGAZI Beatles-rajongók nagyon, de nagyon messze kerüljék el ezt a filmet! Soha nem szoktam filmeken felhúzni magam, de itt olyan szinten gyalázzák meg és tapossák földbe a liverpooliak örökségét, hogy sírni volna kedvem. Ami zenei érték az nevetségesen le van butítva, a dalok hangszerelése és átdolgozása valami borzalom, a srác fahangja bűn rossz... de ha netán mégis képes vagy ezek felett elsiklani, ott van ez a giccses, szirupos, trendi külsőségekbe ültetett pörgős sztori, ahol 5 percenként nyomják az arcodba a mobiltelót, meg a közösségi oldalakat... Ez utóbbiaktól folyamatos hányingerem volt. Ed Sheeran, a készítők és saját maga által is felmagasztalt istenkaraktere meg maga volt a nagybetűs RÖHEJ! :))) Komolyan ezt a nyikhaj jútyúbert (és az ő szerzeményeit) hasonlítjuk a Beatles-hez és a csodás dalaihoz?!?! Óriási Beatles-rajongóként mondom: katasztrofális élmény volt.
8/10
Nótárius 2020 dec. 05. - 02:09:38 8/10
Vajon mi lesz ebből? - kérdőjelű kíváncsi hümmögéssel kezdtem el nézni, de aztán nagyon gyorsan és jólesően bevonzott ez a számomra inspirálóan érdekes fikciójú, elgondolkodtató üzenetű, ugyanakkor derűs emberségűen jó hangulatú, különös humorú vígjáték.
Nyilván a Beatles iránti elfogultságomból is következően, de aggályok nélküli várakozásteli jó kedéllyel vettem "komolyan" a film abszurd alapötletének minden ága-bogát. Olyannyira, hogy átélve a filmbeli rácsodálkozásokat, a Beatles kissé sután elhangzó számait is, szinte az új élmény közelítően teljes illúziójával, bele-beleborzongva hallgattam.

Mindemellett, a lényegét nem érintő esetleges kifogásolhatóságaival együtt is, feltétlenül ajánlott: az unt sablonoktól elütő, szívmelengetőn romantikus történetre és a szertelenül boldogságos végkifejletre fogékonyaknak, is! ;)

8/10
trev 2020 aug. 13. - 07:29:31 8/10
Sosem szerettem a Beatlest. Talán ezért tudok a filmre 8-at adni.
7/10
tompili 2019 dec. 31. - 10:50:45 7/10
Jó ötlet, kicsit lapos megvalósítás. Azért meg lehet nézni 1x.
perry 2019 nov. 10. - 13:10:34
Előre bocsájtom nagy Beatles kedvelő vagyok és Ed Sheeran-t is csipázom. 2. nem akarok és fogok mások véleményéről értékítéletet alkotni. Cserében magam is elvárom aki elolvassa nyugodt szívvel lépjen tovább. 3. Számomra Danny Boyle tehetséges rendező. Ezek után magam azt mondom : szeretem az angol humort és a vicces helyzeteket és bemondásokat. Tény, hogy Boyle is nagy Beatles rajongó lehet, meg aztán amúgy is a zenés megasztárokkal tűzdelt filmes megvalósítások korát éljük. Ami érdekel ebből a filmből az a kisember a nagyvilágban, vagy a sikert elérni más hátán "felmászni a csúcsra" koránt sem etikus cselekedete, végül pedig néhány snitt zene mogulokról egy iparról ami bedarál, megcsócsál és rendesen kiköp. Számomra inkább az volt a probléma , hogy bár szerethető a film és nem győzöm hangsúlyozni Patel /Malik/ előadása is megindító a több szálon futó cselekmények hol elvarrás nélkül elhalnak , hol pedig sajnos tényleg forgatókönyvi üresjáratok miatt az én figyelmem is lankadt. Mert ugye nézhetem úgy is , hogy mindennek ára van a hazugságnak és a sikernek, ne engedjük el a szerelmet. Talán jobb valakivel otthon ülni mint LA-ban mérhetetlenül egyedül lenni. Mert ha ezen az úton jársz akkor termék vagy egy csilingelő pénztárgép leszel, bár azt mondják van az a pénz ami boldogít, vagy mégsem? Mert ebben a filmben van aztán minden szentimentális csavar a végére és tudom , hogy az én életemben is volt választás amit nem tudom a mai napig , hogy jól oldottam meg? Mert ezekből a pillanatokból születnek meg a műalkotások mint ahogy a Beatlesnek is voltak történeti amik nem a popikonágukból születtek sokkal inkább a hétköznapjaikból.
6/10
dandelion83 2019 nov. 03. - 16:07:31 6/10
Kevés volt, pedig nem támasztottam a filmmel szemben nagy elvárásokat. Beatles-t imádom, de ez a film nem volt méltó arra, hogy közvetve, de róluk szóljon. A szerelmi szál pár mondata eltalált, de csak azért, mert voltam hasonló helyzetben. Az alapötlet sem tetszik, adott volt egy gyengécske, elcsépelt szerelmi történet, és jobb híján egy legendás zenekart tettek le mellé, hogy feldobják. Nem sikerült. Valószerűtlen volt az egész, és a jó szereplőgárda sem tudta megmenteni.
Fecni007 2019 okt. 28. - 12:34:19
Egy óra után feladtam. Untam.
3/10
dave555 2019 okt. 26. - 16:34:26 3/10
Ez mégis mi volt? Nagy reményekkel kezdtem el nézni, baromi érdekes volt maga a koncepció, kezdetben a dialógusok, jelenetek is viccesek voltak, az eleje egész szórakoztató volt. És akkor eljött a felénél egy pont, ahonnan kuka az egész. Bejött a képbe egy idegesítő "szerelmi" szál, amivel elrontották az egészet. Szó nincs igazi érzésekről, a női szereplő kifejezetten irritáló volt, két olyan ember adta elő ezt a nyavalygást, akik maguk se tudják, hogy mit is akarnak, egy biztos: nem szerelemesek, mégis elő van adva, hogy hatalmas érzések vannak a vásznon. A "legendával" való találkozás - nem akarok spoilerezni - érdekes ötlet volt, hatalmas ziccer, amit szintén kihagytak. És most tényleg spoiler jön...

És végül is mi derült ki abból, hogy mi is volt ez az egész? Semmi. De jó, oké, fogadjuk el, hogy ez egy mesefilm, végül is egy mesében előfordulhat bármi, akár az is, hogy sosem volt Beatles, rendben van. De mi az, hogy van két ember, akik meg emlékeznek rá, hogy volt Beatles, mármint a főszereplőn kívül? Mi? Hogyan? Óriási csalódás volt a film. Nagyon magasra tette a lécet az alapfelvetéssel, és nagyon a padlón, vagy inkább a föld alatt kúszott el alatta. Egy förtelmes giccsparádé lett belőle, de persze a giccset is lehet jól csinálni, lásd Love Actually. De ez rossz volt. És nyilván azt a képzetet erősíti az emberekben, amit a legócskább hollywoodi filmek is, hogy természetesen egy érzés akkor az igazi, akkor a legnagyobb a szerelem, ha azt egy stadionnyi ember előtt vallják meg. Mintha ez nem két emberre tartozna. Mintha nem lenne gusztustalan ennyi ember elé kivinni a szerelmet és feltálalni. Hányinger. És persze innentől kezdve az idiótáknak ez a referencia. Így kell ezt csinálni. Megyek és megkérem a csajomat a fradi-dózsán. Kész!


10/10
deadscott 2019 okt. 26. - 09:14:46 10/10 Előzmény deadscott
örökérvényűségéről*
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu