Zsötem

Bakancslistához adom
magyar filmdráma, 86 perc, 1992

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

A végtelenül naiv Anita halálosan szerelmes Laciba, a kisstílű, nagydumájú vidéki gengszterbe, akinek Szilvi is a kedvese. Hármasban kimennek Bécsbe, ahol Laci olcsón eladja a két lányt egy peep-show-nak. Filléres helyeken élik a "nagyvilági életet", amíg Szilvi meg nem unja és le nem lép. Laci utánarohan, erőszakoskodik vele, ezért letartóztatják. Szilvi eltűnik, Anitát kiutasítják az országból, de a lány ott marad. Ügyvédet szerez Lacinak, aki megfogadja, hogy megöli Szilvit. A két lány egy nap véletlenül összefut.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
yester 2016 ápr. 22. - 22:43:54
A Kerekes nagyon Giulietta Masina figurára van beállítva (Cabiria éjszakái) :)
dreamer1 2013 máj. 03. - 19:41:43
Nekem tetszett jók voltak a szereplõk és a téma sem volt lerágott csont.Börcsököt egy ideig baromira megutáltam a szerepe miatt(mert jó volt benne)azt gondoltam ez a nõ az életben is ilyen.De azóta láttam színházban is és megkedveltem.Hiába egy jó színész mindent el tud játszani.Kerekes Évának akkor eléggé ment a szekér a "kis ázott veréb" szerepében jó volt.A film zenéje nekem is megvolt kazettán még a Mûvész moziban vettem meg azt hiszem, Peter Ogi írta egyébként.
8/10
kgyuri0 2009 nov. 14. - 02:08:15 8/10
Nagyszerû volt.

Elképesztõ, hogy mnnyire szinte lemérhetõ a sok “akciódús” amerikai szemét romboló hatása, ha jól látom, eddig 2-n voltunk, akiknek tetszett.

Pedig a lepukkant nákozós magyar mácsó Lukátstól már-már mátégábori szinten jó volt. De ez csak vicc egyenrangúan remek mind a kettõ.
Le a kalappal SalamonA elõtt, zseniálisan néhány odavetett jelzéssel, egy-egy szóhasználaíttal, hangsúllyal ezeroldalakat tömörít.

De a két lány is! Meg mindenki,aki cask megjerlent a képen!
És a zene! Tényleg!
De mi lett KerekesÉvával?
(remek volt a szeplõs bõre – SalamonA telitalálata!)
marie1 2009 nov. 13. - 22:25:14
Pont 19 éves voltam, mikor a Mûvészben láttam a filmet az elsõk között. Akkoriban nagyon mentek nálam ezek az egy kaptafa magyar filmek, de ez valami rémesen uncsi, közhelyes, hétköznapi volt, tele káromkodással. Épp volt "szerencsém" összetalálkozni a rendezõvel a moziban, és jól "beolvastam" neki. :-DD Ugyan mi célja volt, azzal, hogy legyárt egy sokadik mondanivalótlan filmet? (Meteo, Szédülés...Eszkimó asszony..meg ilyesmiket néztem akkoriban .) Szóval unalmas volt és közhelyes.
feketevipera 2009 márc. 25. - 19:21:00 Előzmény Helios
Igen, osztom a véleményedet, nekem se jött be a film. Valamiért nagyon vontatottnak tûnt számomra, és szerintem az igazi drámaiság valahogyan elmaradt. A veszekedések helyenként a ripacskodás határát súrolták, legalábbis az én értékítéletem szerint. Akkoriban valószínûleg újdonság volt mind a téma, mind a környezet, és hát az egészet felfoghatjuk szimbólumként is: a magyarok a szabadságra, valami újra vágynak, de zsákutcába kerülnek. Mindenesetre nálam is az az egyszer megnézhetõs kategória.
Helios 2009 márc. 10. - 23:03:38
Hát... ez pont azt mutatta hogy ez a lány mennyire naív és buta. Szerintem amúgy nem volt nagyszám egyszer megnézhetõ de lehet hogy csak régi film és nem voltam ráhangolódva. Azért a színészekért érdemes a story elég lapos.
mozlbuzl 2009 márc. 10. - 22:12:09
nem mondok semmit, csak idézek a filmbõl:
"állítólag már 500 meg 1000 fekvõtámaszokat nyom, meg a falba karatézik"
és ezt nem viccbõl mondták...
perry 2009 márc. 07. - 16:08:19
Piti alakok, piti "wumenek" ez a Zsötem.
Kölcsönvéve Geszti elhíresült sorait.
Fordul a világ (1992), de merre is? Milyen lesz ez az új világ: boldog idilli, vagy kisstílû alakok butácska szerelmes libák, akiknek már Bécs is Amerika?
Erre keresi a választ Salamon András ebben a moziban. Dokumentumfilmes múltja hasznára válik a mozinak. A fikció ellenére feszes és jól adagolt képi ritmusban peregnek az események, mondhatni híradószerûen.
A fõszereplõ hármas pedig biztosíték arra, hogy színészileg minden a helyén "mûködjön", személy szerint nekem Börcsök Enikõ.
Talán a legjobb megfogalmazás erre afilmre Európa alulnézetbõl és egy road movie kombinációja.
Lepattant amerikai batár és kis magyar álom.
Ami még külön szót érdemel az a mozi hangzó anyaga.
Peter Ogi és a Spions zenekar.
Ma a magyar alternatív zene õsének tekintik, számaikat sok zenekar játszotta, és olykor játssza még ma is. Habár kevés felvételt hagytak maguk mögött, és kevés koncertet adtak, emlékük és a dalok önálló életet élnek. 1978-1982 - Párizs, London 1980 és 1982 között egy kislemez és egy album jelenik meg az EMI-nál, a szövegíró és a producer Malcolm McLaren (Sex Pistols) volt.
Egy szóval jó kis mozi.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu