Film

Zero Dark Thirty - A Bin Láden hajsza /Zero Dark Thirty/

magyarul beszélő, amerikai thriller, 157 perc, 2012 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

209 szavazatból
Szerinted?
2001. szeptember 11-én támadás érte Amerikát, összeomlottak a Világkereskedelmi Központ ikertornyai, megtámadták a Pentagont, egy eltérített repülőgép pedig lezuhant. Az akciót az al-Kaida nevű terrorszervezet hajtotta végre, melynek vezetője Oszama bin Láden volt. Az amerikaiak hajtóvadászatot indítottak utána, ám a rettegett terroristának mindig sikerült egérutat nyernie. Egy kis CIA-ügynökökből álló csoport azonban nem adta fel, hogy a nyomára bukkanjon. A tízéves embervadászatot végül siker koronázta.

Bemutató dátuma: 2013. február 21. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

Vélemény:


2016. május 29. 20:55
Nagyon hosszú, és helyenként unalmas film volt, de ez nyilván tudatos, hogy bemutassa, milyen az, amikor éveken keresztül hajtod ugyanazt a verklit, keresed az összefüggéseket, próbálod kiszűrni a hamis nyomokat. A Summer of Sam volt még hasonló.
Nekem a szereplők egyáltalán nem tetszettek, amúgy sok kedvenc színészem feltűnt a filmben. De itt mindenki olyan felejthetően játszott, sajnos jól alakítani csak jól megírt szerepeket és jó rendezéssel lehet, és azért ez nem a Jack Nicholson-kaliberű gárda.

SPOILER:

Írta valaki, hogy milyen amatőr módon engedték be a támaszpontra az amcsik a terroristát, aki felrobbantotta a CIA-ügynököket, magával együtt. Az IMDB-n is írják, hogy a valóságban az a fickó rendszeresen járt ki-be a támaszponton, régóta ismerték és senki nem számított arra, hogy egyszer magára köti a bombamellényt.

2016. május 2. 14:04
Idegesítő szereplők, Mayától konkrétan hánytam, a hangjától kezdve a mesterkélt magatartásáig minden taszított rajta. Megkönnyebbülés volt látni, ahogy a barátnőjét legalább kinyírták egy robbanásban, így kevesebb nyafogást kellett hallgatni. Nem tudom melyik volt a rosszabb: többgyerekes anyuka által levezényelt csajos este, ahol pezsőn cuppognak a mesterügynökasszonyok, belőtt séróval és natúr sminkkel, és arról faggatják egymást, hogy sikerült e végre lefektetni a férfi kollégát... vagy az, mikor parókával a fején adja a kemény csajt, aki helyett a kétbites droid katona veri a rabot.

2016. február 8. 22:23
Egy a sok amcsi mese közül. Ki hiszi el az egészet, ha mielőtt bárki látta volna, bedobták a holttestet a tengerbe. Hülyének nézik a világot!

Összes hozzászólás