Terápia

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmsorozat, II / 1. rész

Értékelés:

253 szavazatból
Szerinted?

A műsor ismertetése: A Terápia a pszichoterápia eddig rejtett világát mutatja meg, a történet középpontjában az ötvenes sármos pszichológus, András (Mácsai Pál) és öt páciense áll. Hétfőnként András régi páciense, a problémásan szexi és szerelmes Laura (Marozsán Erika) érkezik a rendelőbe; keddenként az alfahím nagymenő üzletember, Máté (Nagy Ervin) keresi fel; szerdánként a sérült, 16 éves tornászlány, Zsófi (Sztarenki Dóra) jön terápiára; csütörtökönként pedig az állandó harcban álló házaspár Petra és Tamás (Szamosi Zsófia - Nagy Zsolt) keresik fel a rendelőt. Péntekenként pedig András tíz éve nem látott egykori tanárát és mentorát, Ágnest (Csákányi Eszter) keresi fel, hogy segítséget kérjen a saját problémái megoldására. Hamar kiderül, hogy a látszólag sikeres és boldog kétgyerekes családapát belső bizonytalanságok gyötrik, és a Judittal (Für Anikó) kötött házassága is válságba jutott.

A sorozat különlegessége, hogy a történet jellegéből adódóan a jelenetek többsége egy szobában, egy kanapén és egy fotelben ülve játszódik, ahol a színészek arcjátéka, az apró rezzenések, az egymásra figyelés koncentrációja közvetíti és kelti életre az emberi drámákat. A sorozat azonban jóval többet mutat "egyszerű" lelki történéseknél, a terápia során hétről hétre újabb és újabb titkok kerülnek felszínre a terapeuta és a páciensek múltjából egyaránt.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
kareshu@citromail.hu 2020 dec. 22. - 01:28:31
Sok részt megnéztem. Ki kell emelnem Péterfy Borit a 2. évadból. Négy Oscart érdemelne, legalább!! Ilyen hipnotikusan jó játékot talán még soha nem láttam magyar kamera előtt. Letaglózott. Érdemes csak az ő epizódjait külön, láncban megnézni, rendkívüli élményt nyújt. Eddig csak énekesnőként ismertem és respektáltam. Mostantól színésznőként is Őt tartom a hazai legjobbnak.
9/10
nick név 2018 nov. 19. - 01:45:29 9/10
Létezik magyar sorozat, él és működik. Persze a sorozat alapvetően egy rimék, ez mégsem rí le róla és tud úgy magyar, hazai lenni, hogy nem másol kényszeredetten, nem ripacskodik, nem szenveleg, nem ócska és nem öncélú. Nem az a sorozat, ami megtagadva a saját lehetőségeit és értékeit olyan módon kopírozza a trendeket, hogy maga is egy rossz minőségű kópiává válik, vagy ami pont, hogy megrögzötten távol tartva magát mindentől üressé és befogadhatatlanná torzul.
Mindig is azt hittem, hogy a magyar mozgóképet majd a film fogja újra "megmenteni", naggyá tenni, de jelenleg az a helyzet, hogy ez a sorozat az, ami mindent képvisel, amivel szerintem egy alkotói igénnyel készített mozgóképnek rendelkeznie kell. Tény és való, hogy az utóbbi időkben javult a magyar film színvonala és néhol születtek jó filmek, de valahogy egyik sem éri el nálam azt a küszöbnek nevezett valamit, mint amit a Terápia elér és átlép. Persze a Terápia - akár 2008-ban A nyomozó - egyedül van és nincs semmiféle biztosíték, hogy akkor ezután minden szép és jó lesz, mégis egy bizonyíték arra, hogy létezik, hogy lehetséges igazán jó magyar mozgóképet készíteni. Nem csak jót - jobbat, mint a rendszerváltozás tájékán (már valamennyivel korábban) meghonosodó borzalom, egyfajta viszonylag jót -, hanem nagyon is, önmagában jót, érvényeset.
10/10
Fodor István83 2018 márc. 17. - 06:04:43 10/10
Az egyik legértékesebb sorozat amiből lehet tanulni pszichológiáról, emberi viselkedésekről, szerepekről és önmagunkról. A 3.évad számomra a legjobb. Nagyon jó tükröt állít a főszereplő, hogy máson könnyebb segíteni, észrevenni a teljesen világos dolgokat, viszont magunkon ez a belátás sok tagadáson és felismerések során vezet.
A színészi munka meg egyenesen fantasztikus. Bámulatos játék, beleélés az összes szereplő részéről!!!
10/10
luci87 2017 dec. 09. - 16:14:20 10/10
Nagyon jo ez a 3. Evad is.Kulonosen az erdelyi bacsi,es a fiatal srac bortonben torzenete tetszik.
JonathanSeagull 2017 nov. 18. - 11:45:01 Előzmény gladiolus
Nekem mások a tapasztalataim: én úgy látom mások problémáját sikeresebben lehet megoldani, mint a sajátjaidat. Azért, mert a saját problémáidat nem látod objektívan, hanem csak egy szûrõn keresztül. Ezért kell minden pszichológus, pszichiáter mellé egy segítõ. Mindenkinek kell valaki, akinek elmondhatja a problémáit, mert már az is segít. És ne feledjük el, egy pszichológus hordozza az összes páciense problémáit, ez kikészítheti annyira, hogy a saját problémáira nincs ideje, ezért attól még a saját élete romokban lehet, hogy másoknak segíteni tud. Az is igaz, hogy a saját magunk bajaira a legjobb gyógyír, ha másoknak segítünk, ez a pozitív élmény visszahat ránk és gyógyító hatása van. Szóval elég bonyolult kérdés ez ahhoz, hogy néhány sztereotípiával elintézzük. És azt se feledjük, nincs két egyforma probléma és két egyforma ember, bár ez most elég nagy közhelynek hat, de igaz.
JonathanSeagull 2017 nov. 18. - 11:37:17
Mégsem maradt le... :-))))
JonathanSeagull 2017 nov. 18. - 11:36:27
A vége lemaradt, hála a Port.hu-nak :-(((
De még egyszer már úgysem tudnám ugyanúgy megfogalmazni, úhygigy mindeki képzelje hozzá :-))
JonathanSeagull 2017 nov. 18. - 11:34:14
Sejtettem, hogy a 3. évad lesz a legjobb, és nem tévedtem. A pénteki rész Balsai Mónival tökéletes volt. A Terápia minden idõk legnagyobb magyar sorozata, nem tudok olyan színészt mondani, aki ne lett volna hibátlan: Szamosi Zsófia, Csákányi Eszter, Für Anikó, Kurta Niké, és a mostani sorozatból Udvaros Dorottya, Schell Judit és a legnagyobb pozitív meglepetés Czintos József. Elképesztõ és végtelenül szomorú, hogy a magyar színjátszás telis-tele van zseniális színészekkel és színésznõkkel, és a médiában a faszom vaóságshow-kat meg fõzõs mûsorokat, meg a Szomszédok milliomodik ismétlését adják, és közben a színészeink meg nem tudják megmutatni a képességeiket, csak ilyen kivételes esetekben. Köszönet érte az HBO-nak!!! És persze ne feledjük Mácsai Pált sem, aki a harmadik évadban még zseniálisabb és hitelesebb, felülmúlja még az elsõ két évadot is! Számomra a Terápia az év sorozata, pedig volt Trónok Harca is, és van Dexter is, de a humánum, a valódi emberi problémák hiteles ábrázolása sokkal nagyobb szellemi élvezetet nyújt bármilyen erõszakos filmnél. Legalábbis nekem, remélem egyre többen fogják felfedezni, hogy a baromságokon túl van egy igazi világ is, és hogy büszkék lehetünk a színészeinkre! Kívánok minél több ilyen sorozatot magunknak...
gladiolus 2017 márc. 08. - 19:17:23
Az is látszik, hogy nem tudsz figyelmesen olvasni. Éppen azt hangsúlyoztam ki, hogy nem kell tökéletesnek lennie. Tanultam is, olvastam is, és személyes tapasztalataim is vannak a pszichológiáról, úgyhogy ne minõsítsd az ez irányú képességeimet.
Senki sem várja el, hogy egy pszichológusnak tökéletesek legyenek az emberi kapcsolatai is, az viszont probléma, ha nem jók. Mert akkor saját magára nézve nem tudja alkalmazni a tudását, márpedig szerintem kellene tudnia. És ha valaki odáig juttatja a saját házasságát, hogy az már szinte nem is létezik, az mégis hogyan tud másoknak hiteles tanácsokat adni? Egyébként vannak olyan problémák, amiket egy pszichológus sem tud megoldani, akadnak ilyenek bõven. Azt gondolom, hogy az igazán nagy változásokat maguk az emberek és a sors írják, a pszichológus csak iránymutatásokat adhat, és az néha elég kevés.
sinell 2017 márc. 08. - 18:09:45 Előzmény gladiolus
Látszik, hogy fogalmad sincs a pszichológiáról. :) He úgy lenne, ahogyan te képzeled, elég lenne mindenkinek tanulnia pszichológiát, és már tökéletesen is mûködne minden kapcsolat.
gladiolus 2017 febr. 27. - 12:15:13
Az olyan terapeuta számomra nem tud igazán hiteles lenni, aki a saját életében is hibákat halmoz fel. Azt nem mondom, hogy tökéletesnek kell lennie, mert nem lehet az, és tragédiák is érhetik, amiket neki is ugyanúgy fel kell dolgoznia. De vajon miért nem képes arra, hogy a saját házasságát rendben tartsa? Hogyan juthat el a házassága egy ilyen mélypontig?
10/10
Meril 2016 nov. 19. - 12:28:53 10/10
Most láttam, hogy azt írod csak az elsõ részt láttad. Hát ez igen kevés. De nem akarlak rábeszélni a sorozat teljes végignézésére. :) Ha ennyire nem érdekes a számodra.
10/10
Meril 2016 nov. 19. - 12:21:03 10/10
Nem csak kétszereplõs. Van párterápia, családterápia. A pár az elsõ évadban jelenik meg, és õk talán a legjobbak. Akció, vagy romantikus nyáladzás nincs benne, habár felmerül a szerelem a kapcsolatok témája de ahogy írod, "csak" dumálgatnak róla. Mivel ez terápia nem romantikus film, krimi vagy akció. Ha valaki érintett bármelyik témában akkor szerintem érdekes lehet a számára. Csak az elsõ pár részt láttad? Mert én is az alapján ítéltem elõször. Marozsán Erika kiverte nálam a biztosítékot, annyira mesterkéltnek és mûnek hatott a játéka, de késõbb ezt is félre tudtam tenni. Persze lehet valakinek unalmas ha egy teljes epizód beszélgetésbõl áll. Mácsai túlzott visszafogottsága...lehet sokak számára semmitmondó és unalmas. Szerintem nem az. Én úgy érzem sok emberhez szól ez a sorozat.
arpdkvcs@gmail.com 2016 febr. 28. - 15:37:42
Izraeli. Legalább is onnan ered ez a sorozat. Országonként picit változtatnak amin kell, hogy az adott környezetbe beleilleszkedjen teljesen.
10/10
Meril 2015 júl. 31. - 14:24:02 10/10
Húha! Eltelt egy kis idõ a második évad óta...azt kell mondjam nem sok maradt meg, sajnos szerintem ez sokkal gyengébbre sikerült mint az elõzõ. Eleve túl rövidek a részek ha van egy egy jó "páciens" az õ köre hamar lefut...de ott volt pl. a politikus karaktere na õt untam...pedig voltak az õ történetében is érdekes elemek csak hát pont azok nem lettek jobban kivesézve. Azt gondolom ha lesz harmadik évad bele kellene csempészni valami mélyebb, izgalmasabb szálat, valamit, nem tudom amitõl jobban megmaradna. Ez a második nekem kicsit "steril".
rina10 2015 júl. 14. - 20:22:28
Szerintem a 2. évad még az elsõnél is jobban sikerült. Mácsai szerintem jobban érzi a figurát és mostmár természetesebb is. Csákányi hasonlóképpen. Máté Gábor zseniális, Kurta Niké remek, Péterffy Borin meglepõdtem nem gondoltam, hogy ennyire természetes is tud lenni, korábban merevebb alakításokat láttam tõle. A Misit alakító srác is nagyon ügyes, a szüleit alakító Szamosi és Nagy szintén nagyon jó. A kiesebb mellékszerepekben is jók a színészek, talán Kováts Adélt emelném ki, korábban õt se láttam ennyire természetesen alakítani (pl Életkepek). Remekül törik meg a kanapés, szobába zárt részeket a különféle egyéb történésekkel, jelenetekkel, Budapesti szép kilátással. Remélem lesz 3. évad is, az még jobban is kiserülhet akár.
blowup 2015 febr. 08. - 19:59:02
Suszternek cipõje, szabónak ruhája. Win-win.
10/10
Meril 2015 febr. 08. - 01:31:04 10/10
Nos hát igen abban egyetértek, hogy a politikus karaltere, története nem sikerült jól és ez enyhe kifejezés. talán mikor a lánya is megjelent, illetve õ szóba került az érdekes volt. Legalábbis nekem.
A pszichológus vívódásai, szerencsétlensége engem annyira nem akaszt ki, érdekesnek találom inkább. Egy tökéletes pszichológus érdekesebb lenne? Persze meglehetne csinálni milyen egy szuper pszichológus aki kitûnõ terápiát biztosít a pácienseknek. Kíváncsi vagyok lesz e 3-ik évad és az milyenre sikerül...
Cordelia 2015 jan. 05. - 20:25:35
hogy tudnék én is ahhoz a lehetõséghez jutni, hogy megszerezzem a második évadot? Nincs hbo-m.
8/10
allons 2015 jan. 05. - 20:16:16 8/10
Mivel nincsen HBO-m, csak a tavalyi év végén jutottam lehetõséghez, hogy megnézzem az eddig elkészült két évadot. A 8/10-es értékelést az elsõ befejezése után adtam, de már bánom, mert a második még ennél is jobbat érdemelt volna. Komplexebb lett, érdekes, új karakterekkel (Ferenc, Orsolya, Misi, valamint az abszolut kedvencem: Virág), és András életérõl is kiderültek olyan részletek, amik megmutatták, mennyire képlékeny, egyedül szinte kibogozhatatlan az ember belsõ világa. 10/10
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu