A műsor ismertetése:
A Halország eddigi adásaiban Magyarország folyóin és tavain barangoltunk, ám most az országhatáron kívül folytatjuk a túrát. Szomszédolásunk során Szlovákia és Csehország legjobb vizei, és persze legfinomabb halai kerülnek terítékre.
Műsorvezetőnk továbbra is Lévai Ferenc, aki ezúttal helyi halászok, szakácsok, helytörténészek segítségével kutatja fel a legszebb halakat, a legérdekesebb látnivalókat és persze a legkiválóbb recepteket.
Vizitúránk során végigjárjuk Szlovákiát a Vág partjától egészen a Tátra lábáig. Közben megismerkedünk Besztercebánya sok száz éves városával, fenyőággal megtűzdelt pisztrángot készítünk a hegyek között, horgászunk a Liptovska Mara-n és a Poprád folyón. A zsákmányból természetesen helyi séfek segítségével varázsolunk csodás ínyencségeket, és a végén szlovák sörkülönlegességekkel öblítjük le a lakomát.
Dél-Csehország csábító történelmi városaival, megszámlálhatatlanul sok tavával, nagyszerű halételeivel millió lehetőséget kínál a magunkfajta gasztroturistáknak. Mi pedig nem mulasztunk el egyet sem. Tiszteletünket tesszük Csehország halfővárosában, Trebonban, főzőcskézünk a Lipno-i tó partján, fatutajról csodáljuk meg Cesky Krumlov mesebeli óvárosát. Ha ez sem lenne elég, szolgálhatunk még néhány különlegességgel. Főzünk vonaton, fogunk pontyot dobóhálóval, a pilzeni sörgyárban hatalmas fahordóból csapolunk sört magunknak.
Kerül az asztalra tejszínes hallé bográcsban, compó grillen, kemencés csuka, ponty sörtésztában, parázsban sült pisztráng, süllő juhtúrós sztrapacskával..., egyszóval minden jó, amivel az ember csak kényeztetheti magát.
Készítsék elő a horgászbotot, a túracipőt, a fakanalat, és kiáltsák velünk együtt: Ahoj Halország!
Hozzászólások