Zűrzavar

Bakancslistához adom
Hurlyburly
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 122 perc, 1998

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Eddie befolyásos casting igazgató, aki viharos, mégis meglehetősen tartalmatlan életének értelmét kutatja. Flancos hollywoodi lakóparkban lakik pedáns és elbűvölő üzlettársával, Mickey-vel, aki feleségét és fiát "piheni ki" nála. Gondtalan életükben gyakran osztozik két másik barát: a kifinomult modorú hollywoodi színész, Artie és a kétségbeesett, kissé zavaros színészjelölt, Phil. Ehhez az exkluzív kancsapathoz csatlakozik három - szintén sodródó, egymástól teljesen különböző hátérrel rendelkező - nő.
A menő és szép Darlene egyszerre fut Eddie-vel és Mickey-vel. Donnát, a kiskorú, elhagyott gyermeket Artie "megőrzendő csomagként" barátaira bízza. Bonnie pedig, a kedves, de megtaposott táncosnő és luxusprostituált Phillel való összezördülésével váratlan események láncolatát indítja el.
Eddie és barátai tovább folytatják a mániákus élvhajhászást, míg a sorssal, dekadenciával, sőt, a halállal való szembesülés következtében Eddie a felszín alatt magába nem néz, és fel nem fedezi, hogy neki is van lelke.
Bemutató dátuma: 2000. december 7. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Velencei Nemzetközi Filmfesztivál

    1998
    Legjobb férfi alakítás: Sean Penn
  • Velencei Nemzetközi Filmfesztivál

    1998
    Arany Oroszlán jelölés: Anthony Drazan

Hozzászólások

Szerinted?
oroszlány2 2011 febr. 22. - 16:36:47
Egy elmezuhant forgatókönyvíró és rendezõ agymenése zseniális színészeket ki-, és (f)elhasználva. Kár értük. Meg az idõmért.
trix1 2007 febr. 15. - 03:32:45
Túl jók ezek a kritikák... Nekem elég modorosnak tûnt ez a film, a figurák is meglehetõsen sematikusak. Sikerdarabból készült? Riasztóan sokat locsognak ebben a filmben! Sean Penn velencei díja is meglepett. Amúgy is hajlamos az overactingre, itt is elszaladt vele néha a ló... (Remélem, nem kell többet sírni látnom! Annyira unom már!)
Ebben a mûfajban (férfiak egymás közt, leplezetlenül) a csúcs továbbra is a Férjek Cassavetes-tõl. Nõként persze azt is elég nehéz végignézni, fõleg azért, mert az alakok meg a szituációk nagyon életszagúak, hitelesek.
getout77 2006 okt. 17. - 13:36:34 Előzmény Lau1
Szerencsére a film témája nem jellemzõ Europára. Távol áll tõlem ez az életmenet. Lelki tépõdések és kudarcok sorozata ez a filmszatíra. Nagyon pihent aggyal kell nekiülni nézni... Mickey alakja szinessé teszi ezt a sokszor elviselhetetlen de néha mégis szorakoztató (?) filmet.
Lau1 2006 szept. 16. - 18:41:39
Amirõl szólni akar azt vérprofin valósítja meg a film. A céltalan emberek egyik áramlatból a másikba kerülnek. Nincs is eleje és vége a filmnek csak áramlatok, vannak benne. Olyan mintha belecsöppentünk volna a kissé sznob hangulatú, de hiteles emberek zûrzavaros, cinikus (Mickey) ,de rendkívül szórakoztató és csöppet sem unalmas világába. Remek film annak, aki meg akar zuhanni egy picit.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu