Zsarutörténet

Bakancslistához adom
Flic Story
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia-olasz krimi, 107 perc, 1975

Értékelés:

51 szavazatból
Szerinted?

1947 szeptembere. Az egyik előkelő szórakozóhely csendjét hirtelen fegyveres támadók verik fel. A személyleírásból és a módszerekből azonnal világossá válik, hogy a tettes Émile Buisson, az elmegyógyintézetből megszökött hidegvérű rablógyilkos. Az üggyel Borniche-t bízzák meg, aki nemrég van a rendőrségnél, és bizonyítani szeretne. Számára ez lehetne a nagy fogás, az ígéretes esély, hogy körzeti vezetővé nevezzék ki és végre feleségül vehesse Catherine-t... A film igaz történeten, Borniche felügyelő emlékiratain alapul.

Stáblista:

Szereplők

Roger Borniche
Mario Poncini
Raymond Pelletier
Paul Robier

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Tiberio 2023 aug. 04. - 00:19:15 10/10
Ugyan mit is kezdhetett volna egy európai szellem amerikai közegben? A választ tudjuk: a 'Meghalt egy ember' totális kisklás volt. Európai szellem maradjon a kaptafánál, rendezzen európai filmet. Így történt, hogy nem sokkal később Deray remekművet rendezett. A Zsarutörténet c. film minden sallangtól mentes, szikár, tömény, zömök mű, mint egy gránittömb. Csak ennyi kell: azt tenni, amihez értünk, vagy még inkább, amik vagyunk.
5/10
Lámai Dala 2023 aug. 03. - 23:15:25 5/10
Olyan semmilyen volt az egész film.
Nagyon lejött, hogy 2lon nem sok olajszintet nézett életében.
Gondolom mindig volt vki, aki +csinálta helyette.
A másik baromság a filmben, hogy szeptember közepén nem jellemző a hó.
1947 szeptember 12-én pénteken, csütörtököt mondott a bűnöző stukkere.
Muhaha.
10/10
DUNAWÖLD 2023 aug. 03. - 23:06:47 10/10 Előzmény DUNAWÖLD
Ld. lentebb. Neki is van gyűjteménye
10/10
DUNAWÖLD 2023 aug. 03. - 23:03:46 10/10 Előzmény Évi68
Be lehet szerezni sok Delon- filmet.
Évi68 2022 aug. 01. - 21:51:11
Na végre más Delon filmet is találnak, nem csak a Zorrót és az Asterix-t. Kuriózum volt számomra
ilali 2016 márc. 22. - 13:34:15
***SPOILER***
„B.:- Vannak napok …”
***SPOILER VÉGE***
Ennyi a különbség.
Bûnözõt még nem hallottam, hogy legalább elképzelte volna, milyen lehet normálisan élni. Bármit jelentsen is a normális. Legalább nem mások kárára, másokat zaklatva.
Lincoln Hawk 2015 máj. 12. - 16:36:29
Ami a Delon által megformált karaktert illeti, eleinte csakugyan kissé visszafogottak voltak az árnyalatok (a munkában nem feltétlenül lelkes [tehát olykor passzív], a sajtóval jó viszonyt ápol [tehát önmenedzselésben azért jó], a fõnökének visszaszólogat [tehát önérzetes], a letartóztatottakkal való humánus bánásmód híve [tehát tudja, hol a határ, betartja az elõírásokat], és még a barátnõjével is emberi - ezekbõl azért összejön egyfajta személyiségrajz), a végére viszont szerintem egész jól megmutatkozott, milyen ember. Arra a jelenetre gondolok, amikor SPOILER!!! konkrétan megzsarolja a fõgonosz utolsó szövetségesét, hogy ha feldobja a fõnökét, megmentheti a felesége életét. Mondja is neki a fickó, hogy undorodik. Mire õ valami ilyesmit felel: "Én is. De nincs más választásunk, se magának, se nekem". Másutt meg azt mondja, ha nem zsaru lenne, bûnözõ lett volna belõle. SPOLIER Szóval szerintem kissé cinikus figura, aki pontosan tudja, hol a helye, pontosan tudja, hogy bizonyos mértékig kényszerpályán mozog, ugyanakkor céltudatos is, tehát nincsenek morális aggályai, ha a rosszfiúk elkapásáról van szó, épp csak a fizikai fenyítéstõl zárkózik el. (A filmbõl ki is derül, miért.)

Nekem inkább a másik fõalak, Trintignant karakterével vannak problémáim. A lényegi kérdés: most akkor valóban õrült volt-e, vagy sem? Delon egyszer azt mondta róla (a barátnõjének), hogy nem, másodszor (másvalakinek), hogy igen, az. Trintignant alakításából meg nem derült ki egyértelmûen. Csak annyit láttam, hogy kegyetlen alak, szeret ölni: akkor is használja a fegyverét, amikor nem feltétlenül kellene.
5/10
marxengelszleninsz 2015 máj. 12. - 10:55:25 5/10
Szó mi szó nem rágtam le a körmömet a film alatt, de azért meg lehetett nézni. Nekem nem is a tempójával volt bajom, inkább az atmoszférájából hiányzott több feszültség. A film dinamikája számomra mindvégig kicsit lapos volt.
Ami a történetet illeti, a legnagyobb kérdõjel számomra a zsaru figurája; a film végén sem sikerült sem szakmailag sem emberileg elhelyeznem ezt a személyt.. bár a sajtó szuperzsaruként emlegette a filmben, nekem inkább az jött le, hogy állandóan két lépéssel le van maradva, szarvashibákat követ el, a hozzáállása hányaveti és nemtörõdöm, az elfogásos jelenet pedig már több mint kacifántos.. szóval nekem ez a zsaru figura valahogy nem jött be..

Csak egy érdekesség: a szinkron jól megtréfált, ugyanis a film a felügyelõ belsõ monológjával indít Fülöp Zsigmond hangjával, aztán az elsõ jelenettõl hirtelen Sztankay lesz belõle.. hogy ezt ki találta ki és miért..
Lincoln Hawk 2015 máj. 11. - 07:38:16
Jó kis film volt ez, még ma is nézhetõ, bár a tempója csakugyan kissé lassú így a XXI. században. Számomra talán a SPOILER a fogadóban játszódó jelenet a legemlékezetesebb (nem sokkal a vége elõtt), amikor Delon barátnõje leül a zongorához, és a többszörös gyilkos megkéri, hogy játsszon neki valamit, mire a többiekben megáll az ütõ, a lány meg a gyilkos meg jól elcseveg Chopinrõl meg Piafról. SPOILER VÉGE!! Szóval, ez a jelenet csillagos ötös, a filmre összességében háromnegyedet adnék.
6/10
efes 2013 nov. 17. - 11:39:47 6/10 Előzmény goodboy
remek volt a csigaevés, de azért a coq au vint megvárhatták volna a végén... :)
goodboy 2012 szept. 28. - 06:00:52
Igazi klasszikus francia krimi. Aki mast mond az hazudik.
10/10
Ayrton Corvus 2011 jan. 02. - 16:20:27 10/10
Már bocsáss meg, de ez a film Roger Borniche önéletrajzi regényébõl készült. Borniche valószínûleg láncdohányos volt. Amúgy Borniche, ha jól számolom idén lesz 92 éves.
Delon és Trintignant kihozták a maximumot a két karakterbõl. A legjobb Zsarus Delon film. A Delon dvd gyûjteményem egyik kedvenc darabja.
10/10
Ayrton Corvus 2008 aug. 18. - 19:00:22 10/10
Delon magasan legjobb zsarus filmje, ráadásul ez egy életrajzi regénybõl született.