Az aktuális rész ismertetője: Mi lenne az olasz konyhával tészta nélkül? Ezt a népélelmezési cikket sokféle formában gyártják, és számtalan módon készíthető el. Olaszország minden régiójának megvan a saját tészta specialitása: a híres Spaghetti Bolognese Bolognából származik, míg a Ligur-tenger partján a tészta a Pasta alla Genovese. A friss tésztát általában kézzel, durumbúzából, vízből és tojásból gyúrják. Hosszú élettartamú a szárított tészta _ a tészta secca, amely hagyományosan tojás nélkül készül. Az arabok a XII. században hozták Olaszországba a szárítási technikát. Innen számítják az ipari tésztagyártást. A XIX. században Nápoly környékén az egyik tésztagyár a másik után alakult. A mai napig számos tésztagyártó van Olaszországban. Ezek általában családi vállalkozások, amelyek generációról generációra adják át a recepteket és az ismereteket. A tészta nagyon hagyományos termék az országban, de rendkívül sokoldalú. Egyre több és több sztárséf valósítja meg a kreatív ötleteit, így az ínyencek körében is jó hírnévnek örvend. (.)
Hozzászólások