Zűrös viszonyok

Bakancslistához adom
Sandheden om maend / Truth About Men
16 éven aluliak számára nem ajánlott dán romantikus vígjáték , 90 perc, 2010

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Mads épp összeköltözik gyönyörű barátnőjével, Marie-vel, mikor hirtelen elfogja a kétség: ez lenne az élet értelme? Ez lenne az, amiről mindig is álmodott? Ez lenne az igazi boldogság? A kétségek addig-addig gyötrik, míg elhatározásra nem jut: mindent hátrahagyva felkerekedik, hogy megtalálja az élete értelmét. Ez a küldetés pedig új kapcsolatokkal és szakításokkal, új barátok szerzésével és régiek elveszítésével jár, míg végül Mads rá nem jön arra, hol is keresse az örök boldogságot.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Cukros csirkecomb 2021 okt. 29. - 01:14:48 8/10 Előzmény dandelion83
Igazad van, tényleg nem hagy nyomot. Láttam már ezen a csatornán kb ilyen szinten leértékelt filmet, amin aztán napokig tudtam töprengeni. Ezen valóban nem fogok. Közben jól szórakoztam, érdekelt is, kezdtem várni tőle dolgokat...

itt már SPOILER lehet:

... de aztán a vége leült, vagy egyszer csak vége lett...? Pedig ott kellett volna történnie valami olyannak, amitől azt érzem, hogy eljutottunk A-ból B-be. De csak körbejártuk a semmit. Az utolsó pár percért vontam le a pontokat. Bár voltak a filmben kifejezetten találó, jól megfogott, jól filmre írt részek, a végére mégis távol maradtunk a madáchi "ember, küzdj, és bízva bízzál" konklúziótól. Vajon miért...? Talán azért, mert ez a fickó sosem küzdött igazán. Hébe-hóba próbálkozott, de sosem küzdött.
8/10
The Cortez 2021 márc. 31. - 23:02:40 8/10
Skandináv Woody Allen-film.
A dán létére meglepően pörgős dramedy, valóban egy tipikus alleni szenvedéstörténetet mesél el, csak sokkal depresszívebben és valamivel elvontabban. Az elején kapunk egy hiteles, főként a kiégésről szóló párkapcsolati drámát, később pedig a jóval érdekesebb férfi-női dinamikával kezd el foglalkozni a rendező. Az útját kereső, alkotói- illetve magánéleti válságba kerülő főszereplővel rohadt könnyű azonosulni, de párszor azért röhögni is lehet rajta. A belső monológok, a flashback-ek, a képzelődések meg a képi megoldások mind stílusosan + kreatívan lettek megvalósítva. Mindezek mellett az alkotás olyan részletesen mutatja be a forgatókönyvírás folyamatát, ahogy Hollywood még soha.
A mozi természetesen Reisz Gabi műveihez szintén simán hasonlítható.
7/10
dandelion83 2021 febr. 20. - 17:12:43 7/10
Nekem tetszett, őszinte film, ami sok kérdést vet fel, ami akár minket is foglalkoztathat. Vannak jó pillanatai, de azért túl mély nyomot nem hagy.
1/10
deadscott 2021 febr. 18. - 21:15:54 1/10
Egy iszonyatosan ellenszenves szinkronhangú, ütnivaló arcberendezéssel rendelkező csávó gyökérkedése.
4/10
HekliI 2021 febr. 12. - 14:04:55 4/10
Pocsék