Zúzmarás

Bakancslistához adom
Frostbiten/Frostbite
90 perc, 2005

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A Zúzmarás az első svéd vámpírfilm. Egy Annika nevű doktornő (Petra Nielsen) hányattatásait meséli el, aki válása után egy elzárt, lappföldi kisvárosba költözik kislányával. A kis helyi közösségben megmagyarázhatatlan halálesetek és balesetek történnek, és furcsa események zavarják meg a kórház életét is, ahol Annika dolgozik. Egy ragadozó szedi áldozatait a vég nélküli sarkvidéki éjszakában - a hajnalra pedig még egy hónapig várni kell. Összetett mellékszálak, emlékképek és szellemes fordulatok során Annika számára végül kiderül az igazság.

A Zúzmarás külsőinek nagy részét sötétben, mínusz 30°C-ban vették fel Kalixban, Svédország legészakibb pontján, oly távol minden hívólabortól, hogy Chris Maris operatőrnek olykor hat napig kellett várnia, mielőtt láthatta a nyers felvételeket. A belsőket a dél-svédországi Ystad-stúdióban rögzítették.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Rahar 2011 szept. 25. - 18:04:06 1/10
Jelképesen írva egy újabb bõr lett lehúzva a vámpír legendáról. Remélem ez nem lesz trend, hogy minden ország megcsinálja a maga vámpíros filmjét. Bár egy kongói vámpírfilm biztos érdekes lenne. Ez az alkotás viszont egy értéktelen gagyi, a színészek csapnivalóak, az alaptörténet és a cselekményvezetés felejthetõ, a képi megvalósítás az 1990-es évek elejét idézni. Aki szereti ezt a témát és az igényes alkotásokat az semmiképpen se nézze meg.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu