Victoria, a rabszolgák megmentője

Bakancslistához adom
kolumbiai drámasorozat, 59. rész, 45 perc

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Nicolás magáévá akarja tenni Victoriát, hogy a nő fiút szüljön neki. Octavio atya kénytelen menekülni, ami közben belefut Miguelékbe. Sáskák jelennek meg a birtokon. Nicolás kirúgja Juliánt.

A műsor ismertetése: 1821-ben, Kolumbia Magdalena tartományában a legvirágzóbb birtok Domingo Quinteróé, aki híve a rabszolgák felszabadításának. Ezzel szemben Nicolás Parreno a rabszolga-kereskedelemből akar meggazdagodni. Amikor pedig a legújabb szállítmányát nem kapja meg, mert Quintero figyelmezteti a hatóságokat, véres bosszút esküszik.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Mézi 2019 ápr. 16. - 16:44:54
Nézi ezt a sorozatot valaki rajtam kívül? Nagyon rossz időpontban adják, pedig ez a legjobb most az Izán.
7/10
napraforgó 2018 szept. 28. - 06:08:48 7/10
Jujj, ma szeptember 28-án is ezt a sorozatot jelzi a Porta reggeli ismétlésnél, holott tegnap már elkezdődött a Titkok szállodája és ma ezt ismétlik.
Köszönjük Port, hogy ennyire aktuális vagy.....
7/10
napraforgó 2018 szept. 27. - 12:12:53 7/10 Előzmény Széles Ágnes
Én úgy láttam, hogy a végén, az ünnepi asztalnál Milagros ölében is ült egy pici néger baba. Én csodálkoztam is, hogy Lorenza, amikor az unokáját említette, akkor Victoria babájához ment és nem Milagroséhoz. Végül is, az a gyerkőc volt az ő vér szerinti unokája...
Széles Ágnes 2018 szept. 27. - 11:41:23
Na vége lett. Milagros babájáról nem is esett szó, pedig ott ült ő is a nagy dinom-dánomnál. Viktoria ruhái tetszettek a legjobban, szinte minden részben más ruhában volt. A rabszolgáknak is csupa színes ruhái, kendői voltak, ilyen lehetett a valóságban is?
7/10
napraforgó 2018 szept. 26. - 18:03:46 7/10
Eugenia eléggé ledér nőszemély volt és leszbi is, és jó sok stiklije volt, amivel anyagi haszonhoz jutott, kisebb bűncselekményektől sem riadt vissza (lásd az országúti rablást), és a végére szinte szentet csináltak belőle. Hűséges felesége Fidelnek, a rabszolgák segítője, a törvény ek betartója, stb., vicces.
Csak Nicolas Parreno lett a rossz ember, még a banya anyját is futni hagyták, pedig ő is elég gonosz volt és majdnem mindenben asszisztált a fiának.
És a végén nagy boldog idill a feketék és fehérek között, sok kis mulatt bébi, nagy jólét, jókedv, móka, kacagás.
7/10
napraforgó 2018 szept. 24. - 16:10:16 7/10
"Hogyan tudnám kompenzálni a kárt, amit okoztam?" -kérdi a rabszolga az urától. Na ez sem tipikus rabszolgaduma.

Nem volt okos ötlet elzavarni Juliánt, a munkafelügyelőt, amikor Morales minden őrt megölt.
És az sem volt túl okos, hogy Nicolas megvakította Tomast - legalábbis az egyik szemére, mert így kevésbé tud majd dolgozni, és ha el akarja adni, akkor az értéke jelentősen lecsökkent.
Most, hogy alig maradt rabszolgája, a széfjét meg kifosztották, meg kellett volna gondolni, mit csinál.
7/10
napraforgó 2018 szept. 21. - 06:09:20 7/10
Nem tudom, hogy kik fordítják ezeket a sorozatokat, de engem nagyon zavar, ha egy kosztümös sorozatban, amely a XIX. század első feláben játszódik olyan szlenget használnak, ami a XX. század végén volt divat.
"Átvert engem", meg "átejtett" - ilyen kifejezéseket használ Nicolas, a kolumbiai rabszolgatartó, na ezeket én kicsi sem díjazom. Miért nem lehet az mondani egyszerűen, hogy "becsapott"????, esetleg "megtévesztett"??? Miért tűrik el a lektorok ezeket a slendriánságokat???
7/10
napraforgó 2018 szept. 18. - 06:44:33 7/10
A sorozat pont azzal marad adós, amivel kellene. Ott az alagút, kitisztították. Ez egy dolog.
A tábornokot arról értesítik, hogy tömegesen szöknek a rabszolgák a birtokokról, El Eden mellett 3 másik birtokot említenek.
Amivel a sorozat adós maradt, az az, hogyan is szöktek meg a rabszolgák a 3 másik birtokról - ott nem ölte meg Morales az őröket - , hogyan is jutottak el észrevétlenül az El Eden birtokra, hogy ott aztán az alagúton át meneküljenek le a tengerpartra?
Miért akartak mindenáron a szűk és keskeny alagúton át menekülni, ha a felszínen át is eljuthattak volna a tengerpartrra? Ha a tengerpartot nem őrizték állandóan, hogy-hogy nem lehetett oda lejutni egyszerűen? ???
Persze, hajót bérelni sokba kerülhetett és ahhoz nagyon sok embernek kellett (volna) összefogni, OK, de ez az alagutasdi akkor is elég béna dolog.
Most meg Victoria vissza akar menni a birtokra, mintha nem is tudna semmiről... Nem fél, hogy a túlélők elárulják? Mert az azért talán nem igaz, hogy Granados minden emberét megölték... És a tábornokét? Ők nem látták Victoriát és Remediost?
Valahogy furcsa, hogy jó féltucat ember, talán több is, puskával, piszollyal nem tud megölni a magasból vagy 50 rabszolgát???!!! Meg lemennek kézitusát vívni és minő érdekes, a rabszolgák puszta kézzel, meg egy-két késsel lemészárolják az összes fegyverest???!

Nem elég logikus a történet.
7/10
napraforgó 2018 szept. 17. - 16:33:06 7/10
Elég béna dolog, hogy a szökni készülő rabszolgák, illetőleg az őket segítő fehérek nem állítottak őrszemeket a tengerparton.
Granados, meg az emberei lesben állnak, mondjuk elég feltűnőek voltak, de mégsem vették észre őket. Granados kiadja az utasítást, hogy mindenkit meg kell ölni (kivéve Miguelt, mert őt sajátkezűleg akarja, és a márkinőt, mert ővele meg Parrenót akaná zsarolni), erre az emberek lemennek a partra és ott kézitusát vívnak a rabszolgákkal. Nem lett volna könnyebb onnan fentről egyenként lelődözni őket? Ehelyett a homokban hempergőznek...
Na és ahogy a feketék szólnak egymásnak, hogy jajj, ne öljék meg a rájuk támadó fehéreket, na az aztán teljességgel érthetetlen. Elég béna dolog.
7/10
napraforgó 2018 szept. 14. - 06:17:07 7/10
Még mindig nem értem, hogy a rabszolgák elég nagy csapata hogy tudott lemenni a tengerpartra és onnan kihordani az alagútból a földet - akkor mi a fenének kellett nekik az alagúton át szökni???? Már, ha amúgy is le tudtak menni a tengerpartra...
Most, hogy Morales megölte az őröket, és a munkafelüggyelő Juliánt megsebesítette, szabad lenne az út. Na jó, hajóra várnak, de most már Victoria arra is megszerezte a pénzt Niciolas széfjéből.
És a többi birtok rabszolgái, ahol nem volt alagút? Hogy akarták elhagyni a saját birtokaikat? Megölték volna az őreiket? Ha igen, miért nem a felszínen menekültek a tenger felé? Miért kellett az alagút???
Annyira zavaros ez a történet.
Na és Isabel, miért megy vissza a birtokra, amikor az apja sebesülését hallja? Miért akar mellette lenni, amikor az apja lekötözte, kipeckelte a száját és elmegyógyintézetbe akarta záratni? Pont elég lett volna, ha időnként hírt hall felőle, de neki is menekülni kellett volna. Mert ha az apja felépül, megint rabul ejti, eltünteti.
Ha egy embernek fontosabb a vagyona, meg a hírneve megőrzése, mint a saját gyereke, ha hajlandó a gyerekét feláldozni, csakhogy a pénzét megőrizze, akkor az az ember nem érdemli meg, hogy aggódjanak érte, törődjenek vele.
7/10
napraforgó 2018 szept. 07. - 17:02:49 7/10
Kicsit furcsállom, hogy Morales, megszökvén az intézetből talpig véresen, véres, szakadt ruhában fényes nappal bejutott a városba, a templomba és senki nem állította meg. Kár, hogy félbehagyták és nem tudni mit csinál a pappal.
7/10
napraforgó 2018 szept. 05. - 18:05:10 7/10 Előzmény Széles Ágnes
Ha csinos, karcsú nő lett volna, Nicolas biztos rámászik. Így legalább biztonságban volt....
Victoria meg csuda bátor, ott hetyeg Miguellel a nyitott hintóban....
Széles Ágnes 2018 szept. 05. - 15:25:47
Nekem az sem egyértelmű,hogy miért kellett a Remediost alakító nőnek olyan kövérnek lennie, alig fért a ruhájába. Ráadásul az a balesete, szinte végig mankózza a filmet szerencsétlen.
7/10
napraforgó 2018 szept. 03. - 16:23:11 7/10
Elég béna ötlet, hogy a legöregebb, sánta rabszolga akarja kiásni az alagutat.
7/10
napraforgó 2018 aug. 30. - 19:38:08 7/10
Lehet, hogy itt Santa Martában és a körnnyékén többet kegyetlenkedtek a rabszolgákkal, de Felipe a tárgyalás kapcsán beszélt róla, hogy Kolumbiában már évekkel korábban, az 1820-as években születtek törvények a rabszolgák felszabadításáról. A 18 évesek fel kellett szabadítani, a többiek (az idősebbek) meg pénzzel megválthatták magukat. El is hangzik, hogy a fővárosban és környékén elképzelhetetlen az a kegyetlenkedés, mint az állam távolabbi részein.
Ezzel szemben Észak-Amerikában az Egyesült Államokban csak a polgárháborúban, 1863 január 1-től lépett hatályba az Előzetes Emancipációs Kiáltvány, amely nem volt teljeskörű.
A rabszolgaság teljes eltörlését csak az alkotmány 1865-ben elfogadott 13. kiegészítése mondta ki.
Ehhez képest Dél-Amerikában már korábban megkezdődött a rabszolgaság eltörléséért folytatott küzdelem, de erről a folyamatról sajnos alig találtam valamit a neten. Mert hiába hoztak törvényeket, a valóságban még 1870 táján is létezett a rabszolgaság, a cukornád és gyapotföldek megművelésére, valamint a dohányipar miatt fönntartották.
Ehhez képest úgy látom, hogy Dél-Amerikában hamarabb integrálódott a fekete és mesztic, meg a kreol lakosság és gyakporlatilag 100 évvel később már annyira keveredett a népesség, hogy kevés a tisztavérű fehér ember, azok is jobbára későbbi bevándorlók, meg azok leszármazottjai.
Északon, az Usában még az 50-es években törvényileg létezett a szegregáció, pl. az iskolákban, a közlekedési eszközökön és egyébként sem nézték jó szemmel a rasszok keveredését.
Luna34 2018 aug. 30. - 13:35:50 Előzmény Milibindi
az akkori korszakot mutatja be és abban sajnos volt durvaság, ez a sorozat pontosan a négerek akkori helyzetéről szól. abba ez is beletartozik.
Luna34 2018 aug. 30. - 10:55:02
nagyon jó sorozat volt, most néztem végig a sorozatbaráton. nekem nagyon tetszett.
asep 2018 aug. 30. - 05:58:50
néz streaming online
https://bit.ly/2MAO498
7/10
napraforgó 2018 aug. 30. - 05:49:02 7/10
Megjön a nagy jósnő, Ayotunde. És megy érdeklődni Manuelához, a fogadósnőhöz, hogy hol a férje, látta-e. Ha-ha.Hát miért nem néz a kristálygömjébe, vagy a csontokba, vagy akármibe, amivel a "jövőt is látja"? Ha a jövőt is ennyire tudja, akkor elég érdekes a "tudománya".
7/10
napraforgó 2018 aug. 28. - 06:09:53 7/10
Ez az alagút-dolog elég gázos. Victoria lemegy oda egyedül (kötélen???). Vajon hogy akar följönni? Nem hiszem, hogy akkoriban egy kisasszony, fűzőben, földig érő ruhában képes lenne le- és aztán fölmászni. Karizma nem is lehetett hozzá, más meg nem volt fönn, hogy fölhúzza.
Hisz még Tomasnak, a fizikai munkát végző kovácsnak is azt mondja a lánya, hogy nincs hozzá elég erőd, apa (pedig Tomas nem lehet több 50 évesnél, kb. annyi, mint Nicola). Aztán két nő húzta föl, miközben a kötél egy fára volt erősítve, és így is alig tud kimászni. Vajon mire számított akkor Victoria???
De ez az egész szökési terv az alagúttal elég nagy hülyeség.
A birtokon a rabszolgák a földeken fegyveres őrök ellenőrzése mellett dolgoztak. De mégis el-el tudtak onnan szökdösni egy-egy kis figyelemelterelés mellett.
A házi cselédek, így Milagros, Ciervo, vagy Izauro, de még Tomas is meg teljesen szabadon mászkáltak mindenfelé, így pl. keresgélték a bajba jutott Victoriát is.
A rabszolgákat éjszakára a barakokba terelték, de nem tudom, hogy vigyáztak-e rájuk éjjel éberen őrködő felügyelők. Azt nem hiszem, hogy éjjelre bezárták volna őket, hisz láttuk, hogy a Quincero birtok felgyújtásakor szanaszét szaladtak. Granados házánál is, a százados megbüntetésekor, kirabolva a házat elmenekültek, vagyis nem voltak elzárva. tehát fizikailag nem voltak korlátozva, nem voltak bezárva, vagy leláncolva.
Igazából a rabszolgákat csak a félelem tartotta a birtookon, meg az, hogy szökés esetén kilátástalan helyzetben voltak, hisz senki nem segítette őket.
Akkor meg mi a bánatnak volt szükség alagútra??? Pláne, hogy a többi birtoknak nem is volt lejárata az alagútba. Na, ez már egy béna ötlet.
Hisz elég lett volna fellázadni, lefegyverezni azt a pár őrt, bezárni a gazdákat és futni, menekülni.
Összes hozzászólás