Zarafa

Bakancslistához adom
6 éven aluliak számára nem ajánlott francia-belga animációs film, 78 perc, 2012

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

A majomkenyérfa alatt egy idős férfi mesél a gyerekeknek. Maki, a tízéves, a rabszolgakereskedők kezéből megszökött kisfiú és Zafira, az elárvult zsiráf barátságának történetét. A zsiráfot az egyiptomi pasa küldte Franciország királyának, X. Károlynak. A pasa Hasszánt, a sivatag hercegét bízta meg azzal, hogy az állatot Franciaországba szállítsa. Ám Maki elhatározza, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza ezt, és visszavigye az állatot a szülőföldjére. Megszökteti Zarafát, és ezzel egy kalandos utazás veszi kezdetét.
Forgalmazó: MTVA

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
IamTwo 2020 dec. 21. - 22:54:38
Bevallom, hogy az egymást követő anakronizmusok (pasztörizált tej, hőlégballon) és más szamárságok miatt végül nem bírtam végig nézni. Már az elején felhúztam a szemöldököm, hogy még ebbe a rajzfilmbe is muszáj volt egy szarós poént beletenni, de a szirtakinál dobtam le végleg a gépszíjat.
Kit Fisto 2018 febr. 25. - 18:57:56
A jobbak közül való, a klasszikus rajzfilmes hagyományokat követi, a történet jó, pihentet, kikapcsol, felnõttek és gyerekek is élvezhetik, de egy kicsit hosszú. Végülis olyan, mint egy kalandfilm, csak rajzolt.
8/10
killroy 2014 jan. 27. - 09:42:31 8/10
Nagyon szép történet, igazi családi film. Nekem elsõre gagyinak tûnt a rajz, de ehhez a filmhez ez teljesen illik, így megkövetem a készítõket. A szinkron is nagyon rendben van, és tipikus francia film, aki szereti, annak nagy pozitívum, mind a történetvezetésben, mind a dramaturgiában tettenérhetõ. És ami külön jó pont, hogy minden fõszereplõrõl megtudjuk, hogy a történet után, hogyan folytatódott az élete. Szóval, nekem bejött :)
9/10
Gustaff 2013 márc. 19. - 11:14:30 9/10
Mestermunka. Gyonyoru rajzfilm, preciz minden reszlete. Kelet-afrikatol a meses keletig. A hatterzene is nagyszeru. Nem annyira szirupos mint a Disney rajzfilmjei, a szereplok se fakadnak dalra. Amolyan Indiana Jones - szeru kalandfilm. Szerencsere meg valaki rajzol 2D-s rajzfilmeket is itt-ott!