A műsor ismertetése: "Hogyan nyissunk éttermet?" - lehetne a mottója a műsornak, mely valós helyszínen, valós történetet, egy igazi étterem születését követi végig. A műsor 3 hónapot ölel fel, mely alatt tanúi lehetünk az étterem megnyitásának a csupasz falaktól kezdve az első adag étel felszolgálásáig. Az étterem séfje nem más, mint Serényi Zsolt lesz, segítői pedig Magos Zoltán, Bede Róbert és Jenei Tamás. A négy sztárséf a csatorna jól ismert arcai: Serényi Zsolt kalauzol minket a műsorban, a kamerák végigkísérik őt és a fontosabb szereplőket az étteremtér felépülésének és kialakulásának (beleértve a konyhatechnikát, a designt, a menütervezést és a próbafőzéseket, de az alapanyagok beszerzését vagy az étlapgrafikát is) minden apró fázisán. Tanúi lehetünk a megfelelő tűzhelyek, edények, konyhai szerszámok kiválasztásának, láthatjuk, amint a burkolatok, a színek, a bútorok, a világítások helyükre kerülnek, és megtudjuk, hogy milyen stílusú ételek készülnek majd a konyhán és kiderülnek a legfontosabb receptek is.
Hozzászólások