Zeitgeist: Addendum

Bakancslistához adom
amerikai dokumentumfilm, 123 perc, 2008

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
hanguktaekwondooo 2014 jan. 12. - 12:05:39 Előzmény wake up
A felvetéseidben határozottan mozog valami,
de a film úttörõmunka.
Elképzelhetõ, hogy egyelõre azért nem említették a háttérhatalom játszmáit,
szerkezetét, mûködési mechanizmusát stb. mert szó szerint ennyi fért a filmbe.
A biológiai felvilágosítást sem a Káma -szútránál kezdik, hanem nagyvonalakban és érthetõvé téve, mi, hol és miért van.
természetesen ez csak egy gondolat, mert ugyanakkor nagyon fontos dolgot kapirgálsz
8/10
Sadenal 2014 jan. 08. - 23:01:36 8/10
Jó kis doku. volt, bár az elsõ jobban tetszett, mert ez a pénzügyi dolog kicsit kacifántos volt nekem. Majd megnézem a 3. részt is. :)


8/10
6/10
wake up 2012 febr. 04. - 22:29:50 6/10
Nagyon sokan emlegették a Zeitgeist filmeket, az elsõ 3-at meg is néztem. Amikor én leültem elé, már egy ideje túl voltam az "ébredésen", azaz azoknak a problémáknak a felismerésén, amit a film sorol. A pénzrendszer, a hitelközpontú világ, a hazug média... és hasonló felismeréseken. Jó indulás hozzá az Ébresztõfilm. Aki még nem látta, keresse a nagy videómegosztón, fenn van magyar felirattal. Nekem az változtatta meg az életem.

A Zeitgeist filmek problémasorolós részei nagy igazságokat tartalmaznak, de egy fontos dologról nem tesznek említést, vagy elodázzák. Méghozzá a Háttérhatalomról (Más neveken is ismert. Aki tudja, az tudja). Ez már eleve fura, mondhatni gyanús. Aztán amikor a problémák megoldásaként felvázolják a Venus Project-et, mint ideális világot, még gyanúsabb. Csak én látom úgy, hogy ez egy nagyon diktatúraveszélyes világ lenne? Egy uniformizált élet? A kommunizmushoz, szocializmushoz nagyon hasonlító elemekkel? Nem biztos, hogy igazam van, úgyhogy nem szeretném, ha a nagy Zeitgeist hívõk nekem esnének, de fel szerettem volna vetni ezt a nézõpontot is. Gondolkodjunk el egy kicsit, nehogy egyik megtévesztésbõl ébredve a másikban találjuk magunkat!
Valamint érdemes azon is elgondolkodni, hogy míg a Zeitgeist a problémák közt említik a gyors népességnövekedést is, addig a megoldás oldalon egy olyan világkép áll, amelyben valószínûleg sokkal több gyerek születne, mint a mostaniban, és hosszabb ideig is élnénk. Spoiler, ha itt érdekes az ilyesmi: Több gyerek születne, hiszen az embereknek nem kellene dolgozniuk, nem lenne pénz (így pénzügyi gondok sem), minden szükséglet bõségesen kielégíthetõ lenne. Persze nem azt akarom mondani, hogy gyerekeket szülni baj, dehogy. Én magam is 3-4-5 gyerkõcöt vállalnék, ha biztosítva lenne, hogy fogom tudni etetni, ruházni õket, és még sok idõt is tölthetek velük. Ha a mai stresszes, magunkat halálra dolgozós mindennapok nem nehezítenék meg ennyire a gyerekvállalást, de akár csak a párkapcsolat fenntartását, nem is beszélve a házasélet gyakorlásának gyakoriságáról.
Szóval én azt mondom, érdekes filmek a Zeitgeist filmek, de ezeket is érdemes némi fenntartással kezelni. Kezdetnek pedig inkább az Ébresztõfilmet ajánlanám.
canis minor 2010 ápr. 08. - 03:49:58
Így megtekintés után elõször azt akartam írni,hogy ezt a filmet minden iskolában kötelezõen vetíteni kellene,DE be kell lássam ez naiv idealizmus lenne. Mindenesetre kár.

Másodszor, olyan ez a a film mintha a földönkívüliek alkották volna VAGY mintha a nagyon távoli jövõbõl faxolták volna vissza,a Föld majdani lakói, az emberiségnek: -Emberek, lássátok így kellett volna csinálni.

Így a film azért végtelenül idealista mert mintha nem is a mi fajunkról/hoz szólna A filmben felvázolt társadalomhoz legyen az bármennyire szép,vonzó,igazságos,élhetõ az emberiségnek NINCS semmi köze,sajnos.Ez nem a mi jövõnk. De bárcsak tévednék.
10/10
Lyl 2009 okt. 19. - 15:07:32 10/10
Szerintem pusztán azért nem írt még ide senki, mert nem tudta, hogy fent van a Port-on. :)
Most vettem észre én is.
Amúgy ez már egy mozgalommá vált, nagyon elgondolkodtató, csak ajánlani tudom, akár továbbgondolásra is.
Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!