A rózsa neve

Bakancslistához adom
olasz-német thrillersorozat, drámasorozat, I / 8. rész, 56 perc

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A Malakiás holtteste körül összegyűlt szerzetesek előtt Vilmos felteszi a kérdést, ki lehetett a gyilkosa, ha Gui már lakat alatt tartja Remigiót, akit a többi szerzetes meggyilkolásával vádol. Az egyház szegénységéről folytatott vita berekesztése után Gui meghozza az ítéletet, máglyahalálra küldi Remigiót és a lányt. Vilmos és Adso igyekeznek megfejteni a könyvtár rejtélyét, hogy leleplezzék a gyilkost, mielőtt újra lesújthatna.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
capt.nemo 2023 jan. 20. - 00:34:41 Előzmény vuvuvu
az csak természetes hogy egy kétórás filmbe kevesebbet lehet kibontani a regényből, mint egy sorozatba. a legtöbb sorozat egy-két hatásos bevezetőjelenet után kifullad a sztori és lapos töltelékkel ütik el az időt, úgy téve mintha történne valami. itt legalább elég gazdag az alapanyag, de ez kb. minden pozitívum, hogy egy színvonalas dologhoz nyúltak.
de sem a karakterek, sem az atmoszféra, sem autentikusság szempontjából megsem közelíti az 86-os film hangulatát (bár abból él). ezért inkább próbálom kitörölni az agyamból és maradok a filmnél + a regény olvasásnál, ha jobban elakarok merülni az élményben és részletekben. (amúgy régi film egyetlen fogyatékossága a zene, amire már nem jutott pí'z és valami szintetizált hangzással pótolták az akusztikust, magyarán a zenekaron spóroltak. no és kár hogy újra szinkronizálták, a régi jobb volt)
vuvuvu 2022 nov. 29. - 23:13:31 Előzmény Jonaska81
Nekem sokkal jobban tetszik mint a film, ugyanis a filmből rengeteg részlet kimaradt, és szinte követhetetlen annak, aki nem ismeri a történetet. Ebben sokkal inkább teret kap az a szellemi párbaj, ami Gui és Vilmos között zajlik. Izgalmas bölcseleti kérdésekről vitatkoznak. A filmből szinte kimarad ez a rész, amolyan gyilkosságos nyomozósdi az egész, egy Da Vinci kód előfutár.
Erikácska 2022 okt. 13. - 15:45:55
Szeretem Kőszegi Ákos szinkronját, igaz kicsit elcsépelt, a csapból is ő folyik, de itt most nagyon nem tetszik! Olyan mintha a régi filmet másolnák.
4/10
Jonaska81 2021 dec. 27. - 22:12:03 4/10
Sehol nincs a 86 os filmhez képest! Se hangulatába,se a szereplők tekintetébe..Pedig vártam hogy sorozat révén hozzá tudnak tenni valamit,de inkább elvettek minden tekintetben..