Időmetszetek - Archív fotóválogatás / 1951-52 Városképek

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott művészeti műsor

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

A műsor ismertetése: MTVA/MTI fotóarchívumából készült fotóválogatás, a hozzájuk tartozó szöveges információkkal és zenei aláfestéssel.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
taki 2016 márc. 14. - 18:41:40 10/10
Hajnalonként gyakran nézem a képeket és mindig hoz valami. személyesen nekem szólót.
A régi iskolámat, korábbi lakhelyeimet, emlékezetes kirándulóhelyeket vagy éppen olyan tájat, ahová soha nem jutottam el.
Köszönet!
chewing gum 2015 dec. 13. - 17:29:51
Lám-lám: az idõutazás igenis lehetséges... :)
Leginkább a budapesti hétköznapi életképek tetszenek, az 1970-1985 közti idõszakból. Remélem, maradt még bõven a tarsolyban, mert ezeket sosem lehet megunni!
vino-et-veritas 2015 márc. 29. - 16:59:38
Hm, azért ez nem túlságosan új ötlet, mert a Filmmúzeum/Film Mánia (brrrr) régóta hasonlót futtat évek óta (film, fotó, pl. Privátfilmek).

De minden nosztalgia nélkül, 100x többet ér, mint bármelyik mai "modern" próbálkozás...
olahmiki1959 2015 márc. 22. - 17:31:19
Igen, nagyon hangulatosak, és ezeken a régi fotókon keresztül - amelyek meglepõen jó minõségûek, mindenféle értelemben, - képet kaphatunk az 50-es, 60-as, 70-es évek életérõl, divatjáról, életérzésérõl, a budapesti utcák meg a vidéki tájak hangulatáról, és valahogy - ez persze biztosan csak egy benyomás, talán nosztalgikus érzés tõlem, - valamiféle nyugalom, báj, romlatlanság árad ezekbõl a fotókból.
Mintha az utcák akkor tisztábbak lettek volna, - persze, kevesebb volt a forgalom is, - a hétköznapi emberek mintha csinosabban öltöztek volna, a nõk nagyon bájosak voltak, - a manökenek például akkor szerintem sokkal nõiesebbek, jobb alakúak voltak, mint a mostanában látható 40 kilós piszkafák, - az pedig egyértelmûen kiderül ezekbõl a fotókból, hogy Magyarországon milyen szép tájak vannak, és mennyire fel lehetne virágoztatni ezt az országot, ha lenne rá szándék, meg erõfeszítés.
Idegenforgalmi paradicsom lehetne...

Úgyhogy, én is nagyon sokszor éjszaka el szoktam nézegetni ezeket a régi fényképeket, nagyon tanulságosak, és elgondolkodtatóak.