Tóth János / 11. rész A legrosszabb túszok

Bakancslistához adom
magyar vígjátéksorozat, 30 perc

Értékelés:

141 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: János, Valika, Balázs, Szilvi és László elcsigázottan ülnek a Malacosban, mikor váratlan vendég toppan be hozzájuk a múltból _ Léna. Hamarosan kiderül, hogy a frissen szabadult nő nem jött egyedül _ hozott magával két símaszkos rablót is, hogy bezsebeljék a Malacos aznapi bevételét. Pénzt azonban nem találnak, ezért kénytelenek túszul ejteni a bent lévőket. A kényszerű összezártság miatt Balázs és Szilvi közelebb kerülnek egymáshoz, ahogy László és Valika is. Ezt látva János egy hirtelen ötlettől vezérelve megkéri Valika kezét.

A műsor ismertetése: Munkaügyekből jól ismert Tóth János (Mucsi Zoltán) élete válságba kerül. Miután Jánost munkahelyéről kirúgják, és anyja (Csoma Judit) összeköltözik húsz évvel fiatalabb szeretőjével (Kőszegi Ákos), hősünk kénytelen 55 évesen új életet kezdeni. Elhagyja a családi fészket és összebútorozik vidéki unokaöccsével, Molnár Balázzsal (Csémy Balázs). Az agglegény János, akiről egész életében anyja gondoskodott, és a fiatal vidéki fiú, aki épp most kezdi gyógyszerész tanulmányait a fővárosban, együtt indul el a felnőtté válás rögös útján. Munkavállalás, pénz, siker és szerelem a cél, de helyzetükön nem könnyít a felbukkanó takarítónő, Valika (Bozó Andi) és lobbanékony lánya, Szilvi (Rujder Vivien) vagy a kétes erkölcsű pszichológus-vállalkozó, Dr. Angyal (Szabó Simon) sem.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
SmiThor 2023 jan. 05. - 14:39:30 3/10
Nem annyira vállalhatatlanul szar, mint amilyennek beállítják, de egy eleve sekélyes és primitív karakterből nem lehet 104 részt kihozni és elvárni, hogy folyamatosan vigye a sorozatot. Nekem tetszett az angyalkencés sztori, de a szezon felétől már nem tudtak mit kitalálni Mucsinak, amivel fenntarthatja a néző érdeklődését.
A 2. évad nagy része kudarc a "dugna a pap de nem kéne" sztorival és az egybites szilvikékkel, de Kadosa és a bosszúálló felesége azért segített a dolgon, kár, hogy azt is teljesen elszúrták a végén. Elvira feltűnése volt az egyetlen jobb ötlet és sokkal szórakoztatóbb történet is kijöhetett volna belőle, pl a Munkaügyekben látott kis románcuk kiteljesedése és később újabb ismertebb munkaügyes vendégszereplő felbukkanása. Valika idegesítően inkonzisztens karakter volt, az elején robotszerű és érdektelen, aztán hisztis és erőszakos, végül kedves és aggódó. Angyal, Richárd és Ildikó jók voltak, a többi említésre se méltó.
Összességében a legnagyobb hiba az volt, hogy Jánost még tovább aljasították és egy valódi ocsmány, gonosz és kicsinyes embert csináltak belőle, pedig a Munkaügyekben csak sima hülye hipochonder volt, aki azért a hátán vitte a hivatalt és nem csak egy lusta here volt, aki még takarítónak se alkalmas.
8/10
Éjszakai Duna Tv expressz 2021 ápr. 09. - 19:59:32 8/10
A munkaügyek jobb volt, de ez is bőven megérdemel 8 csillagot.
elenabi 2020 ápr. 15. - 19:13:51
A Munkaügyeket kár volt befejezni és ezt a pocsék sorozatot adni helyette. A Família önmagában szórakoztató sorozat volt nagyon jó színészekkel, pozitív gondolatokkal. Komolytalan azzal ezt a gyenge sorozatot összehasonlítani. A Munkaügyekben számos jó karakter volt, élükön Elvirával Molnár Piroskával. Mucsi önmagában nagyon kevés, Molnár Piroskával alkottak nagyon jó párost.
1/10
vangogh 2019 dec. 12. - 18:04:51 1/10
Epizódról epizódra egyre kínosabban szappanopera. A Família kft méltó színvonaltalansága. Közepes színészek ripacskodása próbálja ellensúlyozni a forgatókönyv gyengeségét. Mucsi egyre nehezebben kűzd meg a fogyó feladattal. Egyre sablonosabb a gyomorbeteg figura. Többre hivatott. Mem kellett volna elvállalnia ezt a szart.
6/10
TocsEEEr 2019 dec. 11. - 00:14:29 6/10
Engem a végefelé már iszonyatosan idegesített Mucsi... Komolyan mondom, nélküle még kíváncsi lennék a folytatásra, pl hogy mi lett mi lett az atyával meg a csajjal, mi lett a Malacossal, satöbbi...
2/10
ligetiz51 2019 szept. 09. - 08:59:51 2/10
A Munkaügyek azért volt jó mert 8-12 külön karakter volt nagyon jó, ebből egy volt Tóth János, azaz Mucsi Zoltán. De Tóth János azaz Mucsi Zoltán mint a főszereplő önmagában nagyon egysíkú, gyenge, sőt gyakran irritálóan mucsai.
8/10
luci87 2019 ápr. 06. - 19:35:24 8/10
Nem csodalom,hogy elkaszaltak,ettol ezerszer jobb sorozatok is voltak,amik megszuntek...
Az utolso par rz kulonosen nagy buyutasag volt,eroltetett hulyeseg....
Robzombi 2019 ápr. 06. - 18:18:30
Én pedig el se kezdtem. Valahogy sosem tudtam megérteni mit eszik rajta jó pár ember.

Pont nemrég volt cikk róla hogy szép csendben kaszálták a sorozatot. Idézem köztévé blog Április 4.ei írását. "Egy héttel ezelőtt halkan-csendben véget ért a Dunán a két éve kezdődött Munkaügyek-spinoff sorozat, a Tóth János. "

De ennek ellenére is számomra csoda hogy ennyi részt megélt.
7/10
Messidor 2019 ápr. 06. - 15:40:46 7/10
Új időpontban van ettől a héttől?Vagy ezek ismétlések?
macsek1121 2019 ápr. 06. - 13:34:03 Előzmény Cloudblack
Sajnálom, hogy "sok ilyen emberrel hozott már össze a balsors", és ebből azt a következtetést vonod le, hogy "ilyenek teszik az ország lakosságának jelentős hányadát". Talán egy kis környezetváltozásra lenne szükséged, hogy kikerülj ebből a közegből, mert ezek szerint te is ebben a közegben élsz. Én nem gondolnám, hogy az ország lakossága "velejéig romlott, hitvány, aljas, gonosz, kétszínű, megátalkodott, sunyi, mérhetetlenül önző, kapzsi, beképzelt és egoista", stb, mert többnyire mást látok a környezetemben. Félreértés ne essék, nem nézem le a prolikat, ahogy te fogalmaztál, mert sokan nem tehetnek arról, hogy tanulatlanok vagy nemigen láttak semmit a világból (és itt most nem az 1-2 hetes külföldi nyaralásra gondolok, mert azt ne nevezném annak). Csak nem szeretem az olyan általánosításokat, hogy "ilyenek a magyarok", vagy hogy "na, ez is csak Magyarországon történhet meg" (ezt most nem rád értem, ilyet pont nem írtál). Túl sok ilyet hallok, többnyire olyan emberek szájából, akik nyelvtudás hiányában három mondatot nem beszéltek magyarokon kívül senkivel.
Ja, egyébként én sem a felső tízezerbe tartozom, messze nem.
8/10
luci87 2019 febr. 12. - 20:51:19 8/10 Előzmény Cloudblack
Ez jo kerdes,en is gondolkodtam mar rajta...Biztos ,hogy van bennuk hasonlosag,mert nem tudna ilyen hitelesen eljatszani...
En se kedvelem mar,a ferjem regota nem nezi velem,nagyon irritalja...
Cloudblack 2019 febr. 12. - 05:59:07
Amúgy nem tudom, hogy vajon Mucsi Zoltán a való életben is ilyen ember? Ugyanis a legtöbb színházi szerepében is hasonló utálatos, agresszív, bárdolatlan, mocskos szájú tróger tirpákot alakít. Más szerepben nagyon nem is látni. Ilyenkor viszont elgondolkodik az ember, hogy Mucsi milyen lehet a való életben? Mert ha esetleg ennek az ellentéte, akkor ez esetben le a kalappal a hiteles színészi játéka előtt.
Cloudblack 2019 febr. 12. - 05:34:04
Elsősorban azért kezdtem el ezt a sorozatot nézni, mert nagyon jól visszaadja azt az életközeget, amiben egy átlag magyar él manapság. Mintha csak kiléptem volna az utcára.

Ami a főszereplőről elmondható: az arkangyalok karában első hely illeti meg ezt az uborkafejű, s***rágó csinovnyikot, Tóth Jánost, akinek pitiánersége és a 's**r sem elég büdös' mentalitása görbe tükör sok-sok jószándékú magyar honfitársunknak. Ez egy alattomos, alávaló, kisstílű szemétláda, kisstílű ambíciókkal.
Tóth János egy olyan karakter, akit egyszerűen nem lehet nem gyűlölni. Az ember szinte már kívánja hogy történjen már vele végre valami rossz. Ha más nem is, Tóth János karaktere el lett találva. Nagyon jól visszaadja az átlag magyar proli mentalitást. A velejéig romlott, hitvány, aljas, gonosz, kétszínű, megátalkodott, sunyi, mérhetetlenül önző, kapzsi, beképzelt és egoista - mellette egy életképtelen senki, aki 55 évesen még egy egyszerű mosógép beindításához vagy az edények elmosogatásához is analfabéta - viszont fillérekért eladja a saját apja hamvait, vagy lelkiismeret furdalás nélkül lopja meg a saját unokaöccsét - és ahogy az várható, utána még neki áll feljebb. (Mennyi sok ilyen emberrel hozott már össze a balsors. Amikor Jánost figyelem, mindig eszembe jutnak ezek az emberek és az, hogy ilyenek teszik az ország lakosságának jelentős hányadát.)
Az ilyen élősködő parazitáknak viszont mindig kell egy táptalaj, amin tenyészni tudnak. Balázska létezésének pedig pont ez a célja. A krisztusi szenvedéstörténet modern adaptációjának egyszemélyes megformálójaként Balázska karaktere felvállaltan hozza a magyar átlag balfék birkáról alkotott összes sötét sztereotípiát. Hisztis, életképtelen, töketlen, gyengekezű és megalkuvó. A legundorítóbb emberhez is fenntartások nélkül képes odadörgölőzni, ha attól bármiféle előnyt remél. Ugyanis Balázskából hiányzik az önbecsülés, az egzisztencia és az emberi méltóság minden formája, emellett - Jánoshoz hasonlóan - szintén teljes mértékben életképtelen (a meztelen csiga jut az embernek róla eszébe).

A többiek közül talán még a neurotikus, passzív-agresszív Angyal doki, az agyilag sérült Valika (a legnagyobb arc, mert mindig kiidegeli Jánost :) ), a kurd szomszéd Reman és talán még Kálmán is (aki Remannal együtt azért is érdekes figura, mert adott esetben igazolja hogy sokszor nem a bőrszín, hanem maga az ember számít - főleg ha egy ilyen Tóth Jánost veszünk alapul) azok a szereplők, akik még említést érdemelnek.

Az elején még jól indult a sorozat. (Mucsi annyira jól hozza a figurát, hogy néha még magát a színészt is megutáltam, mert arra gondoltam hogy tényleg ilyen az ember a való életben is és csak önmagát adja). Viszont sajnáltam hogy a vége felé már kezdett ellaposodni a sztori. A 2. évadból elkezdtem nézni egy részt, de nem bírtam 5 percnél tovább, annyira gagyi lett. Kár érte...
rohamkocka 2019 jan. 24. - 12:12:44
Az első résztől kezdve nézem, de mostanra már inkább csak az elborzadás miatt, hogy hova süllyed még a sorozat. Az elején még humoros volt, amolyan görbetükör, mit is kezd magával az olyan ember, aki egész életében egy kishivatalnok volt, aki egyre csak kúszott felfele a ranglétrán, majd hirtelen kipottyan a munkanélküliek táborába. Akkor még vicces volt, hogy hány és milyen helyre kapkod, miként próbál túlélni. Nagyon jól alakította Csoma Judit a csalódott anya szerepét, aki gondolom nem úgy képzelte, hogy a fia ötvenévesen egy mamlasz léhűtő lesz. De aztán az egész elborult, kezdődött az ezoterikus hülyeségekkel a második évadnál én meg már nem is értem, mi a cél. Kezdve az üldözési mániával, a nőcsábászt játszó színésszel, a művidékies Gáspár Sándorral, a Malacos is lehetett volna egy jó témahelyszín, de egyszerűen sehonnan semerre nem tart már ez a sorozat. Még a végén ennek is úgy lesz vége, mint az Életképeknek, egyszer csak "huss".
8/10
luci87 2018 szept. 12. - 11:46:52 8/10
Azt tudtátok hogy a cicamica atya,és a Mi kis falunk Matyija egy és ugyanaz... alig ismertem meg.Itt jóképű,ott meg ügyefogyi, szemüveges, tátott szájú balfék..:)
8/10
luci87 2018 szept. 12. - 11:45:07 8/10 Előzmény Bruce Robertson
Ebben igazat adok...nekem is feltűnt..Majdnem egykorúak, és annak is néznek ki....Az meg röhejes, hogy a doktor úr ilyen öregasszonnyal lenne jóba, mikor fiatal felesége,kis gyereke van...
Gerrisson 2018 júl. 23. - 20:15:54
Szerintem is gyönyörű nő Gáspár Kata. Csodaszép mosolya van. Én lassan szerelmes leszek bele. :D
Rábi Rab 2018 júl. 19. - 23:00:41 Előzmény Glacess2
Szerintem Gáspár Kata igenis nagyon szép. De ízlések és pofonok.
Rábi Rab 2018 júl. 19. - 22:59:21
Az utóbbi részek nagyon jók! Végre János ismét egy szánalmas szerencsétlen senki :) Csak így tovább!
Glacess2 2018 júl. 06. - 13:58:34
Ez az egész sorozat mára már odáig jutott, hogy nem érdemes nézni. Forgatni sem kéne, mert egy nagy sz@r lett belőle. Potenciál nulla. Ilyen ronda, undorító szereplőgárdával (nincs egy jóképű színész vagy normális színésznő benne), a színészi teljesítmény egyenlő a nullával. A sztori siralmas és még kinevetni sincs erőm, annyira gáz ez az egész. Minek második évadot csinálni a SEMMIRE??? Semmi történet nincs benne, mindenki csak agonizál itt már.
Összes hozzászólás