A hegyi doktor - Újra rendel / Farkasok ideje - 2. rész

Bakancslistához adom
Der Bergdoktor / Zeit der Wölfe (2)
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német drámasorozat, XII / 14. rész, 60 perc

Értékelés:

300 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Mario Angerernek súlyos betegsége van, életét csak egy új donor mentheti meg. Martin felfedezi, hogy a férfi, és a feleségével viszonyt folytató Philipp között vérrokonság van ezért megfelelne donornak, ám a két férfi hajthatatlan hiszen régóta harcolnak egymással. Egy baleset során azonban közel kerülnek egymáshoz ezért mind a ketten hajlandóak megbocsájtani a másiknak. Lily elköltözik otthonról amikor Hans közli, hogy már van is két vásárló a gazdaságra, ezután Ludwig óriási titkot oszt meg Martinnal, édesapjáról.

A műsor ismertetése: Müncheni, Párizsi és New Yorki utazásai végeztével a híres sebész, Dr. Martin Gruber (Hans Sigl) 15 év múltán tér vissza az édesanyja születésnapjára, a szülőfalujába, a kis hegyi településre. Amikor azonban hazatér Ellmau-ba, akkor szembesül a szomorú ténnyel, hogy az öccse felesége meghalt autóbalesetben. Martin persze meglátogatja régi mentorát, Dr. Roman Melchinger-t (Siegfried Rauch) és az unokahúgát Lilli-t is. Az idősödő orvos pedig rá akarja venni Martin-t, hogy maradjon odahaza, és legyen ő az új helyi doktor, mivel ő maga már nyugdíjba szándékozik menni. Eleinte Dr. Gruber nem akar beleegyezni a dologba, azonban Roman elmondja neki, hogy Lilli édesanyja nem sokkal a balesete előtt elárulta, hogy Martin a gyermek igazi apja. Dr. Gruber így élete legnagyobb döntését kénytelen meghozni – persze a hatalmas felelősség mellett teszi mindezt boldogan!

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
DITTI82 jún. 26. 20:11:17 Előzmény kekval
Akkor azért volt ismerős a lány.
8/10
napraforgó jún. 26. 05:07:33 8/10
Nem azért, de szerintem az alkotóknak figyelni kéne arra,, hogy ugyanaz a szinész nem alakithasson két - három eltérő karaktert. Szerintem Ausztriában és Németországban is van elég szinész, akikből lehetne meriteni, nem kéne mindig ugyanazokat alkalmazni különböző szerepekre.
kekval jún. 25. 17:14:15
Leonie Wesselow , 11.évad 11. rész - Meghasonlottság
https://youtu.be/QUJUQ2d-EOw
és 15. évad 5. rész - Végre élni
https://www.zdf.de/serien/der-bergdoktor/endlich-leben-100.html
kekval jún. 25. 16:25:06
Martin ex barátnője, Friederike Jäger (a biztosítós nő) alakítója, Regula Grauwiller is szerepelt az 5. évad 2. részében, ahol egy autista kislány édesanyját játssza. Szóval több ilyen is van.
Széles Ágnes jún. 25. 15:42:54
Dominic Raacke
Széles Ágnes jún. 25. 15:41:58 Előzmény napraforgó
Igen, ő Dominic Raacke, kedvelt német színész.
8/10
napraforgó jún. 25. 15:17:10 8/10 Előzmény Széles Ágnes
Én csak belenéztem, és nekem úgy tűnt, hogy ezt az Arnot ugyanaz a szinész játsza, mint a mostaniban Susanne szállodai szeretőjét. Jól láttam?
kekval jún. 25. 15:14:07 Előzmény Széles Ágnes
Igen, én is néztem. :)
Széles Ágnes jún. 25. 15:10:48 Előzmény kekval
Épp most nézem a Jocky TV-én azt az epizódot, Arno és Katrin régi életüket elevenítik fel, és Arno öngyilkos akar lenni. Ez a 12-ik évad, "Egy egész élet" c. része.
kekval jún. 25. 14:40:50 Előzmény napraforgó
A Prime csatornán (délután 17-19 óra között) folyamatosan ismétlik az elejétől. Most éppen a 13. évad ismétlésénél járnak. Feltehetően a 14. után az új 15. évadot is fogják ismételni.
kekval jún. 25. 14:04:56 Előzmény napraforgó
Franciska anyja a lánya hivatalos jogi képviselője. Martin nem a férje Franciskának és ha hivatalosan nem tett apasági nyilatkozatot, ezt nem tudhatjuk (nálunk ez így működik), akkor sajnos nincs joga a gyerekhez. Akárki is lehetne az apja (jogilag)...
kekval jún. 25. 13:48:51 Előzmény Széles Ágnes
Ez a színész egy korábbi évadban már szerepelt, Mosbach úr, egy vírusfertőzés miatt emlékezetkiesése lett és megkereste egy 35 évvel ezelőtti barátnőjét, Katrint. Más színészek is többször szerepelnek, pl. a fiatal lány, akinek szívátültetése volt és látomásában megjelent neki a donor személye. Ő egy korábbi évadban egy focista lányt alakított, aki fiúvá szeretett volna átalakulni. Az édesapja is szerepelt korábban, megismerkedett egy nővel, aki nem emlékezett a korábbi életére, családjára és így tovább.
8/10
napraforgó jún. 25. 03:25:05 8/10
Én most már drukkolok Franciskának, hogy térjen magához, de mielőbb, és vegye el a gyerekét az anyjától. Az az asszony gonosz, nem elég, hogy ellopta a gyereket az apja orra elől (rejtély, hogy adhatták ki neki???), de még a tejüzemet is bezáratta.

Annét megértem, hogy a világ másik végére kivánta Franciskát, mert ha nem ő, a gyerek biztos a riválisa lett volna és bizony nem lehetetlen, hogy Martin egy idő után visszament volna a fia anyjához. Franciska szép volt, kedves és gazdag is, ezzel szemben Anne évadokon keresztül elég problémás nő volt. Azért elég sokáig nem volt valami simulékony társa Martinnak, aki láthatóan reggeltől-estig dolgozik a betegei érdekében.
DITTI82 jún. 24. 20:35:07 Előzmény napraforgó
A mama majd elszámol a lelkiismeretével. Ha van neki olyan. Lisbeth helyesen állapította meg, hogy az unokáján akarja bepótolni, amit a lányával elszúrt.
Lilko03 jún. 24. 20:28:19
Ha csak a fele is igaz, ahogy az osztrák eü működik (a sorozat szerint), van miért irigykednünk. A lemaradásunk nem 10, inkább 100 év.
8/10
napraforgó jún. 24. 14:41:42 8/10 Előzmény DITTI82
És mit tesz majd a kedves mama, ha Franciska magához tér és megtudja, hogy az anyja nemcsak az ő életét, de Martinét és a családjáét is tönkretette.
DITTI82 jún. 24. 13:22:03
Várható volt, hogy a "kedves" mama nem hagyja annyiban a dolgot.
8/10
napraforgó jún. 23. 19:55:22 8/10
Újabban miért nem közlik az egyes részek tartalmát?
Széles Ágnes jún. 23. 12:01:02
Susanne mellett mit keres az a nagypapa koru férfi? Ő már egy előző részben is szerepelt,mint Martin betege. Elfogytak a szinészek, hogy újra előveszik a korábbi szereplőket? Lili magyar hangja is ugyanolyan nyávogós,mint kiskorában, már lecserélhetnék végre. Kiváncsi vagyok, hogy alakul Franziska és a baba története.
Összes hozzászólás
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu